Hirdetés

2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Allview V2 Viper X - vissza az általánosba

Nemcsak a háromszög alakú doboza miatt érdekes a román székhelyű vállalat üdvöskéje, szép a kijelző, jó lett az egyedi kezelőfelület, viszont hibák is vannak bőven.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Elég sok Allview készülék járt már nálunk, volt olyan, amelyik Tetszett plecsnit is kiérdemelt tőlünk, a legtöbb azonban viszonylag gyorsan a feledés homályába merült, mert bár általában nem sikerültek kimondottan rosszul, de nem nagyon volt olyan jellegzetességük, ami megfogja a felhasználót, ehhez képest pedig nem volt annyira kedvező az áruk sem. A teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy igazán kedvező árképzéssel már nagyon nehéz hódítani, hiszen ha figyelembe vesszük a Doogee X5, X5 Pro, vagy akár a Xiaomi Redmi Note 2 és Redmi Note 3 piaci jelenlétét, akkor láthatjuk csak igazán, hogy mennyire kevés pénzért lehet a mindennapokban remekül használható, erőteljes, szép kijelzővel és korrekt összeszerelési minőséggel ellátott telefonokat vásárolni manapság.

Gyárilag találunk egy átlátszó, fényes fóliát a mobilon.
Gyárilag találunk egy átlátszó, fényes fóliát a mobilon. [+]

Tesztünk mai alanya a középkategória felső szegmensében kíván próbálkozni, ezt figyelembe véve érdekes, hogy csak 720 x 1280 pixel felbontású kijelzőt és MediaTek MT6753 lapkát és 1,5 gigabájt RAM-ot kapott, viszont az AMOLED panel örömteli, és a 3150 mAh kapacitású akkumulátor is lelkesedésre adott okot. Mikor beérkezett a futár a termékkel, akkor félig viccesen konstatáltuk, hogy valamiről már egész biztosan emlékezetes marad a termék, ez pedig a csomagolása.

Ilyen dobozzal nem sűrűn találkozhatunk.
Ilyen dobozzal nem sűrűn találkozhatunk. [+]

Valószínűleg nem a logisztikai érzéke miatt alkalmazták azt a dolgozót, aki kitalálta, hogy egy háromszög alapú hasábban helyezzék el a készüléket és a tartozékokat, viszont az ötletesség mindenképpen értékelendő. A tetejénél fogva tudjuk kinyitni, odabent pedig fiókos elrendezésben találjuk meg a telefont, kis dobozokban pedig az akkumulátor, az USB Type-C kábel, a töltőfej és a felvevőgombos headset kapott helyet. A V2 Viper X hozzánk sötétkék színben jutott el, de van belőle arany és fehér variáns is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Allview X3 Soul Pro - érzékeny lélek

  A cég a felső kategóriát célozná a nyomásérzékeny kijelzővel és a 4 GB RAM-mal szerelt mobiljával, ám a sikerhez fontos pontokon kellett volna erősödnie, ráadásul így már az árazás sem az igazi.

 • Allview V2 Viper S - kihúzták a méregfogát

  Hardverileg kevés, formában viszont annál több változott az Allview V2 Viper X-hez képest, melynek az utódja egy jól ismert csúcskészüléket idéz meg a középkategóriában.

Előzmények

 • Allview E4 lite teszt - alacsony fokozat

  A középkategória tömött buszjáratára igyekszik a mediatekes Allview E4 lite felférni. Erénye a fémkeretes, kompakt kivitel, ám kompromisszumból is akad, méghozzá nem is egy.

 • Allview X2 Soul Lite - kicsit lájtos

  Egyre bővül az Allview Soul-szériája, ezúttal egy belépőmodellt készítettek. A külsővel nincs is gond, de a hardverben egy picit túlzásba vitték a spórolást és ez ront az összképen.

 • Allview P8 Energy - az akkubajnok

  Elegáns külsejével és fém keretével a P8 Energy látszólag egy a sok középkategóriás telefon között. Azonban az extrém nagy akkumulátor és az AMOLED kijelző párosából fantasztikus üzemidőt kreáltak.

 • Allview X2 Soul Xtreme - ez tényleg extrém

  Az Allview X2-es szériájának csúcsváltozata egy igazi szuperphablet, legalábbis a nyers műszaki paraméterei alapján. A másodvonal eddigi legdurvább készüléke a kezünkben.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.