Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

Bevezető

Kétségtelenül nem az iPhone XR az idei kínálat legizgalmasabb darabja az Apple-nél. Erre a célra ott az XS és az XS Max, amiknek az árát emiatt még jobban kilőtték a sztratoszféra irányába, a jóárasított modell lett az XR, de hivatalosan ez is 300 ezer forintról indul, ami amúgy a piacon körülnézve még mindig simán a csúcskategóriába tartozik. Ha azt nézzük, hogy ezért cserébe mi nincs, akkor azért lehet szidni a gyártó profitmaximalizmusát, mert olyan tételek hiányoznak a listáról, mint a kettős kamera, az AMOLED kijelző, vagy a kiemelkedő felbontás.


[+]

Ha viszont azt nézzük, hogy egyébként mi van, akkor is simán lehet érveket hozni, hiszen ebben az iPhone-ban is akad vezeték nélküli töltés, FaceID, benne van a friss, 7 nm-es csíkszélességen készülő A12 Bionic chipset, az optikai stabilizátor, ráadásul az akkumulátor még kicsit vaskosabb is, mint a drágább modellben, tehát ha innét nézzük, akkor azért bőven fel lehet sorolni pozitívumokat, de attól még tény, hogy ránézésre, használatra, funkcionálisan az embert nem ejti rabul úgy elsőre. Lehet, hogy a különböző harsányabb színekben legalábbis első blikkre érdekesebb, mi egy feketét hoztunk el a VIP-Phone-tól.


[+]

Ugyanakkor tény az is, hogy ez is egy iPhone, hozza mindazokat a tulajdonságokat, amelyek miatt az iPhone-okat szeretni lehet (és azokat is, ami miatt utálni), tökéletesen illeszkedik a gyártó ökoszisztémájába, remekül kommunikál a házon belüli appokkal és szolgáltatásokkal, plusz rajta van az almás logó, mert akinek ez számít (és ez még mindig sokaknak számít), azoknak ez is fontos. A sebességre nem lehet panaszunk, a kezelhetőség ugyanolyan, mint a drágább terméknél, szóval igen, 300-ért is meg lehet kapni az Apple életérzést, ha és amennyiben ez valakinek ér ennyit.


[+]

Ám eltűnt az a differencia, ami miatt az olcsóbb iPhone gyökeresen más lenne. Nem kisebb, sőt. Konkrétan nagyobb. Nem más a formaterv, mert ezen is ott a brutálisan széles notch, oké, hogy lehet mindenféle vidám színekben kapni, de az Apple okostelefonokhoz nem véletlenül gyárt boldog-boldogtalan kismillió különböző tokot: az iPhone-használók zöme általában egyébként is tesz a készülékére valami ruhát. Szóval az iPhone XR konkrétan semmi különös, csak egy jóárasított iPhone, kiesett néhány drágán gyártható funkció, a kijelző technológiája miatt pedig a faltól-falig kép érzése is eltűnt, magyarán azokon a pontokon lett gyengébb, ami miatt a drágább modell valóban tekinthető egyedibbnek.

Doboz, külső

A csomagolás a szokásos letisztultságot kínálja, viszont a tartozékokat csak a legszükségesebb szintre hozták le, ami azt jelenti, hogy töltőfej, Lightning-kábel és zsinóros headset ugyan akad, de már nincs meg a 3,5 mm-es jack átalakító, ha valaki nem az Apple fülesét (vagy ugyanilyen csatlakozóval gyártott verziót), hanem valami mást használna, annak még a zsebébe kell nyúlnia. Ahogyan akkor is, ha bármiféle védelmet keresne, átlátszó tok sincs a csomagban, noha ez eddig sem volt jellemző, de más gyártóknál azért előfordul.


[+]

A készülék formaterve nem fog falhoz vágni senkit, egy jókora iPhone, ami minden paraméterében nagyobb, mint az iPhone XS, plusz 17 grammal többet is nyom a mérlegen. Ennek egyrészt az az oka, hogy itt a kijelző 6,1 hüvelykes, másrészt pedig az, hogy ez nem egy AMOLED panel, hanem IPS, ez pedig azzal is jár, hogy nem tudták olyan vékonyra venni az oldalsó kávákat, az előlap 79%-át foglalja el, miközben a drágább verziónál ez az arány majdnem 83%. Éppen ezért sem néz ki annyira frissnek a külső, noha az oldalélek finom ívelésével optikailag még próbálnak trükközni is egy kicsit.


[+]

És pont a kijelző az, ahol még tetten lehet érni a spórolást, a felbontás ugyanis “csak” 828 x 1792 pixeles, ami 326 ppi-t jelent (XS: 458 ppi), ez az Apple szerint még simán benne van a “retina” kategóriában, de azért azt látni kell, hogy 300 ezer forintos árszinten a konkurensek zöme ennél azért erősebb. A sarkoknál ívelt kijelző tetejéből pedig továbbra is kiharap egy jelentős területet az a notch, amit az Apple-nek csak azért nem rovunk fel annyira, mint bárki másnak, mert alapvetően ők találták ki, ettől még nem lesz egy szép megoldás, de az biztos, hogy a rápakolt szenzormennyiségnek csakugyan kell a hely, főleg a továbbra is jó hatékonysággal működő FaceID igényli, hiszen az olcsóbb iPhone-on sincs ujjlenyomat-olvasó sem elöl, sem hátul.

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés Apple iPhone XR Apple iPhone X Apple iPhone XS Huawei P20 Pro OnePlus 6
Képátló 6,1 hüvelyk 5,8 hüvelyk 5,8 hüvelyk 6,1 hüvelyk 6,28 hüvelyk
Felbontás 828 x 1792 1125 x 2436 1125 x 2436 1080 x 2244 1080 x 2280
Technológia IPS OLED OLED AMOLED Optic AMOLED
Fehér fényerő 488 / 543 nit 513 / 616 / 775 nit 522 / 616 / 704 nit 490 / 722 nit 422 / 600 / 804 nit
Fehér fényerő (min.) 1,8 nit 2,0 nit 2,2 nit 3,7 nit 2,1 nit
Fekete fényerő 0,41 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit
Kontrasztarány 1326:1 végtelen végtelen végtelen végtelen
Színhőmérséklet 6983 K + TrueTone 6769 K + TrueTone 6820 K + TrueTone 7557 K + kézi 7653 / 6387 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Viszont úgy össze van rakva, mintha szét sem lehetne robbantani, az összeszerelés minősége makulátlan, az oldalsó gombok elhelyezése is korrekt, az üzemmódváltó kapcsoló pedig igen határozottan kattan a két állás között. A nagy méret egyik előnye, hogy megmaradtak a sztereó hangszórók, viszont ha hátul kezdünk el kutakodni, akkor megint egyértelmű, hogy miért olcsóbb az iPhone XR: csak egyetlen kamerát fogunk találni. Ami ráadásul elég rendesen kilóg a hátlap síkjából, oké, egy tokkal pont szintre lehet hozni, de akkor már biztos meglesz a 20 dekás tömeg is.


[+]

Viszont a hátlapot itt is üveg borítja, ami lehetőséget ad arra, hogy ne maradjon ki a vezeték nélküli töltés, SIM kártyából pedig fizikailag ugyan csak egyet tudunk betenni, de ha a szolgáltató is úgy akarja, akkor lehet még egy eSIM is felkonfigurálva a telefonban, amivel megnyílik a kétkártyás működés lehetősége. És persze attól, hogy nagyobb a termék, az akkumulátor is nagyobb, 2942 mAh-s, ami egy picit jobb üzemidőd nyújt, mint amit a drágább testvér kínál.

Hardver, UI

Az teljesen egyértelmű, hogy a sebességgel nem lesz gond. A 7nm-es csíkszélességen készülő Apple A12 Bionic chipset a piac egyik legmodernebb megoldása, jól megszívta ezzel amúgy a Huawei, akik a Kirin 980-at tartották a világ első, 7 nm-en készülő lapkájának, csak aztán a Mate 20 később jött piacra, mint a friss iPhone-trió, szóval a kínaik most már úgy beszélnek a saját cuccukról, hogy a világ első, 7 nm-es csíkszélességű, dupla NPU-val rendelkező chipsete, ami igaz is, csak ez már senkit sem érdekel túlzottan. A RAM mérete ugyan csak 3 GB, de az iOS-nek ezzel sosem volt különösebb gondja, tárhely tekintetében pedig 64 GB-ról indul a választék, drágábban lehet 128 GB és 256 GB is a kapacitás, az 512 GB-os opció viszont a csúcsmodell kiváltsága csupán. Memóriabővítés továbbra sem elérhető.

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark Apple iPhone XR Samsung Galaxy S9 Apple iPhone XS HTC U12+ OnePlus 6
Rendszerchip Apple A12 Bionic Exynos 9810 Apple A12 Bionic Snapdragon 845 Snapdragon 845
AnTuTu Bench. 7.x 362944 pont 245696 pont 342615 pont 268095 pont 267397 pont
Geekbench 4 (single/multi) 4795 / 11164 pont 3751 / 8778 pont 4845 / 11238 pont 2414 / 8916 pont 2456 / 9007 pont
GFXBench Car Chase onscreen 48 fps 15 fps 48 fps 20 fps 30 fps
GFXBench Car Chase offscreen 47 fps 28 fps 47 fps 35 fps 35 fps
GFXBench Man. onscreen 60 fps 45 fps 60 fps 50 fps 58 fps
GFXBench Man. offscreen 109 fps 74 fps 109 fps 82 fps 76 fps

Az iPhone XR szélvészgyors. Arra mindenképpen jár egy jópont, hogy nem a tavalyi chipsettel bohóckodtak, hanem az olcsóbb modell is megkapta a legfrissebb fejlesztést, az alacsonyabb felbontású kijelző talán még javít is a tempón, bár ezt senki sem fogja észrevenni, mert ezen a szinten már nincs szemmel érzékelhető eltérés, nagyon reszponzív, nagy gyors, nagyon folyamatos a működés, késlekedés nélkül történik minden, beleértve a FaceID feloldást is, amivel kapcsolatban csak az hiányzik nagyon, hogy a fektetett állapotban levő telefon is fel tudjon minket ismerni. (Ez egyébként miért olyan összetett dolog vajon?) Azért a RAM-mal spórolni elég béna dolog, 3 GB-tal sincs különösebb baj, de a XS-nél láttuk, hogy az a plusz 1 GB mennyire sokat számít bizonyos esetekben.


[+]

Az iOS pont olyan, mint amilyen egy iOS, nincs benne semmi különösebb meglepetés. És pont ez az egyik előnye, akinek már volt Apple eszköze, az különösebb gond nélkül elboldogul a kezelhetőség kapcsán, minden ott van, ahol lenni szokott. Ha valaki olyan iPhone-ról vált, ahol még volt fizikai gomb az előlap alatt, annak azért picit szoknia kell a gesztusvezérlést, de direkt a kezébe adtam egy iPhone 6S tulajdonosának és nettó10 perc alatt már simán húzogatta felfelé az ujját, amikor vissza akart jutni az alapképernyőre, a jelek szerint ezt elég jól kitalálta az Apple.


[+]

Plusz természetesen adott az összes iPhone alkalmazás, ami a platform sajátja, megvan a FaceTime, az iMessage, az Egészség, a Watch, az AirPlay és az AirDrop, nyilván van iTunes, KeyNote és Pages is, az újdonságot képviselő Mérés egész jópofa, de azért egy tervrajzot nem bíznék rá. Mondjuk akárkinek mutattam, mindenkiből előtört a felesleges dolgok megmérésének igénye, hopp, itt egy kiskanál, vajon milyen hosszú, és a szalvéta éle? Nem mintha ezekkel az információkkal bármit kezdtünk volna később. A FlyOver is nagyon menő a térképeknél, bár ott azért vannak még hiányosságok (Nimes látszik a lenti képen, ebből nem lettünk okosabbak).


[+]

Nagyon praktikus lenne még mindig a 3D Touch, ami anélkül ad infót egyes alkalmazásokban történő dolgokról, hogy meg kéne azt konkrétan nyitni, de ebből a modellből ez (is) hiányzik, viszont egy csomó dolog megvan: a kamerát és a zseblámpát elérjük a lezárt képernyőről is, az értesítési központ is hasznos, plusz bekerült a statisztika arról is, hogy mennyit bámultuk a képernyőt, ilyenkor pedig miket csináltunk. Csak hogy szembesüljünk azzal, hogy nem kéne órákat tölteni közösségi felületeken. A főképernyőtől balra található információs felület widgetei is jól paraméterezhetők, a beállítások között pedig egyre több dolog babrálható, de az iPhone tipikusan az a készülék, hogy kiveszed a dobozból és minden frankó. Azért persze bőven akad testreszabható dolog például a vezérlőközpont kapcsán, a billentyűzetet is sokféleképpen lehet állítgatni, itt egykezes mód is kérhető, igényelhetünk félkövér betűtípust, működik a duplakoppos felébresztés, de akkor is magához tér a masina, ha megemeljük az asztalról. Van SOS üzemmód, ha az oldalsó gombot ötször megnyomjuk, és még bőven lehetne sorolni az apróságokat, amik benne vannak az iOS 12-ben, ráadásul ott van az App Store, ahol pedig milliószámra túrhatunk az alkalmazások között.


[+]

Szóval igen, az iOS továbbra is az ember keze alá dolgozik, gyors, finomak az animációk, röccenésmentes a felhasználói élmény, egészen addig mindenben hibátlan, amíg nem óhajtunk valami extrát, mert némi közvélemény kutatás után még mindig az derült ki, hogy a legtöbben az iTunes-t és a szinkronizációt utálják, pedig hát van AirDrop is, de ott is az van, hogy ha egy telefonnal felvett videókat akarok átküldeni egy Macre, akkor nekiáll konvertálgatni hosszasan, mielőtt egyáltalán nekikezd. Ha viszont adott az ökoszisztéma, Mac, iPhone, iPad, Apple TV, akkor azokkal általában gyönyörűen működik együtt, csak mintha valamiért direkt szívatná azokat, akik szerint van élet ezen kívül is.

Multimédia

Egyetlen kameránk van hátul, amelynek 12 megapixeles a maximális felbontása, az apertúra F/1,8-as, van benne optikai stabilizátor és PD autofókusz. A gyári szoftverben pedig egészen minimális mennyiségű beállítási lehetőségünk van csupán, néhány effekt, ezzel kábé ki is fújt. Ennél egy hangyányival többet találunk az általános beállítások között, ahol kikapcsolhatjuk a HDR-t és kérhetünk rácsot, illetve a videós felbontást babrálhatjuk egészen 4K / 60 fps-ig feltolva azt. Lassított felvételt Full HD mellett 240 fps-ben tud a masina, ez továbbra is remek.

A fenti képcsokor értelemszerűen automatikus beállítások mellett született. Noha nincs másodlagos lencse, az iPhone XR mégis igen potens képalkotás kapcsán, ha nem vágyunk különböző extrákra, mint amilyen a zoom, vagy a szélesebb látószög. Háttérelmosásos portrét egy kamerával is képes csinálni, de azért mindenképpen evidens, hogy kettővel ügyesebb. Az előlapra 7 megapixeles szenzor jutott, ennek a minőségével sincs gond, ahogyan általánosságban a hátlapi kamerát is dicsérni lehet, abban nagyon ügyes az Apple, hogy mindenféle babrálás nélkül az elkattintott fotók nagy százaléka normálisan sikerül. Persze 100%-os nézetben bele lehet kötni apróbb hibákba és este sem brillírozik akkorát, mint egy Huawei, de azért bőven hozza az elvárásokat.


[+]

Videózásban még mindig az élmezőnyben van az iPhone, pláne, hogy akárcsak a drágább modell, ez is képes sztereóban hangot felvenni. Az optikai stabilizátor remekül működik még 4K felbontás mellett is, a szoftver gyorsan alkalmazkodik a megváltozott fényviszonyokhoz és fókuszhoz, most már a hang is rendben van, ebben sem kell tehát csalódnunk.

Ahogyan a zenei hangminőség kapcsán sem, a gyári tartozékok közül az Apple az átlagnál magasabb minőségű headsetet szokott csomagolni, ez most is így van, még ha audiofil felhasználók gúnyos kacajt is hallatnak. Viszont most sincs 3,5 mm-es jack, a zenelejátszó pedig továbbra is az iTunes, ami akkor van igazán elemében, ha van honnan szinkronizálni. De persze létezik egy csomó másik forrás is, hogy mást ne mondjak ott a Spotify, én speciel a DS audiót használom, ez már csak ízlés és a további eszközeink, előfizetéseink függvénye. Kihangosítva sem szól rosszul, a nagy test némi mélyet is ad a hangzáshoz, a sztereó hangszórók is nyilván előnyként könyvelhetők el, mindenképpen jobb, mint amit a korábbi modellek nyújtottak.

Adatátvitel, akkumulátor

A Telekomnál már van eSIM, amivel megnyílik a mód a kétkártyás működés előtt, de hiába beépített a SIM, ettől még az iPhone XR is csak dual-standby módban kezeli a két lapkát. Minden más adatkommunikációs tulajdonság megfelel az elvártaknak, 5.0-s Bluetooth, kétcsatornás WiFi, GLONASS, QZSS és GALILEO műholdakkal történő pozíciószerzés és NFC is akad (papíron, mert ehhez nem férhet hozzá akárki, szóval a mobilfizetés egyelőre bukó itthon), az USB viszont csak 2.0-s, ami leginkább az adatátviteli sebesség miatt nem annyira örömteli. Jó-jó, az Apple álma a vezeték nélküli világmindenség, de azért a júzerek zöme sokat használja a kábelt is akkor, ha nagy mennyiségű adatot akar mozgatni.


[+]

A nagy kérdés az üzemidő volt, vajon mennyivel bírja jobban a nagyobb teleppel a termék? Nos, igazából átlagos használat mellett nem szignifikáns az eltérés, bizonyára kijönne egy roppant precíz összehasonlítás alkalmával, hogy az iPhone XR mondjuk 40 perccel tovább marad életben, mint az iPhone XS, de ebből vélhetően nem sokat for érzékelni a felhasználó. Az egy napos működés viszont zömmel összejön, de azért előfordult egy-egy aktívabb napon, hogy még délután folyamán a biztonság kedvéért rátöltöttem a gépre. Azzal a töltőfejjel, amit adtak hozzá, és ez nagyon nem az a gyorstöltő, amit amúgy további pénzért lehet vételezni, a dobozban levő eszköznek ugyanis három órás időt kell adnunk, ha a nulláról a 100%-os állapotot óhajtjuk elérni. Miközben a külön megvehető gyorstöltővel 30 perc alatt be lehet pumpálni 50%-ot.


[+]

Értékelés: Apple iPhone XR
Külső
Ergonómia 10 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 10 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Aki eddig is iPhone-t használt és amúgy is be van kicsit zárva az Apple világába, az bátran vegyen ezután is iPhone-t. A tavalyi modellről szerintünk nem érdemes váltani (az iPhone X-ről tutira nem), a 6S, meg talán a 7 utódjaként viszont már van annyi nóvum, hogy érdemes elgondolkodni a beszerzésen. Qi-töltés, 18:9-es kijelző, jobb kamera, sztereó hang (videofelvételnél is), bivalyerős chipset, itt már tényleg vannak szignifikáns eltérések. Viszont úgy egyébként nem egy forradalmi cucc az iPhone XR, mondjuk ahhoz képest, hogy 100 lepedővel olcsóbb, mint a drágább modell, nem olyan sok a megkötés. Kijelző, kamera, szűken ennyi csupán, nyilván az iPhone XS egy tényleg vonzóbb valami, de ha nem kell kettős kamera hátul és elég az LCD kijelző (ami egyébként a saját mezőnyében kimondottan jónak számít), akkor tényleg lehet, hogy megéri az olcsóbb holmit elhozni. A maradék pénzből pedig venni hozzá gyorstöltőt, meg 3,5 mm-es jack átalakítót, meg tokot, vonót és hegedűt. Mert azért még mindig sokszor az az ember érzése, hogy kiad egy raklap pénzt egy telefonért, de ahol lehet, ott még megpróbálják kicsit lehúzni és ez nem olyan nagyon jó érzés. És persze androidos telefonokhoz tudjuk csak hasonlítani az iPhone-t, ami valahol egy vallási kérdés is, noha vannak azért tényszerű paraméterek, mint amilyen a hozzáadott tartozékok milyensége, a kijelző típusa, a kamera sokoldalúsága, vagy az üzemidő. Mert ezekben mind van jobb alternatíva ennyi pénzért (akár Huawei, akár Samsung, akár HTC kapcsán), de hát ha valaki okvetlen iPhone-t akar és az a kérdése, hogy jó lesz-e neki az XR is, akkor a válasz az, hogy persze.

Bog

A tesztkészüléket a VIP-Phone küldte el nekünk, ezúton is köszönjük a felajánlást. A vásárláshoz, kérem, kattintson ide!

Specifikáció

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 150,9 x 75,7 x 8,3 milliméter
Tömeg 194 gramm
Színvariációk fekete, piros, kék, sárga, korall
SIM-foglalat nanoSIM
Kijelző
Kijelző átlója 6,1 hüvelyk
Kijelző felbontása 828 x 1792 (326 ppi)
Kijelző típusa IPS LCD érintőkijelző (TrueTone)
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa Apple A12 Bionic
Processzor típusa 2,49 GHz-es hatmagos, 64-bit-es (2 x Vortex + 4 x Tempest)
Processzor csíkszélessége 7 nm
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Apple GPU (négymagos)
RAM mérete 3 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 64 / 128 / 256 (a rendszer 9,5 GB-ot foglal)
Memória bővíthetősége nincs
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
UMTS 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 MHz
LTE B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B12 / B12 / B17 / B19 / B20 / B25 / B26 / B28 / B29 / B30 / B66
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42 Mbps / 5,76 Mbps / 600 Mbps
IrDA / Bluetooth nincs / 5.0 (A2DP, LE)
WiFi 802.11a/b/g/n/ac, dual band, hotspot, AirDrop, MIMO
Vezetékes csatlakozás Lightning (analóg audiokimenet átalakítóval)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van (GPS, Glonass, Galileo, GZSS)
NFC van (Apple Pay, NFC tagek)
Alapfunkciók
Profilok Néma/rezgő
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform iOS 12
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Iránytű, Game Center, Részvények, Térkép, Újságos, Hírek, iTunes Store, App Store, Passbook, Egészség, iBooks, Game Center, FaceTime, 3D Touch, Touch ID, Watch, animojik (iMessage alkalmazáson belül)
Multimédia
Fő kamera 12 megapixel, f/1,8-as rekeszérték, PDAF-autófókusz, OIS, autofókusz, négyledes, kéttónusú villanó, portrémegvilágítás
Másodlagos kamera 7 megapixel, f/2,2 portrémegvilágítás, animoji
Videófelvétel 4K (30 / 60 fps), 1080p (240/120/60/30 fps), 720p
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió nincs
Üzemidő
Alap akkumulátor 2942 mAh-s lítium-ion
Készenléti idő akár 240 óra
Beszélgetési idő akár 25 óra
Egyebek
IP68-as por és nedvesség elleni védelem, intelligens fényérzékelő, közelségérzékelő, giroszkóp, gyorsulásmérő, barométer, Qi-szabványú vezetékmentes töltés, TrueDepth kamerarendszer Face ID arcalapú azonosítással, 3D Touch nyomásérzékeny kijelző, vezetékes gyorstöltés (külön megvásárolható kiegészítővel), VoLTE

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés