HP TouchPad - ennél több kell

Bevezető, tartozékok

Ebben az óriási Android-dömpingben manapság kuriózum, hogy az ember olyan táblagéppel fusson össze, amelyen nem a zöld robotos operációs rendszer fut. Az Apple iPad 2-n kívül egyedül a RIM gyártmányú BlackBerry PlayBook futtatott saját OS-t, de a QNX alapú rendszer masszív sebessége ellenére a masina több sebből vérzett. A HP anno a februári Mobile World Congress-en mutatta be a TouchPadet, ami most bebizonyíthatja, hogy van még hely a tabletpiacon.

HP TouchPad
[+]

A HP érdekes módon pontosan úgy árazta be a TouchPad modelleket, hogy azok szinte ugyanannyiba kerüljenek, mint a megfelelő Samsung Galaxy Tab 10.1 és Apple iPad 2 készülékek. Fura döntés, mivel a Samsung és az Apple már bizonyítottak a tablet-piacon, egy új versenyzőnek pedig nem biztos, hogy rögtön a legfelső árkategóriában kéne indulnia. Az árazástól függetlenül persze még jól is elsülhet a dolog, lássuk, mit kínál a HP TouchPad!

HP TouchPad
[+]

A Speedshop-tól kapott táblagép egy jókora fehér dobozban érkezett hozzánk, de a csomag tartalma nem indokolta meg ezt a méretet. A pakkban a kötelező kézikönyvek mellett ugyanis mindössze egy microUSB-kábelt, egy törlőkendőt és egy töltőfejet találunk, a kínálat tehát igen szerény. Miután a gyártó első táblagépéről van szó, valamint a masinán futó operációs rendszer sem kimondottan elterjedt, véleményünk szerint illett volna ezen a téren is kedveskedni a vásárlóknak, de legalább az alap tartozéknak tekinthető fülhallgatót nem kellett volna kihagyni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés