Oké, Bixby, hány S7 fogyott tavaly?

Hirdetés

A Galaxy S8 talán legfontosabb szoftveres újítása a Bixby – vagy legalábbis abban van a legnagyobb potenciál, mert egyik mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló asszisztens sem bújik elő teljes fegyverzetében, éppen a folyamatos fejlődésük a kulcs. A Bixby Voice képességeit ugyan demózták nekünk, ám az az S8 startjával meg nem volt elérhető a hangalapú, beszélgetős szolgáltatás. Sőt: mivel magyarul sem tud, egyhamar mi sem fogunk vele társalogni, így aztán a Bixby gomb mifelénk a Google Asszisztensének kártyáihoz hasonló kezdőoldalt hozza be, illetve a kamerában és a galériában képes alakokat, arcokat, helyszíneket és tárgyakat azonosítani.

A Bixby asszisztens főoldala
A Bixby asszisztens főoldala [+]

Nos, bizonyos piacokon most már beszélgetni is lehet vele, ugyanis élesítették a Voice-t, ami ezt lehetővé teszi. Mivel egy szoftveres megoldásról van szó, nem lehetetlen, hogy a későbbiekben a Bixby más Samsung telefonokon is kiköt, bár erről még a gyártó nem beszélt. Az viszont kiderült, hogy az elődmodellekből, 2017 első negyedévének végéig összesen 55 millió darab kelt el, írja a Yonhap News. A Strategy Analytics szerint az első negyedévben gazdára talált 7,2 millió darab az S7 párosból, aminek többek között az az oka, hogy abban a három hónapban nem volt másik gyártói csúcskészülék (mondjuk a visszahívott Note7) a piacon. Az S8 is komoly sikerre számíthat: az előrendelések rekordokat döntöttek, és az év többi részére is kitarthat a lendület, hacsak készlethiány fel nem lép.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Ilyen lett az Android Nougat a Samsung Galaxy S7 edge-en

    A Samsung egyes régiókban már elindította két aktuális csúcskészülékének Android 7.0-s frissítését, pár nap elégedett használat után összeszedtük, mi változott.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés