24093-féle Android készülék van forgalomban

Újabb jelentéssel hívta fel magára a figyelmet az Open Signal, ami szerint jelenleg 24093 különböző, Androidot futtató eszköz vásárolható meg, ebbe a körbe a telefonok, a tabletek, és az órák is beletartoznak. A vállalat 2012-ben adott ki először ilyen riportot, ám akkor még csupán 3997 androidos készülék volt forgalomban, tehát három év alatt meghatszorozódott a számuk. A tavalyi évhez képest is jelentős előrelépés mutatkozik, mivel 2014-ben az önálló zöld robotos masinák száma 18796 volt, vagyis egy év alatt 28 százalékos növekedés volt tapasztalható.


[+]

Az Open Signal felmérése egyébként nem számít rendkívülinek ha az nézzük, hogy 1294 kisebb- olyan vállalat van a világon, akik vagy gyártással, vagy értékesítéssel foglalkoznak. Érdekesség, hogy a fent említett 24093 eszköz 37,8 százalékán Samsung logó található, ami figyelemreméltó eredmény, bár a tavalyi esztendőhöz képest a koreai cég esetén 5,2 százalékos visszaesést jelent. Az alant látható kép az eszközök eloszlását, töredezettségét mutatja, ergo hogy mely készülékek mekkora számban kerültek értékesítésre:


[+]

A következő kép gyártók szerint leosztva veszi számba az eladott szerkezeteket:


[+]

Az Open Signal riportja számba vette az Android operációs rendszereket is (első kép), eszerint a 0,3 százalékkal rendelkező Froyo tényleg nem akar eltűnni a táblázatokból, pedig egy 2010-es szoftverről beszélünk. A Lollipop persze egyre nagyobb szeletet harap ki magának, ám lassan megérkezik az Android M, ami még jobban szétszakíthatja majd a különböző Android rendszert futtató készülékeket.

Előzmények