2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Allview X2 Soul Lite - kicsit lájtos

Egyre bővül az Allview Soul-szériája, ezúttal egy belépőmodellt készítettek. A külsővel nincs is gond, de a hardverben egy picit túlzásba vitték a spórolást és ez ront az összképen.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Számos példa van a múltból és a jelenből is, hogy a gyártó kitalál egy készüléknevet, amit köré aztán egész modellcsaládot alakít ki, mintegy brandként használva azt. Ennek lehet jó és rossz vége is. A rossz az, amikor úgy gondolják, a név eladja magát és elegendő a minimális vagy szinte semmi fejlesztés, előrelépés. Mindenki emlékszik a Motorola V3-ra, amelynek első generációja óriásit robbant a piacon. Az emberek megőrültek az akkor szupervékonynak számító és dögös külsejű telefonért. Aztán eltelt 3 év és eközben még a nevét sem cserélték le, csak különféle betűket aggattak mögé. Illetve limitált kiadások tucatjai jelentek meg, amik sokszor csupán a színükben különböztek a normál változattól. Majdnem csőd lett a vége (és ha úgy tekintjük, akkor a Motorola tulajdonosváltásai igazából akár ennek is tekinthetők), de ma már bizonyára ők is csak rossz emlékként gondolnak vissza erre az időszakra.

5 hüvelykes kijelzőjével nem mondható lapátnak
5 hüvelykes kijelzőjével nem mondható lapátnak [+]

Ezzel szemben a Samsung sikerre vitte a hajdanán bemutatott Galaxy S családot. Az akkor még kuriózumnak számító AMOLED kijelző, az aktuális csúcshardver, az egyre fejlettebb minőségi multimédiás képességek meghozták a sokmilliós eladásokat. Ezzel a Samsung maga is feljutott a dobogó tetejére és a világ legnagyobb gyártójává vált, a Galaxy S sorozata pedig az Apple egyik legnagyobb riválisává nőtte ki magát, immár a hatodik generációnál tartva.

Allview X2 Soul Lite és a Meizu m2
Allview X2 Soul Lite és a Meizu m2 [+]

Most úgy néz ki, hogy az Allview is egyfajta „családalapításon“ ügyködik. A Soul nevű széria mostanra egész jól benépesedett. Volt itt már X2 Soul Pro, aztán X2 Soul Mini, majd X2 Soul Xtreme, és ezek csak az újabbak. Jelen tesztünk alanya is ebbe a csoportba tartozik, ezúttal Soul Lite néven. Ám mire a készülék hozzánk került, máris felbukkant egy újabb Soul kezdőnevű telefon az Allview-nél. Ahogy a neve is utal rá, a Lite elsősorban belépőmodellként kíván fellépni a konkurencia ellen.

Szolid, de gusztusos a csomagolás
Szolid, de gusztusos a csomagolás [+]

A fekete-zöld színvilágú doboz egész jól néz ki, kicsit kitűnik a sok hófehér csomagolás közül. Belül elsőnek a telefon akad a kezünkbe, majd egy szinttel lentebb sorakoznak a tartozékok. A hálózati töltőfej, USB adatkábel, sztereó fülhallgató szentháromsága különálló kis zacskókban pihen. Mellette egy kis papíranyagot, valamint kijelzővédő fóliát is kapunk. Utóbbi elsősorban tartalék, mert a telefonra már a gyárban felraktak egyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Allview X2 Soul Style - stílustörés

  Az Allview Soul szériája új taggal bővült a középmezőnyben. Ha az X2 Soul Lite képviseli a belépő szintet, akkor az X2 Soul Style fél lábbal ugyan beljebb van, de a másik sajnos lemaradt valahol félúton.

 • Allview V2 Viper X - vissza az általánosba

  Nemcsak a háromszög alakú doboza miatt érdekes a román székhelyű vállalat üdvöskéje, szép a kijelző, jó lett az egyedi kezelőfelület, viszont hibák is vannak bőven.

Előzmények

 • Allview X2 Soul Xtreme - ez tényleg extrém

  Az Allview X2-es szériájának csúcsváltozata egy igazi szuperphablet, legalábbis a nyers műszaki paraméterei alapján. A másodvonal eddigi legdurvább készüléke a kezünkben.

 • Allview X2 Soul Pro - a lélek gyümölcse

  Tesztkészülékünket mindössze 5,5 milliméter vékony házba csomagolták, mégis belefért egy 5,2 hüvelykes Full HD kijelző és egy 2700 mAh-s akkumulátor.

 • Allview X2 Soul Mini - mekkorát soul?

  Ismét bővült a hazánkban hivatalosan elérhető márkák száma. Az Allview-től elsőként az ultravékony és elég dekoratív külsejű X2 Soul Mini-t teszteltük.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.