HTC U Ultra - nekifutnak újra

Gyönyörű és elegáns lett a tajvani gyártó legújabb csúcskategóriás phabletje, azt viszont továbbra is elég nehéz megfogalmazni, hogy ilyen árképzés mellett miért érdemes megvásárolni.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Eljutott hozzánk az a csúcsphablet, amihez hatalmas reményeket fűz a HTC. Elég mély a gödör, amiből a mobilos részlegnek ki kell mászni, hiszen amennyire jól sikerült rétegtermék a Vive, annyira félresikerülnek a telefonok. Ott van például a Desire 10 Lifestyle, amit körülbelül hónapja vezettek be itthon, de ma már gyakorlatilag csak szürkeimportos formában lehet hozzájutni, tesztünk megjelenése után nem sokkal elkezdett eltűnni a boltok polcairól. Nem is meglepő, egy közel 100 000 forintba kerülő, Snapdragon 400-as, ARMv7-es, 720p kijelzős telefonnak nem sok esélye van. De említhetjük a U Play esetét is, ami egy teljesen korrekt középkategóriás, de 160 000 forintért vállalhatatlan az árképzése, főleg 2500 mAh kapacitású akkumulátorral, a 3,5 milliméteres jack csatlakozó teljes ignorálásával, szintén öregecske SoC-vel.

Éppen ezért nagyon fontos készülék a U Ultra: az árcímke ezen sem visszafogott, azonban a csúcsmodellek körében teljesen elfogadott lett a 250 000 forintos szint, ebben a mobilban pedig minden benne van, amit jelenleg a HTC nyújtani tud. Legalábbis az állítások szerint. Ez egyébként jó eséllyel nem sokáig lesz így, hiszen készülőben van a HTC U, ami HTC 10 utódaként szeretne sikeres lenni a rajongók körében, tehát nyilvánvalóan hoznia kell valami igazán nagy dobást, hogy az elmúlt években lényegében csak frissítgetett One-széria teljes értékű utóda legyen.

HTC a Galaxy S8-ak között
HTC a Galaxy S8-ak között [+]

Az első fontos kérdés, hogy mit talál a U Ultra dobozában az a felhasználó, aki jelentős mennyiségű pénzt hagyott ott a szupertelefoni magasságokba emelkedő eszközért. A szomorú válasz az, hogy jack adaptert nem. Ott ül benne az USB Type-C-s in-ear fülhallgató, a műanyag tok, az adatkábel és a gyorstöltő, ez azonban nem több a U Play tartozéklistájánál, és ami annak felróható a jack adapter hiányáért, az ennek még inkább, ráadásul nagyon valószínű, hogy utólag sem lesz egyszerű ezt áthidalni, és ha jobb minőségű fül- vagy fejhallgatót szeretnénk venni hozzá, akkor praktikusan a Bluetooth-os kütyük közt kell nézelődnünk. Mindezt attól a gyártótól, aki az audióra mindig kiemelten odafigyelt, és a U Ultra kapcsán is büszkén beszél erről. Pedig sem a fülhallgató, sem a hangszóró nem nagy szám, de ne szaladjunk ennyire előre!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • MWC 2017: Kezünkben a HTC U Ultra és U Play

    A szójátékok méregdrága mobiljai már január óta ismertek, de az MWC az első nagyobb kiállítás, ahol ténylegesen ki is lehet ezeket próbálni.

Hirdetés