Apple iPhone 3GS - agyra gyúrt

Multimédia

A kamera 3,2 megapixeles, autofókuszos, állóképeket 2048 x 1536 pixeles felbontásban tud rögzíteni, a szoftver semmilyen beállítási lehetőséget nem tartalmaz. A fókuszálás egyszerű, a telefon automatikusan megteszi azt exponálás előtt, ha mozgatjuk a készüléket, akkor az új témára ráálláskor újra és újra megteszi azt. A 3GS készülékkel videókat is tudunk rögzíteni 640 x 480 pixeles felbontásban, 30 képkocka/másodperc sebességgel, a tesztvideó ide kattintva érhető el.

Apple iPhone 3GS

A képminőség teljesen átlagos, az iPhone képei még mindig nem hozzák a konkurens gyártók képeinek minőségét — most finom voltam. A zajszint elég magas, az automatika sokszor téveszt, helyesen exponált képet alig lehet készíteni az új iPhone-nal, vagy a kicsit alul, vagy a kicsit túlexponált fotók a jellemzők. A vonalélesség jó, a színek nem túl harsányak és nem is túl fakók, a dinamikatartomány közepesen nagy, kromatikus aberráció nincs.

Apple iPhone 3GS Apple iPhone 3GS

Zenei téren még mindig nagyon jó az iPhone, de két hibája továbbra is van: nincs benne FM-rádió, a hangszínszabályzóban pedig nem hozhatunk létre egyéni sémákat. Zenéink böngészése nagy élmény, amennyiben szántunk energiát arra, hogy az iTunes-ban megfelelő ID3 tagekkel lássuk el azokat.

Apple iPhone 3GS Apple iPhone 3GS

A szoftver egy újítást tartalmaz, ez a tekeréshez kapcsolódik: ha megfogjuk a tekerősávot, akkor azt tologatva továbbra is tudjuk léptetni a zenét, ha viszont ujjunkat lejjebb toljuk és ott kezdjük el horizontálisan mozgatni, akkor — attól függően, hogy mennyire mentünk le — ugyanez sokkal kisebb lépésközzel fog megtörténni. A dolog azokat érinti, akik több órás mixeket hallgatnak a készülékeiken, ezentúl ők is tudnak pár másodperces pontossággal tekerni, nem csak 2-3 perces lépésközökkel.

Apple iPhone 3GS

A kihangosító hangszórója érzésem szerint egy lehelettel jobb, mint az elődön, de mivel nincs nálam sima 3G, erre nem mernék megesküdni. A gyári füles még mindig olyan, milyen, én szeretem, mert kényelmes, a nálam vájtabb fülűek viszont gyakran kritizálják a hangminőségét. Az első iPhone-nal ellentétben a 3GS-be is bármilyen fülhallgatót bele tudunk dugni, a 3,5 milliméteres jack csatlakozó nincs süllyesztve, tehát belefér a legotrombább csatlakozó is. A kimenet egyébként TV-out funkcióval is bír, a megfelelő kábel beszerzése után akár televízión is nézhetjük az iPhone-on tárolt videóinkat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés