Ilyen lett az Android Nougat a Samsung Galaxy S7 edge-en

A Samsung egyes régiókban már elindította két aktuális csúcskészülékének Android 7.0-s frissítését, pár nap elégedett használat után összeszedtük, mi változott.

További újdonságok

A képernyő felbontásának állíthatósága érdekes újítás, ez a Kijelző menüpontban kapott helyet. Itt HD, Full HD és alapértelmezett WQHD felbontásból választhatunk. A HD simán csak fertelmes, nem látjuk reális esélyét, hogy bárki önszántából ezt alkalmazná egy egyébként 2560 x 1440 pixel megjelenítésére képes, 5,5 hüvelykes képátlójú panelen. A Full HD viszont külön figyelmeztetés, és pláne kérés nélkül beállítja magát a 7.0-s szoftver telepítésével. Ha teljesen őszinték akarunk lenni, nem biztos, hogy ez rögtön feltűnik, ha nem tudunk róla előre, de a legmagasabb felbontáshoz képesti eltérés valóban érzékelhető. Miután visszaállítottuk QHD-re, már nem felejti el magát újraindítást követően sem, így sok kellemetlenséget a későbbiekben már nem okoz, noha kétségkívül javítandó problémát jelent.


[+]

Szintén a Kijelző menüpont alatt kell keresnünk a kékfény-szűrőt, aminek intenzitását az Áttetszőséget állító csúszkán határozhatjuk meg. A szemkímélő-módot helyszolgáltatások engedélyezése mellett automatikusan is ütemezhetjük, egyébként egyéni időzítés is lehetséges, így tetszőlegesen megadott intervallumban automatikusan aktiválható a funkció.


Ez élőben is pont így néz ki.

A Galaxy S7 edge típusú készülékek új oldalpaneleket is kaptak, mint a gyors jegyzet, vagy a fentebb részletezett Eszköz optimalizálása. Minimális anomáliának tűnik, hogy az újrarajzolt, lényegesen visszafogottabb színvilágú és méretű ikonokon nem minden alkalmazás esetében jelenik meg az értesítéseket jelző ikonszámláló. Az e-mail kliens ikonján láthatjuk az olvasatlan tartalmak számát, ahogy a Facebook közlendője is feltűnik a megszokott kis karikába foglalt szám formájában.


[+]

A Viber viszont nem jelzi, hogy valaki akar tőlünk valamit. Természetesen az értesítősávon és az állapotsávon megjelenik az értesítés, azért lemaradni emiatt semmiről nem fogunk. Viszont az ikonokat hosszan nyomva kényszerleállítást is eszközölhetünk, valamint azonnal az Alkalmazáskezelő adott applikációra vonatkozó felületére navigálhatunk az Információ opciót választva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés