MediaTek chippel fut neki újra a Nova 7 SE

Huawei Nova 7 SE 5G Youth a tavaszi SE remake-je, Kirin helyett Dimensity SoC-vel.

Alighanem hamar kifogyhatott a versenyképes Kirin 820 chipkészletéből a Huawei, mert nem sok ilyen hardverrel szerelt mobil jutott el a piacig – a GSM Arena szerint az áprilisban elstartoló Nova 7 SE forgalmazását konkrétan leállították. Szeptember 15-e óta ráadásul egyáltalán nem szállíthat a TSMC a Huawei-nek komponenseket, úgyhogy elkezdtek felbukkanni a mediatekes mobilok a sencsenieknél, és ezek sorát gyarapítja a Nova 7 SE 5G Youth.


[+]

Gyakorlatilag egy az egyben a tavaszi telefonról van szó 6,5"-es IPS panellel 60 Hz-en és 1080 x 2400 pixel felbontáson, a kameralukban 16 megapixeles szenzorral, hátul pedig 64 (normál) + 8 (ultraszéles) + 2 (makró) + 2 megapixeles egységgel (mélységélesség). Maradt a 4000 mAh-s telep és az USB-C port, akárcsak a jack kimenet, a Kirin 820-at ugyanakkor a szintén 5G-s Dimensity 800U váltja.


[+]

Ezek a chipek és mobilok ugyanakkor egyelőre nem igazán hagyták még el Ázsiát, úgyhogy a 2300 jüanért 8 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval versenyképesnek mondható Nova 7 SE 5G Youth (106 ezer forint) egyelőre csak Kínában kaparintható meg.

Azóta történt

Előzmények

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Három új Huawei Nova mutatkozott be

    Ahogy azt vártuk, OLED kijelzős, erős hardverű változatok, és egy valamennyivel egyszerűbb, olcsóbb változat is piacra kerül 5G-vel.

  • Huawei P40 lite - kényszerpályán

    Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés