Honor 8X - kimaXolt kijelző

Hardveresen nem egy forradalmi újdonság, de a külső igencsak szemrevaló lett a kijelződomináns előlappal és a kétszínű hátsóval. És árban is oké.

Hirdetés

Adatátvitel, akkumulátor

A Kirin 710-es chipset mindenképpen modernebb adatkommunikációs fronton, mint elődje volt. A 600 Mbps elméleti letöltés maximum sokági időtálló lesz, a WiFi modul az 5 GHz-es hálózatokra is fellép és jó az érzékenysége, a lokációs megoldások is jól működnek, gyorsan talál pozíciót a telefon és stabilan tartja is a jelet. GPS, GLONASS és Beidou műholdakkal is együttműködik, a Bluetooth pedig 5.0-s verziószámú. A képbe a microUSB rondít bele, ami csak 2.0-s szabványú, illetve nincs infra, de ezt sajnos egyre ritkábban kapjuk meg. A két SIM dual-standby módban működik együtt, de mindkét kártyáról mehet a 4G. A böngésző a Chrome, a sebesség bőven elegendő, apró döccenéseket azért lehet látni, ha nagyon hosszú és komplex oldalakon görgetünk lefelé.


[+]

A hátlap alatti akkumulátor névleges teljesítménye 3750 mAh. Ez az átlagtól felfelé tér el, ami az üzemidő kapcsán is érezhető, a friss chipset 12 nm-en mindenképp takarékosabb, mint elődje, a kijelző felbontása sem óriási, így aztán átlagos használ mellett simán összejöhet akár két napnyi működés is, videót speciel 12 órán keresztül tudtunk rajta nézni, ami bőven korrekt. A gyorstöltő viszont kicsit hiányzik, noha a mellékelt, 9V/2A-s, 18 wattos töltőfej azért eléggé igyekszik, nem kell neki két óra, hogy a nulláról teletöltse a telepet.


[+]

Értékelés: Honor 8X
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Nyilván bele tudok kötni a Honor 8X-be, ha akarok. De nem túl sok ponton, mert a mindennapokban egyrészt stabilan hozza azt, amit ígér, másrészt van egy csomó olyan előnyös tulajdonsága, amiért tényleg lehet szeretni. Egyrészt azért, ahogyan kinéz, szemből is lehengerlő a hatalmas kijelző (bár a notch nekem speciel még mindig fáj), hátulról pedig kifejezetten egyedi és pofás. A Kirin 710 ugyan nem eszi meg reggelire a konkurenseket, de nem kell szégyenkeznie, az EMUI 8.2 sokféleképpen testreszabható, én mondjuk biztos azzal kezdeném, hogy a bloatware-t kidobálnám a francba, de ezt egyszer kell megtenni. A kamera ebben a kategóriában is jónak számít, az esti üzemmóddal pedig tud olyat, amit mások nem. Oké, 4K-ban nem képes rögzíteni, meg a microUSB is anakronisztikus egy ennyire modern külső mellett, de van 3,5 mm-es jack, combos akkumulátor és az árazással sem szálltak el, itthon a hivatalos cédula bruttó 100 ezer forintról fog szólni, amire azt mondom, hogy korrekt. Nem letaglózóan olcsó, ha a specit arányosítjuk az árhoz, akkor nem ez a telefon fog nyerni, meg aztán vannak olyan konkurensek, amik más extrákat tudnak (mondjuk a Mi A2 és a Nokia 7 Plus telés kamerája tud hasznos lenni, a Zenfone Max Pro M1 üzemidejét pedig csak ugatják a többiek), de ez ennyiért rendben van. Úgyhogy ennek megfelelően megjutalmazzuk egy Tetszett plecsnivel, ráadásul a külseje miatt ez duplán indokolt is.

Honor 8X

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor blog: Európába érkezett a 8X

    Nincs meglepetés, hacsak az nem, hogy az alapváltozat korrekt árazása mellett a nagyobb tárhelyért mennyit kérnek el. Különben pont az, amit vártunk.

Hirdetés