MWC 2016: Bemutatkozott az Alcatel PLUS 10

Az Alcatel az Idol 4 és az Idol 4S mellett egy harmadik eszközről is lerántotta a leplet a mai sajtótájékoztatón, melynek személyében egy speciális tabletet tisztelhetünk. A PLUS 10 névre hallgató újdonság az úgynevezett 2-in-1 készülékek táborát gyarapítja, egy táblagépről van szó, mely Windows 10-et futtat, a speciális billentyűzetes dokkolóval pedig a gyártó szerint teljes értékű notebookká alakítható.


[+]

A 259,3 x 156,2 x 8,35 milliméteres méretekkel rendelkező tablet kijelzője 10 hüvelykes képátlóval és 1280 x 800 képpontos felbontással rendelkezik, IPS technológiát használ. Az előlapi fényképező 2 megapixeles, a hátlapi kamera legfeljebb 5 megapixel felbontású fotókat tud készíteni. A borítás alatt egy Intel Cherry Trail T3 Z8350 lapkakészlet duruzsol, mely egy négymagos processzort tartalmaz, magonként 1,92 GHz órajellel. A RAM mérete 2 GB, a belső háttértár kapacitása 32 GB, mely microSD-kártyával bővíthető. A táblagép két hangszóróval rendelkezik, melyek az előlap két oldalán láthatóak.


[+]

A PLUS 10 érdekessége, hogy a SIM-foglalat a klaviatúrában kapott helyet, az eszköz 4G hálózathoz is tud csatlakozni, valamint hotspotként is működik. A dokkoló oldalán egy microUSB-aljzat és egy normál méretű USB-csatlakozó is helyet kapott, melyek mellé egy HDMI-foglalat társul. Mindkét komponens tartalmaz akkumulátort (a tablet 5830 mAh-val, a billentyűzet pedig 2580 mAh-val operál), az összesített kapacitásuk 8410 mAh, egy töltéssel nyolc órányi működést ígér a gyártó. A gombsor teljes kiosztású, a tabletet fordítva dokkolva multimédiás állványként is szuperál.


[+]

A PLUS 10 az telefonokkal ellentétben sajnos nem került kiállításra, így sem lefotózni, sem kipróbálni nem tudtuk az újdonságot, ráadásul sem az árra, sem a várható megjelenésre nem derült fény. A koncepció mindenesetre tetszetős, és az Alcatel úgy gondolja, hogy ez a modell a közeli jövőben képes lehet kiváltani a klasszikus notebookokat és az asztali számítógépeket az irodai munkavégzést tekintve. Bízunk benne, hogy ha a sajtóeseményen nem is lehetett megnyomkodni a masinát, talán majd a kiállításon a gyártó standján lesz rá lehetőségünk.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés