Cellect Bluetooth Speaker teszt

A cég saját márkás sztereó hangszórója hosszú üzemidővel, kedvező árral és némi svéd minimalizmusra emlékeztető külsővel próbálkozik, összességében korrekt termék.

Egyre népszerűbb termékkategória a Bluetooth-hangszóró, és ha valahol, hát itt markáns kínai uralmat lehet érezni, hiszen bár a zenei világból régóta ismert gyártók is részei a piacnak, az öt-hatszoros árkülönbség sem funkciókban, sem pedig hangminőségben nem köszön vissza igazán. A 20 000 forintos szint alatt már 40 wattos, vésztöltőként is használható, méretes, de kellemes hangminőségű batárokat lehet venni, de még 10 000 forintot sem kell fizetnünk, hogy egy kicsi, könnyen hordozható sztereó hangszórót tudhassunk magunkénak. Mai tesztünk alanya még ennél is olcsóbb, akár 6-7 ezer forintért is lehet találni belőle, ez első kibontásra elég meglepő is, hiszen a minimalista, de elegáns textil/szilikon páros jóval drágább eszközt sejtet.


[+]

Az első benyomások nagyon fontosak, az esztétika tényleg rendben van ezen a szinten, ahogy a 185 x 115 x 52 milliméteres dimenziókhoz tartozó 620 grammos tömeg is pont olyan, amilyet az ember vár, ám a bekapcsolás egészen szürreális élmény tud lenni. A kínai-angol akcentus olyan elképesztő szintű megnyilvánulását tárja elénk a kütyü, amire egész biztos, hogy kevesen kíváncsiak. Ezek után a Xiaomi tiszta kínai beszéde valós felüdülés, ínyenceknek ide válogattunk ebből némi ízelítőt. Hátul egy főkapcsolóval lehet egyébként bekapcsolni az eszközt, külön keresési mód nincs, ha nem csatlakozik semmihez, automatikusan párosíthatjuk az új eszközt, ha pedig igen, akkor először az adott eszközt kell leválasztani róla, és minden kezdődik elölről.


[+]

Állapotjelző led a microUSB csatlakozó alatt kapott helyet, forrásként pedig nem csak a jól megszokott kékfogat, hanem normál USB-t, microSD-t (gyökérkönyvtárba és mp3-akat érdemes pakolgatni) és analóg AUX-ot is használhatunk, gombból pedig összesen négyet találunk, a hangerő léptetésére és a számváltásra összesen van kettő, a Mode gombbal válthatunk rádióra (microUSB kábel kelleni fog hozzá), és van egy lejátszás/szünet billentyű is, ami szintén értelemszerű.


[+]

A 10W két aktív membránra oszlik el a széleken, a kettő közt pedig egy passzív mélysugárzót lehet látni, ha valaki van olyan bátor, hogy leveszi az előlapot, ám ezt aligha ajánlanám bárkinek, jobb, ha az ember nem látja, milyen ragasztással dolgoztak a kínai összeszerelők, higgye el nekem mindenki, hogy borzasztó. A hangminőség szerencsére egyáltalán nem rettenetes. A mélytartománynak mondjuk sem ereje, sem érdemi energiája nincs, viszont a sztereó hatás valódi, és egy szobába, kisebb terembe, műhelybe, vagy egy asztaltársasághoz háttérzenének bőven vállalható. Zenei ínyencek nyilván ne ettől várjanak csodát, ez a termék jó eséllyel füles magnót vagy akár a mobilok beépített hangszóróját váltja, azoknál viszont sokkal jobb.


[+]

Mivel kapott egy 1200 mAh kapacitású akkumulátort, könnyedén elhallgatható 5-6 órán át, ami kimondottan jó, maximális hangerőn is 3-4 órát tud menni. A töltés sok időt vesz el, 1A-s adapternél komolyabbal nem is érdemes próbálkozni, minimum 4 óra kell a 100%-os szint eléréséhez, de természetesen folyamatos energiaellátásként is használhatjuk a microUSB csatlakozót, ha fix helyre kerül a kütyü.


[+]

Összességében nem is lehet mást mondani, mint hogy a Cellect-féle hangfal kiállta az alapvető próbát, és mivel tényleg nagyon kedvező áron kínálják, igazán rosszat sem érdemes mondani rá. A Xiaomi hasonló összegért kínált, kisebb méretű és teljesítményű eszköze jobb zenei élményt ad, de bizonyos körülmények között előjön, hogy erőtlenebb ennél, a még mindig remek ár/érték arányú, 15 000 forint körül kapható Tronsmartok pedig már jobban belegondolva kétszer ennyibe is kerülnek – ha belefér, én inkább olyat vennék, de nem hoz rossz döntést, aki megpróbálkozik egy ilyennel.

szentkuti11

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés