Hirdetés

ASUS ROG Phone - a játék az nem játék

Ez egy olyan gamer mobil, ami tényleg a nulláról, alaposan átgondolva született meg, ami nagyon jó. Ellenben sok ponton még kezdetleges, ráadásul nagyon drága, ami nem annyira jó.

Hirdetés

Bevezető, doboz

Csak idő kérdése volt, hogy mikor veszik elő újra a játékos telefonok koncepcióját. Persze, nem mintha a Nokia N-Gage vagy a Sony Xperia Play annak idején akkora siker lett volna, viszont a hardveres szegmensen az utóbbi két-három évben egyértelműen látszik: gamer cuccot szinte mindenből megéri gyártani.


[+]

Elképesztően nagy iparág és temérdek pénz van az efféle kütyük mögött, és bizony sokszor nagyon potens termékek esnek be a Prohardver asztalára is gamer címszóval, viszont a mi elvárásunk pontosan ugyanaz egy gamer mobiltól, mint a PH!-nak a gamer perifériáktól: ne csak egy hasztalan RGB LED-del (vagy még annyival sem) adjanak el valamit a játékosoknak, hanem legyen mögötte valódi technológia és exkluzivitás.


[+]

Sajnos pontosan ez az, amit eddig nem éreztünk a játékosoknak szánt androidos mobiloknál, és hiába a jó ár/érték arány például a Honor Play esetén, vagy akár az extrém forma a Xiaomi megoldásánál, ha a termék érdemi pluszt nem ad egy átlagos csúcsmodellhez képest. Nem mellesleg pedig pontosan ez az, ami most az ASUS malmára hajtja a vizet. Tajvanon ugyanis tényleg leültek és átgondolták, mivel emelhetik magasabb szintre a mobilos játékot, és ezt nem csak némi hardveres és hűtésbeli tuninggal, meg egy nagy akkumulátorral érték el, hanem egy tényleg alaposan reformált szoftveres környezettel, illetve egészen különleges kiegészítőkkel.

Ebben a bőrödben az összes létező tartozék megvan
Ebben a bőrödben az összes létező tartozék megvan [+]

A termék bemutatója az idei Computexen zajlott, és bár bemutatót korábban is tudtunk csinálni a mobilról és a tartozékokról egyaránt, most végre hosszabb tesztnek is alá tudtuk venni a méretes csomagot. Kisebb asztali számítógépek is beleférnek abba a bőröndbe, amiben mi kaptuk a telefont és az összes elérhető tartozékot, azt viszont sajnos tudni kell, hogy így egyben ez a csomag nem vehető meg, a mobilt és a tartozékokat külön-külön lehet összevadászni, a gurulós koffer pedig kizárólag a sajtós csomag része.


[+]

Extremitásokból azért végfelhasználói szemmel sem lehet hiány. Az egészen furcsa, sokféle, a mobilon is felbukkanó textúrával tarkított, hatszög alapú dobozt kiterítve kapunk egy teljesen korrekt felhozatalt, a mobilon kívül egy hagyományos, jack csatlakozós in-ear headset, egy mindkét végén Type-C-s kábel, illetve egy szintén Type-C-s gyorstöltő adapter szerepel, erre valamiért még nem nagyon akarnak átállni a konkurensek. Mindezeken túl jár hozzá egy AeroActive névre hallgató külső ventilátor is, ami még kellemesebbé teszi a telefon egyébként is korrekt hőkezelését.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Hirdetés