HiFuture FutureFit Ultra - a bejövő jövő?

Meglepően csinos külsejű, jó kijelzővel ellátott aktivitáskövető óra jutott el hozzánk, ami nem is drága, de nem tökéletes.

Menü és funkciók

Nem mondom, hogy ez a világ leggördülékenyebben kezelhető órája. A Realtek chipset teljesítménye érezhetően kevéske ekkora felbontáshoz, kissé döcögnek a görgetések, ám olyan baromi sok funkció nincs, hogy ez nagyon zavaró legyen, inkább akkor zavar, amikor valami listából kell kiválasztani egy értéket (például az időzítőnél), mert ott sokat bajlódik az ember, hogy eltalálja az áhított számot. Ugyanez a nyönyörgés lesz akkor is, amikor mondjuk a kijelző fényességét, vagy világításának idejét akarjuk megváltoztatni, máshol azonban nem okoz használhatóság nehézséget a kissé dadogós felület.

Hirdetés

[+]

A menürendszer felépítése nem összetett, mind a négy irányba el lehet indulni a kezdőképernyőről (ami ötféle grafikát nyújt az órán, de továbbiak elérhetőek az appon keresztül, még saját fotósat is lehet csinálni), fentről jönnek le a gyorskapcsolók, ahol láthatóan bajban voltak, hogy mit tegyenek még ide, mert a ne zavarj üzemmód, a telefonkeresés, a fényerő, a kikapcs és a beállítások mellé meg egy “i” betűt is odanyomorintottak, amit megérintve Blueooth nevet és MAC addresst láthatunk, mintha ez akármikor is annyira lényeges lenne, hogy gyorsan el kell tudni érni.

[+]

Van always-on kijelzés digitális és analóg megoldással, csuklómozdulattal lehet feléleszteni a kijelzőt, de az elég zavaró bug, hogy ha az AOD aktív, akkor ez nem működik, hanem az oldalsó gombot kell benyomni, mert a kijelzőre való duplakoppra sem reagál a rendszer. Viszont bejövő értesítésekre feléled mindig, de úgy, hogy rögtön annak tartalmát is látjuk, ami privacy szempontból egy picit béna. Az értesítéseket egyébként az ujjunkat lentről felfelé érjük el, az olvasottak is látszanak, amíg nem töröljük ezeket az óráról manuálisan. A magyar karakterekkel nincs baj, az emojik azonban nem jönnek át az órára. Jobbra vannak a napi aktivitási értékeink (de ezek jellemzően az óralapokon is ott szerepelnek), balra pedig a menü, amely listás elrendezésű.


[+]

Stopper, időzítő, ébresztő (csak a telefonos szoftverrel állítható), időjárás, beállítások, aktivitási adatok, edzés, pulzus, vároxigén, menstruációs naptár, légzésgyakorlat, üzenetek, alváskövetés és zenevezérlés van a funkciók között. Egyik sem okoz különösebb meglepetést, de az például ötletes, hogy az időzítőnél vannak előre beállított értékek (1-2-5-10-20-30 perc), hogy ne kelljen bohóckodni a görgetéses beállítással, de persze arra is van opció. A légzésgyakorlat egy, illetve két perc hosszú lehet, a beállításokban pedig a kijelzőt és az AOD-t, valamint a vibráció erősségét állíthatjuk, ez “soft” állapotban is bőven elegendő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés