Hirdetés

Huawei Ascend Mate - Tepsi, a haverom

Külső

Az Ascend Mate nagy. Nagyon nagy. Legutóbb a Samsung Galaxy Note megjelenésekor lepődtem meg ennyire egy telefon méretén, az 5 hüvelyk körüli képátlóhoz azonban már hozzá van szokva az ember. A Mate erre még rátesz egy lapáttal, az alapterület 163,5 x 85,7 milliméteres, mely mellé 9,9 milliméteres vastagság és 198 grammos tömeg társul. Utóbbi első blikkre sokkolóan hat, ám használat közben nem érzi nehéznek az ember, hiszen majdnem egy tabletről van szó. A hátlap matt, puha tapintású plasztikból áll, mely jó minőségű; nálunk egy fekete példány járt, mely mellett egy fehér verzió is piacra kerül majd. Az összeszerelésre szintén nem lehet panasz, a hátlap és a kártyafoglalatokat rejtő ajtócskák is stabilan illeszkednek. Az egykezes használat már más tészta: bár a Huawei számos szoftveres opcióval segíti az ilyen módon történő kezelést, a kijelzőt egy kézben tartva szinte lehetetlen átérni, az átellenes sarokban lévő ikonok távoli ismerősök maradnak.

Huawei Ascend Mate
[+]

Az előlap tetején a hangszórórács, egy állapotjelző LED és egy Huawei felirat fogadja a nézelődőt, az 1 megapixeles másodlagos kamera a jobb felső sarokba került. A kijelző képátlója 6,1 hüvelykes, a felbontása 720 x 1280 képpontos, ami 241 ppi pixelsűrűséget eredményez. Így a kép bizonyos távolságból nézve éles marad, ám 10-15 centiméterről már ki lehet szúrni a pixeleket, ez azonban leginkább a magasabb pixelsűrűséghez szokott felhasználóknak tűnhet fel. A panel IPS+ technológiát használ, óriási betekintési szögek és nagy fényerő jellemzi, utóbbit maximumra csavarva napfényben is egészen jól látható a kép. A karcállóságról Gorilla Glass üveg gondoskodik. Az érintéseket kapacitív módon érzékeli, egyszerre legfeljebb tíz pontot tud regisztrálni. Az Ascend P6-hoz hasonlóan a Mate sem rendelkezik fizikai vezérlőbillentyűkkel, helyette a Nexus készülékekről ismerős szoftveres gombokat kapjuk. Fontos kiemelni, hogy néhány csúcsmodellhez hasonlóan a Mate képernyője is átkapcsolható extraérzékeny módra, ekkor akár kesztyűben is lehet vezérelni.

Huawei Ascend Mate
[+]

A hátlap enyhén íves kialakítással operál, a matt műanyagnak köszönhetően lakkozott társainál jobban ellenáll az ujjlenyomatoknak és egyéb zsíros szennyeződéseknek. A kamera és a LED villanó legfelül található, alattuk egy Huawei felirat virít. A külső hangszóró a bal alsó sarokban lapul, a hangereje tekintélyt parancsoló, a hangminőség átlagos. A fedlapot egyébként nem lehet lefejteni, így az akkumulátorral sem találkozhatunk a készülékház erőszakos megbontása nélkül.

Huawei Ascend Mate
[+]

A készülék oldalán egy szürke sáv fut körbe, az egyes gombok és aljzatok ezen kaptak helyet. A microSIM-foglalatot rejtő ajtó felül bal oldalt található, a 3,5 milliméteres kimenet tőle jobbra látható. A microSD-foglalat a bal oldalra került, a hangerőszabályzó, valamint a ki-és bekapcsoló gomb a jobb oldalon látható. Alul egy microUSB-aljzat árválkodik, mely MHL-képességekkel van megáldva, azaz megfelelő átalakítóval USB-hoszt és HDMI-kimenet is varázsolható belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés