Audi Q4 Sportback E-Tron menetpróba

Ez a modell csakis elektromos hajtással érhető el, ugyanakkor viszont rengeteg konkurense van, akár házon belül is.

Bevezető

Az E-Tron megnevezés már szinte mindenhol szerepel a németeknél, nehéz is kiigazodni, hogy pontosan mit jelent. Anno a Q7-nek lett lényegében az elektromos változata, de közben már a plug-inekre is felkerült ez a plakett, plusz jött a GT, ami teljesen más szintet képvisel. Hogy a helyzetet bonyolítsa a gyártó, a Q4 E-Tron egy olyan családba pottyant bele, ahol van már Q2, Q5, Q6, Q7 és Q8, ám a Q4 csakis elektromos formában érhető el, nincs belőle belsőégésű, mint a többiből. Ellenben akad normál és Sportback, utóbbi került hozzánk tesztelésre, ami lényegében egy SUV coupé, mert bizony ez a kategória nem csak, hogy létezik, de kimondottan most kezdett el kivirulni. Hogy ennek aztán örülünk-e, vagy sem, az már más kérdés.


[+]

Habár még rettenetesen messze vagyunk attól, hogy a világon szinte mindenhol és mindenki tisztán elektromos hajtású autóval vegyen részt a forgalomban, azért világosan látszik, hogy egyre több gyártó dob piacra ilyen terméket. Lényegében már az összes nevesebb gyártónak van elektromos autója, legyen az a Mazda, a Kia, a Hyundai, a Ford vagy éppen az egész üzleti modelljét erre építő Tesla. És ezek után a prémiumnak számító vállalatok sem hagyhatták szó nélkül az ipari sztenderdeket (és a flottaátlagot), példaként a BMW-nek ott az iX, a Mercedesnek az EQB, az Audinak pedig az E-Tron.


[+]

Azért készültünk még egy csavarral a történetben. Az Audi ugyanis néhány éve már számokkal jelzi a teljesítményt, szóval a teljes nevén Audi Q4 Sportback E-Tronból is létezik 35, 40 és 50 végű, utóbbi jelöli a legerősebbet, amit pár napig mi is hajthattunk. Ez egy 299 lóerős suhanó szépség, aminek viszont nagyon komoly konkurensekkel kell megküzdenie, ráadásul konszernen kívül és belül egyaránt. Hogy aztán ez mennyire sikerül, az cikkünkből mindenképpen kiderül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Audi

Azóta történt

 • Cupra Born menetpróba

  A sportosság és az elektromos hajtás abszolút összeegyeztethető: megnéztük, hogy mit hozott ki a Cupra a Volkswagen ID.3-ból

Előzmények

 • Bemutatkozott az Audi e-tron GT és RS e-tron GT

  Nehéz nem a konszerntárs Porsche Taycan formáit látni az Audi új elektromos csúcspárosába, és a technikai fejlettség kapcsán sem lehet okunk panaszra.

 • Audi e-tron menetpróba

  4,9 méter tömény Audi, minden földi jóval, villanyhajtással, ami direkt nincs az előtérbe tolva, mert az e-tron elsősorban Audi, de csak másodsorban elektromos.

Hirdetés