Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Allview E4 lite teszt - alacsony fokozat

A középkategória tömött buszjáratára igyekszik a mediatekes Allview E4 lite felférni. Erénye a fémkeretes, kompakt kivitel, ám kompromisszumból is akad, méghozzá nem is egy.

Bevezető

Jó néhány középkategóriás eszköz távozott tőlünk komolyabb plecsnivel az elmúlt szezonban, mégsem feltétlenül könnyű az 50-60 ezer forintos ársávban rávágni három kiváló ajánlatot, főleg akkor nem, ha az erős phabletes vonaltól kisebb méretre szűkíti az ember az érdeklődését. Xiaomik és Meizuk persze akadnak, a Doogee pedig a belépőszint tetejére tornázta le az X5 Pro árcímkéjét, és azért a nagy márkák is elő-előrukkolnak egy-egy jó ár/érték arányú ajánlattal, pont egy ilyet tesztel Legendd kolléga az Alcatel Pop Up 5.0 személyében.

Az Allview E4 lite erénye a kompakt méret és a jó összeszerelés
Az Allview E4 lite erénye a kompakt méret és a jó összeszerelés [+]

Az Allview E4 lite is a ƒ„klasszikus középkategóriában” kíván pozíciót szerezni magának, és az erényei mindjárt első kézbe vételkor kiderülnek: a fémkeret és a gondosan lezárt hátlap minőségi konstrukciót eredményeznek, a készülékház pedig nem túl nagy. A 13 megapixeles hátlapi kamera, illetve az elő és hátlapi ledes villanó sem mindennapos az ársávban, a doboz hátulja viszont már utal a hardver korlátaira: az 1 gigabájt RAM, a MediaTek MT6735-ös SoC és a 8 gigabájtos tároló bizony gyorsan csökkentette a lelkesedésünket.

Az Allview E4 lite doboza képernyővédő fóliát is rejt
Az Allview E4 lite doboza képernyővédő fóliát is rejt [+]

Mint mindig, most is a napi használat és a tesztkörülmények döntik el, hogy mennyire sikerült az optimális balanszot összehozni a tudás és az árazás kényes mezsgyéjén, a doboz mindenesetre nem a spórolásról szól: a sötétszürke csomagolás ugyanis a jó adag leíráson, az USB kábelen, az 1 amperes töltőn és az agybadugós, bocsánat, hallójáratba illeszkedő mikrofonos fülesen túl egy képernyővédő fóliát is tartalmaz, ennek pedig mindig örülünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Allview V2 Viper X - vissza az általánosba

  Nemcsak a háromszög alakú doboza miatt érdekes a román székhelyű vállalat üdvöskéje, szép a kijelző, jó lett az egyedi kezelőfelület, viszont hibák is vannak bőven.

Előzmények

 • Allview P8 Energy - az akkubajnok

  Elegáns külsejével és fém keretével a P8 Energy látszólag egy a sok középkategóriás telefon között. Azonban az extrém nagy akkumulátor és az AMOLED kijelző párosából fantasztikus üzemidőt kreáltak.

 • Allview P6 Qmax - csak ránézésre maximális

  A gyártó olcsóbbik óriásmobilja még elég sok gyermekbetegséggel küzd, a szoftveres hibák még javulhatnak, a gyenge hardveren és a közepes anyaghasználaton viszont semmiképp nem segít a frissítés.

 • Allview X1 Xtreme mini - az erő nem minden

  Korrekt áron kínálja az Allview az új, felső-középkategóriás, de kompakt méretű készülékét. Remek az ötlet, de a megvalósítás sajnos nem hibátlan.

 • Allview X2 Soul Pro - a lélek gyümölcse

  Tesztkészülékünket mindössze 5,5 milliméter vékony házba csomagolták, mégis belefért egy 5,2 hüvelykes Full HD kijelző és egy 2700 mAh-s akkumulátor.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.