HiFuture FutureFit Ultra - a bejövő jövő?

Meglepően csinos külsejű, jó kijelzővel ellátott aktivitáskövető óra jutott el hozzánk, ami nem is drága, de nem tökéletes.

Külső

Derült égből jött egy levél a HiFuture nevű formációtól, hogy ha gondoljuk, akkor küldenek tesztkészüléket a számunkra. Megsasoltuk a hivatalos weboldal kínálatát, majd egy FutureFit Ultrára esett a választás, amely az NNNULTRA kuponkódot használva 52 dollárért tehető kosárba a gyártó boltjában, ez pedig nincs 20 ezer forint, ehhez képest papíron meglepően jól festett a dolog. Persze papíron jól festeni csak egy kis gyakorlás kérdése, sokszor láttunk már olyat, hogy a specifikáció ígéretesnek mutatta a terméket, aztán használat közben kiütköztek az olcsóság hátrányai, de mindig teszünk egy próbát és a FutureFit Ultra (kicsit lelőve a konklúziót) ezen az árszinten megállja a helyét, bizonyos képességei pedig túl is mutatnak a kategórián.


[+]

A HiFuture egy 2016-ban alapított sencseni vállakozás, a tartozékok világában mozognak headsetekkel és órákkal, valamint hangfalakkal foglalkoznak, a hangzatos céges filozófiai közhelyhömpöly a műfaj netovábbja, angolul tudóknak kifejezetten javaslom az “about us” oldal értelmezését szárnyakat kapó álmokról, ismeretlen útra induló vitorlázásról és természetesen a minőség iránti megkérdőjelezhetetlen elkötelezettségről. A gyakorlatban ez inkább azt jelenti, hogy a gyártó igyekszik realtív olcsón kedvező árfekvésű termékeket kínálni, és igazság szerint a FutureFit Ultra ezt az elvárást alapvetően teljesíti is.


[+]

A doboz korrekt, mondjuk van egy oldala, amin csak QR-kódok sorakoznak, meglehetősen sok szöveggel méltatják a kijelzőt (joggal), a csomag alján pedig ott vannak a legfontosabb információk a méretekről (36 x 45 mm az óratest), a vízállóságról (3ATM), az üzemidőről (10 nap) és a szenzorokról (pulzus, véroxigén), ami szerint tök korrekt. Még elhangzik az alumínium ötvözet kapcsán, hogy űrrepülés-szintű, jelentsen is ez bármit (leginkább azt jelenti, hogy könnyű), de amúgy tényleg a korrekt minőségű a keret, szépen ívelődik a kijelzőt üveg, gyorskioldós módon cserélhető a szíj ( de a gyári sem dráma), az egész szerkentyű kifejezetten kompakt, csupán 9,3 mm vastag, szinte észrevehetetlen, főleg egy masszív Garmin vagy Samsung, esetleg Huawei masina után. Méretre és formára is az Apple Watch SE áll hozzá legközelebb, csak ezen a cuccon nincs korona, hanem csak egyetlen gomb van a jobb oldalon, kicsit fentre csúsztatva.


[+]

A motyó alján vannak a szenzorok, ami a specifikáció szerint VC52 névre hallgat, szétgúgliztam az arcom, de csak annyi derült ki, hogy ez egy véroxigén szenzorral egybeépített megoldás, amit jellemzően ilyen-olyan kínai gyártók használnak. Azt is tudjuk, hogy egy Realtek 8762DW chipset dolgozik a burkolat alatt 192 KB RAM-ot használva, tehát egy elég takarékos megoldásról van szó, amihez a 280 mAh-s akkumulátor több mint elég. Az USB-A végződésű töltőkábel mágnesesen csatlakozik alul az órához, vezeték nélküli tölthetőség nincs.


[+]

A FutureFit Ultra ékköve a kijelző, amely 348 x 442 felbontású AMOLED panel, 1,65 inchen ez elég meggyőző képpontsűrűség (341 ppi). A kontraszt és a fényerő is kiváló, nem véletlenül büszke erre a gyártó, ez egy igen jó minőségű megjelenítő, amely három fokozatban állítható fényerőt kínál, de a középső szint is bőven elég bármire.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés