Hirdetés

Haylou fülhallgatók tesztje

Olcsó és egyszerű, robusztus és sportos vagy épp elegáns és szép hangú? A Xiaomi alá tartozó Haylou háromféle megoldást kínál ezekre az igényekre, méghozzá nem is rosszakat.

GT3 és T17

A Haylou gyakorlatilag a semmiből, néhány hónap leforgása alatt lett ismert és elfogadott minőségi szintet nyújtó márka, de ehhez persze egy-két korrekt terméken túl az is kellett, hogy a Xiaomi hatáskörébe kerüljön a cég, és ilyen színvonalon alakuljon ki a minőségbiztosítás is. A Haylou olyannyira megindult a magyar piac felé, hogy már a MiSmart.hu-n keresztül, közvetlenül, raktárról, garanciával lehet ilyen termékeket venni, el is jutott három ilyen a szerkesztőségünkbe.


[+]

Első körben a GT3-ról érdemes beszélni pár szót: februári tesztünk során tapasztaltuk, hogy egy jó ergonómiájú, kis helyen elférő fülhallgató elfogadható lejátszási és beszélgetési hangminőséggel, komoly hiba nélkül, 3 órás folyamatos zenehallgatási idővel bele tud férni a 8000 ezer forint alatti árszegmensbe, és mint ilyen, abszolút ajánlható termék, most azonban már a kínai raktáras külföldi rendelés miatt sem kell aggódni, itthon, bruttó 6990 forintért ez a termék egy remek vétel: semmiben nem nyújt kiemelkedőt, viszont minden szempontból túlteljesíti a minimumot, miközben a legszűkösebb büdzsébe is belefér. Mivel a GT3-ról korábban már értekeztünk, így nem ismételnénk önmagunkat, ugorjunk árszintet, és nézzük meg, merre lehet elmozdulni, ha közel kétszerennyi pénzt költünk el egy TWS fülesre, de maradunk márkán belül.


[+]

Választhatjuk például a T17-et: 12 990 forintos árával még ez sem nevezhető elszálltnak, viszont a GT3-hoz képest mindenképpen rétegigényt szolgál ki, leginkább sportoláshoz használható. Nagyon ritka, hogy fülhoroggal ellátott, nagy méretű fülhallgatót TWS-ként dobjanak piacra a gyártók, a Haylou T17 esetén viszont pontosan erről beszélünk: a szilikon kampó viszonylagos kényelem biztosítja, hogy a termék akkor se essen ki teljesen a fülünkből, ha a hallójáratunkból kicsúszik a fülhallgató, de ezért cserébe olyan méretes töltőtok jár hozzá, amit nem fogunk vidáman zsebre vágni, ez mindenképpen mérlegelendő.


[+]

75 x 75 x 41,5 milliméteres, vaskos, batár kapszuláját cserébe nagyon ritkán is kell tölteni: míg a fülesek nagyjából 4-6 órát mennek egyhuzamban, addig a töltőtok további 25-27 órát ad a működéshez, köszönhetően a 600 mAh kapacitásának. Tölteni nem csak USB-C-vel, hanem vezeték nélkül is lehet, a három szegmensből álló töltésjelző pedig a tok belsejében kapott helyet.


[+]

A párosítás egyszerűen működik, funkciók terén pedig a fülbe helyezéskor és kivételkor automatikus elindítás/leállítás, illetve teljes értékű gesztusvezérlés is adott, zenét megállítani, elindítani, előre-hátra lépni, telefonhívást kezelni és hangasszisztenst indítani is tudunk koppintással: határozottan kell, de olyankor jól működik.

A Huawei FreeBuds 4i és egy Nokia 8000 mellett
A Huawei FreeBuds 4i és egy Nokia 8000 mellett [+]

A zenei hangminőséget illetően ne legyenek extrém nagy elvárásaink, noha a fülhallgatóban lévő Qualcomm chip AptX + AAC, és természetesen SBC kodekeket minden további nélkül kezel. Egyszerű, dinamikus meghajtó dolgozik benne, viszonylag nyomott hangképpel, szűkös térérzettel, a hangok pedig sem a magas, sem a mély tartományban nem tudnak igazán kibontakozni: persze, egy futógépen vagy egyéb edzés közben nem is kell ennél többet elvárnunk, a podcast tartalmak hangosan és érthetően szólalnak meg, a telefonbeszélgetési hangminőség mikrofonos zajszűréssel pedig szintén megüti azt a korrekt szintet, amit ebben a szegmensben egy TWS-től elvárunk.


[+]

Viselni kényelmes, IPX7 szinten vízálló, szinte biztos, hogy nem fog teljesen kiesni a fülünkből, hangerőt bőven tud felmutatni, az üzemideje nagyon jó és még a telefonhívások is elfogadhatóak vele, így aztán sportfülhallgatónak abszolút korrekt vétel a T17, viszont fülhorgos kialakítás ide vagy oda, ez a töltőtok tényleg olyan méretekkel bír, ami már egy melegítő felső méretes zsebéből is kipúposodik: akit ez nem zavar, annak bátran merem ajánlani, most viszont térjünk át egy jóval finomabb holmira.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • OnePlus Buds Pro - flancos ANC-os

  Megnyerő körítéssel és hatékony zajszűréssel lép szintet a OnePlus TWS fülese.

 • Bang & Olufsen márkájú TWS fülhallgató érkezett

  A Beoplay EQ büszkén hordja a patinás márkanevet töltőtokján, de ennek megfelelően persze az árcímkéje is bátor.

 • Bemutatkozott a Sony WF-1000XM4

  100 ezer forintos árával minden bizonnyal rétegtermék lesz, azok között viszont utat mutathat a Sony új TWS-e: fejlettebb zajszűrés, LDAC, hibrid illeszték, remek üzemidő és sok apró funkció várja a vájtfűlűeket.

 • Haylou GT3 - egyszerű, átgondolt

  Már bőséges a TWS-választék a 10 ezer forint alatti kategóriában is, felbukkannak ismertebb márkák is adott esetben, most pedig a Xiaomi Basic fülese mellé érkezett egy erős alternatíva.

Hirdetés