BlackBerry Passport Androiddal?

Majdnem. A CrackBerry egy fórumozója szúrta ki a Unihertz koncepcióját, amihez valószínűleg a BlackBerry jogi osztályának is lesz néhány hozzáfűznivalója.

A CrackBerry fórumán bukkant fel egy koncepció, ami szakasztott úgy néz ki, mint egy BlackBerry Passport, csak natívan Androidot futtat. És ütésálló a megerősített készülékháznak köszönhetően. Ez nem egy rossz párosítás, de érdemes szem előtt tartani, hogy a BlackBerry modelljei nem csak az egyedi és a legtöbb esetben teljes értékű QWERTY billentyűzettől voltak annyira különlegesek és népszerűek, hanem a BlackBerry saját fejlesztésű, biztonságos és egyedi megoldásokat kínáló rendszerétől is, ami komplex egységet alkotott a fizikai kialakítással.

A Passport jellegű kialakítástól és a fizikai billentyűzettől még nem feltétlenül lesz még csak hasonló sem az élmény, a készülék viszont olyannyira hasonló, hogy aggályos, hogy a BlackBerry sem fogja annyiban hagyni. A 4,5 hüvelykes, 1:1 képarányú, 1440 x 1440 pixel felbontású érintőképernyő például pontosan megegyezik a Passport paramétereivel. Sok egyebet egyelőre nem tudni a valószínűleg Kickstart projektként tervezett Unihertz Titanról, csak annyit, hogy terveznek Qi töltést, NFC-t, lesz ujjlenyomat-olvasó és arc alapú feloldás, illetve nemzetközi forgalmazásba szánják.

A Unihertz egyébként már mutatott be készüléket, nem is egyet. A Unihertz Atom egy tavalyi mini okostelefon 96 x 45 x 18 milliméteres méretekkel. 4/64 GB-os memóriakiosztással, IP68-cal, ütésálló kivitelben, ujjlenyomat-olvasóval, 16 megapixeles fő- és 8 megapixeles szelfikamerával, illetve Type-C és jack csatlakozóval. De van ennél kisebb is: a Unihertz Jelly Pro, ami jelenleg 125 dollárért vásárolható meg és egészen pontosan 92,4 x 43 x 13 milliméter, 2,45 hüvelykes, 240 x 432 pixel felbontású kijelzővel, 2 GB RAM-mal és teljes értékű Android Nougattal. Az Atom egyébként Android 8.1-et futtat és 260 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

  • BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat

    A BB Key2 LE esetében pont annyi és olyan kompromisszumot kötött a gyártó, amivel megtarthatta az egyediséget, de összhangba hozta a teljesítményt, a funkcionalitást és az árat.

  • BlackBerry Key2 - megoldókulcs

    Az egyetlen gyártó, ahol még ragaszkodnak a fizikai billentyűzethez. Ettől rögtön különleges a telefon, de vannak még benne trükkök. Például az ára.

  • Ultramini Androidos készülékre gyűjtenek

    A Unihertz a világ legkisebb, Android Nougatot futtató, 4G képes készülékét szeretné piacra dobni.

  • BlackBerry Passport - okmány-iroda

    A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.

Hirdetés