Hirdetés

Honor 50 Lite - a függetlenség ára

Ez a második Honor telefon, ami itthon kapható és már a márka függetlenedése óta a piacra kerül. Ám még nagyon érződik, hogy a múltból táplálkozik.

Bevezető

Nem óriási meglepetés, hogy egy papíron nemrég függetlenné váló és a saját lábára álló márka nem tud a semmiből villámgyorsan előrántani egy komplett modellpalettát. A Honornál ráadásul az idő is sürgetett, mert lehetett volna még tologatni az új termékek megjelenését addig, amíg tényleg egy minden szempontból ütőképes kínálat összeáll, de ebben a gyorsan változó telekommunikációs világban még egy évet ücsörögni eladható termék nélkül valószínűleg egyenlő az öngyilkossággal, szóval a Honor valamelyest kényszerpályán mozog. Addig is jelen kell lenni, amíg közben a háttérben kifőzik a tutiságot.


[+]

A Honor 50 is jó példája volt a kényszerhelyzetre adott megoldásnak: egy még Huawei-jel közösen megkezdett fejlesztést fejeztek be inkább ahelyett, hogy vadonatúj modellt hoztak volna tető alá, a Honor 50 Lite kapcsán pedig még jobban érződik, hogy a múltból előrántott komponensek variálásával tudnak csak friss ajánlatot letenni, ez megint egy kettős modell, amit Huawei Nova 8i néven a korábbi anyacég kínálata is tartalmaz. A Honor miatt aggódni ugyan nem szükséges egyelőre, mert már be is mutatták a Honor 60-at és valószínűleg a következő évben számos új terméket jelentenek majd be, miközben már felépült a saját gyáruk, hogy költséghatékonyabb legyen a termelés is, de most még nem ebben a fázisban vagyunk, amit a Honor 50 Lite puszta létezésével alá is támaszt.


[+]

Pont a napokban ment ki az idei karácsonyi ajánló, ami általában nekünk is egy jó fogódzó, hogy az év közben bejelentett, adott esetben abban a pillanatban vészesen magasra árazott termékek hogyan simulnak bele a piaci elvárásokba és veszítenek értékükből, a Honor pedig egyelőre eléggé a nokiás úton jár: magas a kezdőár, de hamar elkezd csökkenni, főleg, ahogyan jönnek majd ki az újabb és újabb készülékek. A Honor 50 Lite 110 ezer forintos nyitóára sem tűnik a specifikáció alapján túlzottan barátinak, de az ember mindig reménykedik abban, hogy nem pusztán a számok alapján kell megítélni egy telefont, hanem a használat során a felszínre törnek rejtett értékek, de ha ezen a ponton tartanék egy közvélemény-kutatást arról, hogy vajon lesznek-e ilyenek, akkor borítékolhatóan az lenne az eredmény, hogy aligha.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés