HTC Legend - a hős visszatért

Hirdetés

Telefonálás, internetezés

Telefonálás közben semmilyen hangminőséggel vagy vétellel kapcsolatos problémát nem észleltem, én is tökéletesen értettem beszélgetőpartnereimet, ők is engem, a hangerő rendben volt, a hálózatot sosem vesztettem el. Adatkommunikációs téren sem volt hiányérzetem, a négynormás GSM-modullal (850/900/1800/1900 MHz) és kétnormás UMTS-modullal (900/2100 MHz) felvértezett készülékkel GPRS-t, EDGE-t, UMTS-t, HSDPA-t (7,2 Mbps) és HSUPA-t (2 Mbps) is használhatunk, ha internetezni akarunk, plusz természetesen ott van a WiFi is. A számítógépre 2.0-s microUSB-n keresztül dughatjuk rá a készüléket, választhatunk a sima töltés, a Mass Storage, az internetmegosztás és a HTC Sync üzemmódok között. A Bluetooth 2.1-es, ebből adódóan képes a sztereó hangátvitelre.

HTC Legend HTC Legend

A telefonkönyv kapacitása gyakorlatilag végtelen, új emberek felvitelekor rengeteg extra mezőből választhatunk. A social-networking rendszerekkel történő összekapcsolás tökéletes, a masina képes magától is behúzni az összes Facebookos/stb. ismerősünket, de nem ez az egyetlen mód (mint például a Droidnál), azt is megtehetjük, hogy a telefonkönyvünkben már meglévő ismerősöket kapcsoljuk össze a Facebookkal, így elkerülve, hogy a telefonkönyv tele legyen a külföldi ismerőseinkkel, akiket egyébként viszonylag ritkán hívnánk fel.

HTC Legend HTC Legend

A Friend Stream nevű programról/widgetről már esett szó, ami mellett natív Facebook és Twitter klienseket is találunk a készüléken. A gyorstárcsázás szintén widgettel van megoldva, annak két nézete van, az egyiknél ismerőseink képei is látszódnak, a másik egy egyszerű lista. Telefonáláskor egyébként a giroszkóppal összekapcsolódó kényelmi funkciók is elérhetők, ha az asztalon csörgő telefont megemeljük, a csengetés hangereje lejjebb mászik, ha pedig megfordítjuk a Legendet (tehát kijelzővel lefele rakjuk le), akkor le is némul. Telefonálás közben a távolságérzékelő szenzor segít abban, hogy arcunkkal véletlenül se nyomjuk meg az egyik virtuális gombot, ha ugyanis fülünkhöz emeljük a készüléket, a kijelző lekapcsol.

HTC Legend HTC Legend

SMS-eknél a végtelen tárkapacitás (az üzenetek a nagyjából 160 MB-os belső tárhelybe kerülnek) és a chat-szerű nézet említésre méltó, az elektronikus leveleknél pedig a nagyszerű kliens, mely a hitelesített IMAP szerverekkel és a csatolt fájlokkal is elboldogul. A virtuális billentyűzet nagyon kellemes, az iPhone szintjét véleményem szerint még mindig nem éri el, de a rezgéses visszajelzésnek és a nagyszerű kiosztásnak köszönhetően jelenleg a második legjobb a hasonló megoldások sorában.

HTC Legend HTC Legend

A webböngésző sebességét a két oldallal ezelőtti videón már mindenki megcsodálhatta, az oldalak betöltése gyakorlatilag gyorsabb, mint egy átlagos netbookon, ami azért nem rossz. Az intelligens nagyítás tökéletesen működik, a szöveghasábok méretét a készülék mindig az adott nagyítási szinthez igazítja, a giroszkóppal párosítva ez kiváló szörfözési élményt jelent. A böngésző boldogul a Flash formátummal is, ez gyakorlatilag minden, amit egy mobilkészüléktől elvárhatunk.

HTC Legend HTC Legend

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés