Honor 8X - kimaXolt kijelző

Hardveresen nem egy forradalmi újdonság, de a külső igencsak szemrevaló lett a kijelződomináns előlappal és a kétszínű hátsóval. És árban is oké.

Doboz, külső

A doboz világoskék, ahogyan azt a gyártótól megszokhattuk, a fedelét felnyitva rögtön a telefonnal találjuk szembe magunkat. Egy pillanatra ezt tegyük félre, kukkantsunk inkább alá, mert érdemes. Oké, SIM-tűt már láttunk sokat, a 2 Ampert leadó töltőfej sem meglepetés, az USB-kábel viszont az, legalábbis abban az értelemben, hogy még a régi szabvány szerinti microUSB végződésű, ami kicsit ciki. Viszont kapunk egy átlátszó tokot is a termékhez, ugyanakkor azonban headset nincsen a csomagban.


[+]

A telefon viszont elég ütős, még kikapcsolt kijelzővel is szemrevaló. Ha pedig beüzemeljük, akkor tényleg azt fogjuk látni, hogy a 6,5 inches kijelző igencsak markánsan kitölti az előlapot, a Honor szerint 91%-os a képernyő aránya az előlap teljes területéhez képest, szerintünk ebbe nem számolták bele a notchot, ami viszont szerencsére nem túl széles, plusz szoftveresen el lehet tüntetni. Oké, ilyenkor már messze nem lesz 91% a kijelző dominenciája, de az alsó és az oldalsó kávák is roppant vékonyak, ám még így is elég méretes darab a 8X, egy kézzel aligha fogunk tudni minden funkciót működtetni.

Kijelző-teszt
Mérés Honor 8X Nokia 7 Plus Huawei Mate 20 Lite Honor Play
Képátló 6,5 hüvelyk 6 hüvelyk 6,3 hüvelyk 6,3 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2340 1080 x 2160 1080 x 2340 1080 x 2340
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD IPS LCD
Fehér fényerő (max.) 448 nit 401 nit 447 nit 391 nit
Fehér fényerő (min.) 1,9 nit 2,7 nit 1,2 nit 1,1 nit
Fekete fényerő 0,35 nit 0,27 nit 0,35 nit 0,24 nit
Kontrasztarány 1282:1 1488:1 1398:1 1628:1
Színhőmérséklet 6538 / 7738 K + kézi 7655 K 7520 / 9236 K + kézi 7856 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

Miután ennyire vékonyak a kávák, ezért nem meglepő módon az ujjlenyomat-olvasó a készülék hátsó fertályára költözött, továbbra is gyors és pontos, illetve továbbra is egy csomó gesztusvezérlési trükköt tud, lehet vele exponálni, hívást fogadni, lapozni a galériában és lehúzni az értesítési függönyt. Ezeket persze mind be kell kapcsolni, illetve nem szükséges az összes trükköt engedélyezni, de egy ekkora tepsinél igazából elég hasznos, hogy így is lehet pár funkciót vezérelni. A kijelző IPS technológiát használ, felbontása 1080 x 2340 pixel, a képarány 19,5:9, ami pont arra ideális, hogy a szélesvásznú felvételekbe ne rondítson bele a szenzorsziget. Amin amúgy a hangszóró, az előlapi kamera és a közelségszenzor mellett egy aprócska értesítési LED is elfért.


[+]

A készülék bal oldalán nyitható a SIM-tálca, ami nagyon helyesen két nanoSIM mellett még egy microSD-t is be tud fogadni. A jobb oldalon vannak a szokásos gombok (hangerő, kijelző), alul pedig hangszóró, mikrofon, microUSB csatlakozó és 3,5 mm-es jack lukacska is található. Az oldalsó élek fémből készültek, a hátlap viszont üveggel van borítva és elég egyedi. Nem csak ebben a kékben néz ki baromi jól, hanem az összes verzióban, a kettős kamerát , illetve a vakut és minden egyéb feliratot egy vertikális csík választja le a hátlap többi részétől, az így keletkező sávon pedig kicsit másképp törik meg a fény, mint a maradék területen, ez roppant látványos. A Honor pedig a kamerás érzetre azzal erősít rá, hogy a feliratokat is elforgatva tette ide. Az összeszerelési minőség példás, de ez ma már az összes ilyen árú készülékre általában igaz (mondjuk a BB Key2 LE oldaláról jött le a festés), a Huawei/Honor párosnál pedig hatványozottan az.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor blog: Európába érkezett a 8X

    Nincs meglepetés, hacsak az nem, hogy az alapváltozat korrekt árazása mellett a nagyobb tárhelyért mennyit kérnek el. Különben pont az, amit vártunk.

Hirdetés