Apple iPhone 3GS - agyra gyúrt

Telefonálás, adatkommunikáció, internet

Telefonáláskor alapvetően semmi nem változott, a hangminőség tökéletes, ha headsetet használunk, hívás indításakor kiválaszthatjuk, hogy az iPhone hangszóróját vagy a kihangosító hangszórót akarjuk-e használni. A telefonkönyv kapacitása továbbra is végtelen, extra mezőkből sok van, az üzenetkezelési funkciókról már volt szó. Az e-mail klienssel kapcsolatban viszont megjegyezném, hogy az a képeken kívül képes fogadni és kezelni a Microsoft Office dokumentumokat (Word, Excel, PowerPoint) és az Adobe PDF fájlokat is, plusz kompatibilis a Microsoft Exchange szerverekkel. Ha már a szinkronizálásnál tartunk, fontos újítás, hogy most már a jegyzeteket is szinkronizálhatjuk az iTunes-szal.

Apple iPhone 3GS Apple iPhone 3GS

Adatkommunikációs téren csak jelképes előrelépés történt, az HSDPA immár nem 3,6, hanem 7,2 Mbps sebességű. Ha tartózkodási helyünkön nincs lefedettség, használhatunk sima UMTS-t, EDGE-et és GPRS-t is, ha pedig térerő sincs, felmászhatunk a WiFi hálózatra. Utóbbi használatával egyébként majdnem kétszer olyan jól bírja a gép töltéssel, tehát ha van rá lehetőségünk, érdemes azt használnunk.

Apple iPhone 3GS Apple iPhone 3GS

Internetezésben és az összes ezzel kapcsolatos funkcióban még mindig az iPhone a király. A Safari még gyorsabb lett, elképesztő sebességgel tölti be az oldalakat, gyerekjáték kezelni, gyors is, le a kalappal a fejlesztők előtt! A készüléken gyárilag találunk natív YouTube és Google Maps klienseket, utóbbiban a Steet View funkciót is elérjük. Az AppStore-ból ingyen telepíthetünk natív Facebook kliensprogramot, sőt, nem csak azt: a több tízezer programot tartalmazó virtuális boltból gyakorlatilag bármit beszerezhetünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés