Maradhat az iPhone 14 5 nm-en

Ez szembemegy az Apple A16 Bionic 3 nm-es pletykáival.

Kétségtelenül ütőképes az Apple által tervezett A- és M-szériás chipfamília, ám a gyártásért már nem ők felelnek, hanem régi partnerük, a tajvani TSMC. A szoros együttműködésnek és a nagyszámú rendeléseknek hála az Apple az elsők között szokta lekötni az utóbbi legfrissebb, legfejlettebb gyártósorait, és mivel a 3 és 4 nm-es csíkszélességű node-ok fejlesztése igen jól áll, mindkettő használatát előrevetítették a 2022-ben esedékes A16 Bionic lapkák és az iPhone 14 esetében.


Az iPhone 12 Pro Max 5 nm-es chipet használt, és ilyet kaphat az iPhone 14 család is [+]

A The Information azonban most úgy hallotta: a TSMC megküzd a 3 nm-es technológiával, és egyáltalán nem biztos, hogy a friss node készen áll a néhány hónap múlva esedékes tömeggyártásra. A mobilchipek felhalmozása ugyanis jó pár hónappal a telefonok bemutatása előtt megkezdődik, és egy idő a munkába állított új sorok kihozatalának növelése is. Így 2022 a harmadik év lehet, amikor az iPhone-ok ugyanazon a csíkszélességen ragadnak. Arról nem szól a fáma mostanság, hogy szóba került-e a TSMC 4 nm-es node-ja az Apple-lel való tárgyalásokon.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

    A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

Hirdetés