BlackBerry szabadalmakat vásárolt a Huawei

A BlackBerry egy ideje kizárólag a szoftverfejlesztésre fókuszál, a Huawei pedig 90 szabadalmat vásárolt be a kanadai cégtől.

Hirdetés

A BlackBerry néhány éve kiszállt a mobilpiacról mint készülékgyártó, a licencet először a TCL vette birtokba, mostanában pedig elvileg egy texasi start up szerezte meg a jogok, hogy készüléket tervezzen BlackBerry néven. A szoftverfejlesztést viszont nem adták fel a kanadaiak, a BlackBerry és a BlackBerry szolgáltatások továbbra integráns ökoszisztémát és szoftverkörnyezetet jelentenek, különös hangsúlyt fektetve az adatbiztonságra.


[+]

A cég egy rakás szabadalommal rendelkezik, ezekből vásárolt most meg 90-et a Huawei. Méghozzá amerikai szabadalmakat, de a BlackBerry szerint ez egy nagyon kis volumenű tranzakció volt és nincs semmiféle összefüggésben az Egyesült Államok és a Huawei kanadai kormánnyal jelenleg aktuális ügyeivel és megállapodásaival.

BlackBerry Key2 LE
BlackBerry Key2 LE [+]

John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a cég igyekszik teljesen eltávolodni a mobilpiactól és kizárólag a fejlesztésre, illetve a szabadalmak licencelésére fókuszál. A Huawei adatbiztonsághoz kötődő megoldások mellett egészen alapszintű licenceket is vásárolt, mint a GPS helyadatokhoz való hozzáférése vagy a szöveg megjelenítése a készülék tájolásától függően.

Azóta történt

Előzmények

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

  • Jövőre új BlackBerry készülék érkezik

    A licencet egy texasi stratup vette meg, a fizikai billentyűzettel és 5G kompatibilitással rendelkező eszköz gyártást pedig a Foxconn egyik léányvállalata intézi.

  • BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat

    A BB Key2 LE esetében pont annyi és olyan kompromisszumot kötött a gyártó, amivel megtarthatta az egyediséget, de összhangba hozta a teljesítményt, a funkcionalitást és az árat.

  • BlackBerry Key2 - megoldókulcs

    Az egyetlen gyártó, ahol még ragaszkodnak a fizikai billentyűzethez. Ettől rögtön különleges a telefon, de vannak még benne trükkök. Például az ára.

Hirdetés