2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Alcatel One Touch Pop Star - nem futott be

A többféle hátlappal érkező Pop Star egy ízig-vérig belépőkategóriás mobil, amelynek nálunk járt változata sajnos nélkülözte a 4G-s adatkapcsolatot.

Bevezető

Az Alcatelnek nem találkozni mostanság prémiumkategóriás készülékeivel, ami nem jelenti azt, hogy ne lennének komoly plecsnivel jutalmazható ajánlatai. Kitűnő példa erre a nálunk minap tesztelt Pop Up 5.0, amely meglehetősen kedvező árcímke mellé nyolcmagos rendszerchipet, 2 gigabájt RAM-ot, 16 gigabájtos belső tárolót és 13 megapixeles hátlapi kamerát biztosít, csak győzzék a vásárlók kivárni a márciusi érkezést. Ott van aztán a frissen bemutatott Idol 4S Snapdragon 652-es SoC-vel, QHD-s kijelzővel és Android 6.0-s felülettel, amelytől igen sokat várunk MWC-s tapasztalataink alapján.

Az Alcatel One Touch Pop Star a hátlapjaival hívhatja fel magára a figyelmet
Az Alcatel One Touch Pop Star a hátlapjaival hívhatja fel magára a figyelmet [+]

Aztán vannak olyan ajánlatok, amelyek árban még lejjebb lépnek, és komolyabb kompromisszumokat is meg kell kötniük. Erre példa a most vizsgált Pop Star a benne található MediaTek MT6580-ös SoC-vel, az 1 gigabájt RAM-mal, a 8 gigás belső tárolóval és a 8 megapixeles hátlapi kamerával. A belépőszint tetején persze egy 720p-s mobillal bőven lehet piacot találni, csak annak decens működtetéséhez dupla annyira RAM és erősebb, 4G képes SoC javallott manapság, és a Doogee X5 Pro ennek a kategóriának a királya. Megfelelő rendszeroptimalizálással nyilván lehet borítani a papírformán, megfelelő stílussal pedig a vásárlói érdeklődést is fel lehet csigázni.

Az Alcatel One Touch Pop Star 5 hüvelykes képátlót kapott
Az Alcatel One Touch Pop Star 5 hüvelykes képátlót kapott [+]

A Pop Star éppen ezért a magok és a gigabájtok harca helyett a stílusra koncentrál, kiváltképp a hátlapokra, amelyből mindjárt hármat is találtunk a három dobozra osztott csomagoláson felül (a fehér a mobilon, az ezüst és az aranyszínű külön csomagban volt). Az MWC-n megtudtuk, hogy másféle hármas pakkokat is be lehet majd szerezni menő, bőr, bájos és természetes fantázianevekkel, ezek elérhetősége és ára viszont egyelőre még nem ismert. A lényeg mindenesetre a külsőn van.

A One Touch Pop Star doboza és a három hátlap
A One Touch Pop Star doboza és a három hátlap [+]

A Pop Star az extra hátlapok miatt a szokásosnál nagyobb csomagolásban érkezett hozzánk, és nem ez volt az egyetlen szokatlan dolog: a készülék dobozából tizenhétféle papírnyomtatvány került elő, javarészt egy-egy régió és nyelv magyarázó leírása. Ezen felül egy hagyományos kialakítású mikrofonos fülesre, egy 1 amperes töltőfejre és egy USB kábelre bukkantunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hir​d​e​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.