HMS tudástár

Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

Az AppGallery és alapvető EMUI szolgáltatások

AppGallery

A HMS elsődleges alkalmazásforrása az AppGallery ingyenes és fizetős programokkal, szolgáltatásokkal, játékokkal és témákkal. A vásárlásokhoz mindenféle hazai bank- és hitelkártya hozzáadható, az AppGallery pedig négylépcsős védelmet kínál rendszeres biztonsági keresésekkel és szülői felügyelettel. Az AppGallery főoldala a legnépszerűbb és naprakészebb tételekből szemez, de kategóriákra bontva és a legjobbak listájából is válogathatunk.

[+]

Akadnak egyből telepíthető appok és telepítést nem igénylő gyorsalkalmazások (lásd sajátunkat), illetve, ha bizonyos tartalom még nem lett feltöltve a HMS rendszerébe, várólistára tehetjük, ha pedig az AppGallery letöltő linket kínál, AKP fájlból éppúgy telepíthetjük, mint a Petal Search esetében. A megjelenés előtt álló tartalmakról értesítést kérhetünk, lehetőség van értékelést írni és akadnak ajándékok, jutalmak és kuponok – például 30 eurós Deezer voucher. Az AppGallery automatikusan vagy kézzel frissíti a telepített alkalmazásokat és összegyűjti az APK állományokat, illetve a gyorsalkalmazásokat. Végül segít a tárhely felszabadításában, ha fogytán lenne.

[+]

EMUI-s alkalmazások

Az EMUI széleskörű alkalmazáslistával rendelkezik, élén az Üzenetküldővel, a Telefonnal, a Naptárral, a Névjegyzékkel és az E-maillel. A Google-levelezésünket az utóbbihoz könnyedén hozzáadhatjuk, ám a Google-féle névjegyeket, naptár bejegyzéseket és egyéb adatokat HMS-es mobilhoz nem, így szükséges lehet a kontaktokat a felhőből, a SIM-ről vagy a régi telefonról PhoneClone-nal átemelni.

[+]

A rendszerfelügyeletből a sokrétű Optimalizáló veszi ki a részét, támpontot és gyártói kapcsolatot pedig a Támogatás, a Tippek és a Tagközpont nyújt. Az okosotthon eszközeit az AI Life fogja össze, a játékokat és a gaming funkciókat ajánlatokkal és ajándékokkal pedig az Appajánló és a GameCenter. A telefon, a felhő és a hálózati eszközök tárhelyén a Fájlok néz szét, listázza a legfrissebb állományokat, csoportosít típus szerint, valamint elzár a széfbe olyan tartalmakat, amelyeket komolyabb védelemmel kívánunk ellátni.

[+]

A Böngésző a Cloud szinkronizálás mellett felkínál asztali és mobilos nézetet, tompa éjjeli olvasómódot, privát böngészést, megosztást, fordítást, keresést, oldalak kitűzését a főoldalra, valamint könyvjelzők mentését és az előzmények visszanézését. Ha megnyitjuk a Google valamelyik webes szolgáltatását és bejelentkezünk, menthetjük a Böngészőt a keresőóriás rendszerében, így a többi webes Google-szolgáltatásba nem kell újra meg újra bejelentkezni.

[+]

A Galéria idő és hely szerint is rendezi fotóinkat, videóinkat és egyéb mozgó- és állóképanyagainkat, széleskörű szerkesztéssel és megosztási lehetőséggel, a mesterséges intelligencia pedig tartalom alapján képes válogatni. Apropó megosztás: a leggyorsabb fájlcsere kompatibilis mobil és mobil között a Huawei Share, Huawei vagy Honor laptophoz pedig a PC-s My Phone programmal kapcsolódhatunk. Ezzel a számítógépről kezelhetővé válik a telefon és akár több mobilappot is kivetíthetünk a laptop képernyőre, erről itt írtunk részletesebben.

[+]

A Kamera az automata módtól kezdve a profin át a legkülönfélébb módokig és beállításokig kínál megannyi opciót, hogy a zsebből előrántva vagy türelemmel komponálva mindig megfelelő álló- és mozgóképek szülessenek. A csúcsmobilok között akad nagyfelbontású AI kameramód, ultralassítás, profi videómód és fénnyel festés, kiemelve a Huawei kamerás fókuszát olyan partnerekkel, mint a Leica.

[+]

Az Egészség teljesértékű aktivitáskövető központ, amely számolja a lépéseket, a telefonnal levezényel edzéseket. Huawei Watch Fit vagy Watch GT 2 Pro-féle ketyerét csatlakoztatva pedig pulzusmérős, sokrétű okoskütyük nyitnak ajtót egy rakás adattal, a rendszer pedig felügyeli a testsúlyt, az alvást, az energiafogyasztást, a teljesítményt. A kütyük továbbá edzéstervekkel, stresszfigyeléssel, SpO2 (vérioxigén-telítettség) vizsgálattal és más nyalánksággal szállhatnak be, az Egészségből pedig kismillió ingyenes vagy fizetős óralapot telepíthetünk rájuk. Azt gondolom, hogy a Jegyzettömb, a Tárca, az Időjárás, a Telefonkereső, a Témák, a Tükör, az Iránytű vagy az Okos vezérlő infrás távirányító nem igényel további részletezést.

[+]

Ezek volnának az EMUI-s appok – a harmadik féltől a főképernyő mappáiba kukkantva kaphatunk hivatalos ajánlatokat Szórakozás, Közösség, Életstílus és Játékok kategóriákban, vagy a Petal Searchöt elindítva. A HMS-nek egyre több hivatalos partnere van, így például a TomTom a Go navigációs alkalmazást és az Egészség számára térkép adatbázisát is felkínálja. Nemrég pedig felbukkant a Huawei Térképek az AppGalleryben, amely idővel az alapvető térképszoftver lesz, bár még csak most kezdte meg karrierjét, így pár havonta komoly előrelépésre lehet számítani, erre vissza fogunk térni.

[+]

Tartalomfogyasztást a Huawei is nyújt a Zene és a Videók jóvoltából ajánlásokkal, különféle tematikákkal, műfajokkal vagy adott hangulatra szűrve. Persze a helyben tárolt állományok lejátszása sem gond. A billentyűzet szerepét a SwiftKey tölti be magyar ékezetekkel, széleskörű testreszabással és ujjhúzós bevitellel a Microsoft részéről, melynek számos alkalmazása érhető el az AppGalleryben. A hazai HMS fejlesztésekről a következő oldalon foglalkozunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt