MWC 2017: Kipróbáltuk a vezeték nélküli Bragi fülhallgatót

A Bragi termékeit látva minden bizonnyal leejtenénk az állunkat, ha nem teszteltük volna korábban az Samsung Gear IconX-et, ami egyébként bőven a The Dash sikeres Kickstarter-kampánya után mutatkozott be, viszont sokkal komolyabb marketinghátteret kapott. A cég most jutott el oda, hogy komolyabb terjeszkedésbe kezdjen, így rövidesen a magyar piacon is elérhetővé válnak a cég termékei, a The Dash és a The Headphone. Ez utóbbi a legegyszerűbb változat, néhány vezérlőgombbal, akár hatórás üzemidővel és 169 eurós, azaz körülbelül 52 ezer forintos árral. Ez egy korrekt minőségű, teljesen vezeték nélküli, kényelmes Bluetooth fülhallgatóért nem mondható túlzónak, ám az igazi érdekességet az okosfülhallgatónak nevezett változat hozza el.

A kapszulában látható alapmodell sem olcsó
A kapszulában látható alapmodell sem olcsó [+]

A The Dash-re ugyanis nem is úgy hivatkoztak, mint egy fülhallgatóra, hanem egy teljes körű személyi asszisztensre, ami nem mellesleg zenét is képes játszani amellett, hogy együttműködik a jelenleg elérhető, okostelefonos hangvezérléses rendszerekkel, különleges gesztusvezérlésekkel irányíthatjuk, és nem csak aktivitást mér, hanem a mozgásunk alapján azt is tudja detektálni, hogy éppen ki viseli. Ettől függetlenül persze odafigyeltek a zenei oldalára is, jóval kevesebb basszussal megküldött, tiszta, nem különösebben karakteres hangja van, az egyébként szintén korrekt zenei minőségű The Headphone valóságos mélynyomó hozzá képest.

Jobb oldalt vannak a főként körömmel nyomkodható vezérlőgombok
Jobb oldalt vannak a főként körömmel nyomkodható vezérlőgombok [+]

A drágább kütyüt egyébként CIEM-kivitelben, azaz fülhöz egyedileg készített házzal is rendelhetjük, ez persze tetézi a 299 eurós, azaz önmagában is 92 000 forintos fülhallgató árát. Azt is megtudtuk, hogy bár készülőben van az utód, egyelőre egyik modellt sem tervezik frissíteni, az igazi áttörést ugyanis az 5G hozhatja el ebben a vadonatúj termékkategóriában, addig pedig élvezhetjük a jelenlegi kínálatot.

Azóta történt

  • Bragi Dash Pro - okosfülhallgató újratöltve

    Érett már a modellfrissítés a gyermekbetegségektől hemzsegő Dash kapcsán, az újdonság szerencsére pont ott javít, ahol igazán nagy szükség volt rá.

  • Erato Verse - egyszerűen jó

    Nagyon stabilan működő, egyben jó hangminőséggel megáldott, teljesen vezeték nélküli fülhallgató, a kategórián belül kedvezőnek számító áron. De vajon van kereslet efféle termékekre?

Előzmények

  • Sony MDR-1000X - zene be, világ ki

    Egy felső-középkategóriás okostelefont lehet venni az árából, cserébe kiváló anyagokból van, remekül szól és mindent tud, amit ma egy Bluetooth-szal, vezeték nélkül kommunikáló fejhallgatótól el lehet várni.

  • Samsung Gear IconX - okosodó fülhallgató

    A borsos árú kiegészítő nem csak azért különleges, mert egy teljesen vezeték nélküli in-ear, hanem pulzusmérő és zajszűrő mikrofon is került bele.

Hirdetés