MWC2011: A HP is bemutatta tabletjét

Az MWC alkalmából a HP elhozott a Pre3 és a Veer mellett egy tabletet is, melynek a nem túlzottan fantáziadús TouchPad névre kereszteltek. A tablet 9,7 inches érintőkijelzője 1024 x 768 pixeles felbontású. A tábla mindössze 13,7 mm vastag, tömege is hasonló, mint a most bemutatott eszközök többségének: 720 grammot mutat a mérleg.

Természetesen a webOS legújabb, 3.0-s verziója fut rajta, az előlapon ugyanaz az érintésérzékeny felület látható, mint a két most bemutatott telefonon - megérinthetjük, vagy ujjunkat áthúzhatjuk rajta, így más és más funkciót aktiválunk. A gép lelke egy Qualcomm kétmagos Snapdragon(!), 1,2 GHz-en ketyegő processzor, a HP gépe az első a piacon, ami ezt használja. Természetesen giroszkóp, gyorsulásérzékelő és iránytű is beépítésre került. A táblán hátul nincs kamera (a HP úgy gondolta, nem akarunk egy csempedarabbal fotózni), elölre viszont egy 1,3 megapixeles optika került, így a videochatnek sincs akadálya. A sztereó hangszórók a tökéletes mozi, vagy játékélmény érdekében kerültek beépítésre.

Adatátvitelre egyelőre a Wi-Fi (802.11 b/g/n) modult használhatjuk, ígérnek azonban 3G és 4G képességet is későbbre. Ezek mellett Bluetooth 2.1 + EDR van a fedélzeten, a 3G-s modellben pedig AGPS is. A készülék 16 és 32 GB belső tárolóhellyel lesz elérhető. A belső memóriáról csak annyit mondtak, hogy kétszer annyi van benne, mint a Pre 2-ben volt.

A HP komoly energiát fektetett az indukciós töltésbe, mindhárom új modellt tudjuk vezeték nélkül etetni, ezen kívül a készülékek egymással is könnyedén kommunikálnak - A TouchPad például gond nélkül átadja az éppen böngészett oldal adatait a Pre 3-nak, amennyiben ez utóbbit a tábla előtt mozgatjuk. További lehetőség, hogy a Pre 3-ra érkező hívást a tablettel is felvehetjük, és később visszaadhatjuk a telefonnak. Egy rövid videón mutatunk is pár funkciót.

A rossz hír az, hogy a tavasszal érkező modellek egyike sem jön egyelőre Európába, bár a HP-sek természetesen bizakodóak a forgalmazást illetően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés