2018. szeptember 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Alcatel One Touch Pop 2 (4.5) - szem behuny, lélek kitár

A vállalat legújabb alsókategóriás terméke hardveres téren jelentősen túlmutat a konkurenseken, az ára is nagyon jó, egyedül a kijelző nincs annyira eltalálva.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Létezik egy statisztika arról, hogy mennyire fontosak számunkra az okostelefonok, hányszor vesszük elő ezeket naponta, milyen gyakorisággal tekintünk rá a kijelzőre, hogy megtudjuk, hogy mi újság, hány óra, ki írt, mi történt. Egy átlagember hetente 1500-szor éleszti fel telefonja megjelenítőjét, ami iszonyatosan soknak hangzik, pedig stimmel. Ez azt is jelenti, hogy pont a kijelző talán a legfontosabb dolog egy okostelefonnál, nem csak azért, mert azon jelennek meg az információk, hanem azért is, mert ez az elsődleges interfész ahhoz, hogy vezéreljük a készüléket. Hogy miért érdekes mindez a tesztkészülék kapcsán? A Pop 2 (4.5) egy olyan modell, ahol a hardver az árkategórián belül nagyon rendben van, a kijelző viszont gyatrább.

Alcatel One Touch Pop 2 (4.5) kézben tartva
[+]

Bár manapság annyi gyártó van a piacon (főleg Kínából indulva), hogy még mi is nehezen követjük a modelleket, de az Alcatel neve legalább ismerős lehet mindenki számára, itthon még a hagyományos készülékek korából ismerik sokan a márkát, noha ma már a kínai TCL kezében van az eredetileg francia cég mobildivíziója. A váltás körüli időszakban sok volt a bizonytalanság, az Android terjedésével párhuzamosan az Alcatel feltámadt, jó áron kínálnak meglehetősen korrekt hardverrel rendelkező modelleket, alig várjuk például az Idol 3 megjelenését is. Mostani tesztalanyunk azonban megosztja majd a népet, hiszen a hasonló áron kapható versenytársakhoz képest jóval erősebb hardverrel, de sajnos gyengébb kijelzővel rendelkezik, így majd el lehet gondolkodni, hogy a nyers erő a fontosabb, vagy a megjelenítő, amire hetente oly sok pillantást vetünk.

LG G3 vs. Alcatel One Touch Pop 2 (4.5)
[+] LG G3 vs. Alcatel One Touch Pop 2 (4.5)

A készülék a férfiszemnek már-már felfoghatatlan mennyiségű színben létezik: kapható fekete, fehér, ezüst, sárga, lila, zöld, piros és kék változatban szerelt hátlappal. Sajnos mi még csak egy demó csomagolásban kaptunk meg a telefont, de azért rendelkezünk információval a tartalmat illetően. A mobil mellé jár egy használati útmutató, egy töltőfej, egy microUSB kábel, valamint egy normál kialakítású fülhallgató, ami várhatóan inkább csak beszélgetésekre és rádióhallgatásra lehet elfogadható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.