Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

Multimédia

Egyetlen kameránk van hátul, amelynek 12 megapixeles a maximális felbontása, az apertúra F/1,8-as, van benne optikai stabilizátor és PD autofókusz. A gyári szoftverben pedig egészen minimális mennyiségű beállítási lehetőségünk van csupán, néhány effekt, ezzel kábé ki is fújt. Ennél egy hangyányival többet találunk az általános beállítások között, ahol kikapcsolhatjuk a HDR-t és kérhetünk rácsot, illetve a videós felbontást babrálhatjuk egészen 4K / 60 fps-ig feltolva azt. Lassított felvételt Full HD mellett 240 fps-ben tud a masina, ez továbbra is remek.

A fenti képcsokor értelemszerűen automatikus beállítások mellett született. Noha nincs másodlagos lencse, az iPhone XR mégis igen potens képalkotás kapcsán, ha nem vágyunk különböző extrákra, mint amilyen a zoom, vagy a szélesebb látószög. Háttérelmosásos portrét egy kamerával is képes csinálni, de azért mindenképpen evidens, hogy kettővel ügyesebb. Az előlapra 7 megapixeles szenzor jutott, ennek a minőségével sincs gond, ahogyan általánosságban a hátlapi kamerát is dicsérni lehet, abban nagyon ügyes az Apple, hogy mindenféle babrálás nélkül az elkattintott fotók nagy százaléka normálisan sikerül. Persze 100%-os nézetben bele lehet kötni apróbb hibákba és este sem brillírozik akkorát, mint egy Huawei, de azért bőven hozza az elvárásokat.


[+]

Videózásban még mindig az élmezőnyben van az iPhone, pláne, hogy akárcsak a drágább modell, ez is képes sztereóban hangot felvenni. Az optikai stabilizátor remekül működik még 4K felbontás mellett is, a szoftver gyorsan alkalmazkodik a megváltozott fényviszonyokhoz és fókuszhoz, most már a hang is rendben van, ebben sem kell tehát csalódnunk.

Ahogyan a zenei hangminőség kapcsán sem, a gyári tartozékok közül az Apple az átlagnál magasabb minőségű headsetet szokott csomagolni, ez most is így van, még ha audiofil felhasználók gúnyos kacajt is hallatnak. Viszont most sincs 3,5 mm-es jack, a zenelejátszó pedig továbbra is az iTunes, ami akkor van igazán elemében, ha van honnan szinkronizálni. De persze létezik egy csomó másik forrás is, hogy mást ne mondjak ott a Spotify, én speciel a DS audiót használom, ez már csak ízlés és a további eszközeink, előfizetéseink függvénye. Kihangosítva sem szól rosszul, a nagy test némi mélyet is ad a hangzáshoz, a sztereó hangszórók is nyilván előnyként könyvelhetők el, mindenképpen jobb, mint amit a korábbi modellek nyújtottak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés