2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Alcatel One Touch Pop Up 5.0 - zene füleimnek

Újabb termékkel gazdagodott a Pop sorozat, ami a Snapdragon 415 chipset mellett vállalható kamerát kitűnő árazást kapott. A lemerülésre nem, a megjelenésre sokat kell még várni.

Bevezető, tartozékok

Az Alcatel nem az a márka, amiről minden nap pletykákat lehet olvasni, vagy három hetente új terméke jelenik meg. Más kínai cégek erősödése nyilván nekik sem jött jól, a sok millió eladott Meizu, Xiaomi vagy éppen LeTV eszközök ellenére folyamatosan próbálják megnehezíteni a konkurencia erősödését, hiszen nekik legalább van egy erős múltjuk Európában (nem szabad megfeledkezni a francia eredetről, csak hát ugye azóta már a TCL kezében vannak). Kis hazánkban másfél évtizeddel ezelőtt egész kapósak voltak a mobiljaik, bár nem azért, mert tudásban mindent levertek, hanem mert kedvező árazással rendelkeztek. Ez pedig a mai napig többé-kevésbé jellemző a vállalat modelljeire, amikből szinte kizárólag Android operációs rendszert futtató van a piacon, ékes kivétel a CES-en leleplezett, Windows 10-es Fierce XL, amiről mondjuk még nem lehet tudni, hogy az öreg kontinensen elérhető lesz-e.

Öt hüvelykes kijelző, kicsit vastag kávák
Öt hüvelykes kijelző, kicsit vastag kávák [+]

Addig egyelőre négyféle termékcsalád közül lehet választani. A Pixi sorozat a belépőszinten próbál szerencsét, a negyedik generáció az előbb említett mobilhoz hasonlóan Las Vegasban debütált, ott van a kicsit a Pixik fölé pozicionált Go família, amibe egy óra és egy vízálló modell tartozik, és nem szabad megfeledkezni a zászlóshajókat magában foglaló Idol szériáról sem, aminek a barcelonai MWC-n mutatkozik be a folytatása. Tesztalanyunk a negyedik, vagyis a Pop család üdvöskéje, hiszen a Pop Up 5.0 névre keresztelt mobil nemcsak a kellemes hardveres képességek, hanem kitűnő árazása miatt emelkedhet ki a vetélytársak közül, bár igaz, van két hibája, ami hátráltathatja ebben.

A doboz és a tartalma is teljesen átlagos
A doboz és a tartalma is teljesen átlagos [+]

A fehér és kék színekben pompázó doboz annak ellenére is meglehetősen méretes, hogy nincs benne túl sok minden, tetején a mobil nevét tartalmazó feliratot láthatjuk, alján pedig pár ikon hirdeti a legfontosabb képességeket. A csomag a telefonon kívül a szokásos tartozékokat is tartalmazza: kapunk egy 1 amperes töltőfejet, egy headsetet, egy microUSB kábelt, valamint egy használati útmutatót. A készülék több színben vásárolható meg: narancssárga, fekete, fehér, zöld, piros, vagyis a cégnél még mindig figyelnek a trendi árnyalatokra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​e​t​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.