2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat

A BB Key2 LE esetében pont annyi és olyan kompromisszumot kötött a gyártó, amivel megtarthatta az egyediséget, de összhangba hozta a teljesítményt, a funkcionalitást és az árat.

Adatkapcsolat, üzemidő, összegzés

A nálunk kapható BBE100-4-es modell két nanoSIM kártyát kezel, természetesen minden hazai frekvencián elérhető az LTE hálózat maximum 300 Mbps letöltési sebességgel (Cat.6). A maximum 256 GB-os microSD kártya viszont csak egy SIM kártya esetén fér el és akkor is csak adattárolásra alkalmas; nincs adaptive storage. A Directtel és HotSpottal is dolgozó WiFi ismeri az 5 GHz-es sávot is, egybként 802.11a/b/g/n/ac szabványon csatlakozik, van NFC, a Bluetooth pedig 5.0-s verziószámú A2DP, EDR és LE protokollal. A Type-C USB port OTG képes.


[+]

A beszélgetés hangminősége és hangereje itt is kiváló, a másodlagos zajszűrő mikrofon teszi a dolgát. A navigációhoz elérhetők a GPS rendszerén kívül a GLONASS, a BeiDou és a GALILEO műholdjai, amihez iránytűt is mellékeltek. Energiatakarékos üzemmódban pedig kérhetjük, hogy csak a földi hálózatok és routerek jeleit (A-GPS) használja a pozíciószerzéshez. Van fény- és közelségérzékelő, gyorsulásmérő, tájoló, giroszkóp, valamint hang- és mágneses szenzor.


[+]

Az akkumulátor kisebb lett, a 18 wattos Quick Charge 3.0 szabvány szerinti gyorstöltés viszont maradt, ami nagyjából 50%-os töltöttséget jelent fél óra alatt. A Key2 LE már csak 3000 mAh-s teleppel gazdálkodik, de az egy teljes nap így sem okoz problémát. Böngészni 20 órát tudunk közepes fényerőn, míg offline videózni körülbelül 17 órát lehet egy feltöltéssel. A Power Center itt is adott, mindenféle korlátozást és helyzetfüggő beállítást eszközölhetünk az üzemidő prolongálásának érdekében.

Értékelés: BlakcBerry Key2 LE
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

A BlackBerry Key2 Light Editionnel minden stimmel. Jó, a multimédia képalkotó szekciója nem annyira meggyőző, a portré mód meg egyenesen béna, de a fülhallgatóra – a gyárira is – jutó hangminőség várakozáson felül nagyon rendben van. Noha a Key2 érintésérzékeny fizikai billentyűzete nagyon kényelmes és praktikus, nem teljesen biztos, hogy megér száz ezer forint felárat, az üzemidő pedig nem szignifikánsan jobb a plusz 500 mAh ellenére sem. Az alacsonyabb teljesítményű lapkakészlet arányosan kisebb akkumulátorral ugyanolyan jól teljesít a Key2 LE esetében is, ahogy minden más is. 160 ezer forintos áron ez a konstrukció még akkor is kifogástalan, ha a specifikáció láttán az avatottabb júzer hivatalból szívinfarktust kap. De az a helyzet, hogy a Key2 LE rendeltetése és felhasználási területe nem igazán igényel komolyabb teljesítményt, a viszonylag friss Snapdragon 636 4 GB RAM-mal hibátlan optimalizálás mellett pont kifogástalanul dolgozik. Akár játszani is lehet, ha valakit nem zavar a képarány. A felhasználói élmény alapján érzésre akár kétszer ilyen szett is lehetne a készülékben, csak ugye minek. Mármint a szemléletmód más. A hangsúly a szoftveres integritáson és funkcionalitáson van. A gyári Android rendszerbe integrált BlackBerry szolgáltatások és alkalmazáscsomag - inkluzíve a piac legkiválóbb fiókkezelő és üzenetküldő platformja – az egyedi kialakítás és a borzasztó praktikusan és gyorsan (is) használható fizikai billentyűzet a kifogástalan működéssel ezen az árszinten már pont az ajánlott kategóriába tolja a készüléket.

BlackBerry Key2 LE

AliceWake

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.