Hirdetés

ASUS ROG Phone bemutató

Mitől gamer?

A gamer okostelefon eddig abszolút nem létezett különálló kategóriaként. Minden telefonon lehetett ugyanis játszani, nagyjából csak a belepakolt komponensek milyenségétől függött, hogy mennyire volt folyamatos a játékélmény és király a grafika. Meg a hang, a kijelző és persze az ilyen esetekben baltaként merülő akkumulátoros töltöttség. És ez alapvetően most sem változott, csak éppen közben az történt, hogy az okostelefonos játékok összetettsége, grafikai megvalósítása és erőforrásigénye szép lassan elérte azt a szintet, amit már egy igazi gamer is hajlandó néha elfogadni, plusz keletkezett egy olyan réteg is, akik pedig irgalmatlan sokat játszanak amúgy is telefonon.

Ebben a bőrödben az összes létező tartozék megvan
Ebben a bőrödben az összes létező tartozék megvan [+]

A dolog azért nem előzmény nélküli, már sok-sok évvel ezelőtt úgy érezte a Nokia, hogy a telefon akár ki is válthatna egy hordozható konzolt, így került a piacra az N-Gage 2003-ban, ami amellett, hogy nem volt igazán jó telefonos szempontból, nem volt igazán jó játékgépnek sem, egyszerűen sem a technológia, sem pedig a piac nem tartott ott, hogy komolyan lehessen venni. Mondjuk röhögni azért tudtunk rajta, mert úgy lehetett vele telefonálni, mintha egy óriáis fülünk nőtt volna, lévén a mikrofon és a hangszóró is a készülék élére került.


[+]

Eltelt egy csomó idő, aztán egyszer csak elkezdtek jönni olyan okostelefonok, amelyeknek a nevében ott volt, hogy ez dedikáltan játékosoknak készült. A Razer, a Xiaomi, de még a Honor is csinált ilyesmit, de az a helyzet, hogy amit az ASUS gurított ki a gyárból ROG Phone néven, az eléggé más liga, mint az eddigiek. Egyrészt persze az ASUS-nak volt hová nyúlni, a ROG brand világszerte ismert és közkedvelt a gamerek körében, van egy identitása, most már némi történelme is. Másrészt az ASUS úgy egyébként telefont is tud gyártani, nem azon múlik a mobilpiacon várva várt, de eddig elmaradt siker, hogy a cuccok ne lennének minőségiek és korrektek, hanem azon, hogy soká kerülnek piacra és az árazásban néha teljesen el vannak tévedve.


[+]

Úgyhogy ezért is volt örömteli, amikor az ASUS hazai irodájában egy olyan szettet rántottak össze a kedvemért, amely kifejezetten arra szolgált, hogy a ROG Phone-nal megismerkedjek, ennek pedig az volt az apropója, hogy a készülék ténylegesen kapható is lesz heteken belül. Így aztán már van neki ára is: 290 000 forint, ami nem kevés pénz, de ha közben azt nézzük, hogy mit tud a készülék hardveresen és mit kapunk ezért a pénzért, akkor bizony azt fogjuk érezni, hogy egyáltalán nem fogott olyan vastagon az a bizonyos ceruza. És a tajvaniak tényleg beleadtak mindent, ami szerintük gamer telefonná avanzsálja a ROG Phone-t, nem csak egy hangzatos név, hanem egy nagyon karakteres design, egy nagyon komoly hardver, egy átfazonírozott szoftver és rengeteg, direkt erre a célra gyártott tartozék fémjelzi az ASUS üdvöskéjét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények