Hirdetés

2017. szeptember 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Alcatel One Touch 990 - érintsd meg a droidot

Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.

Hirdetés

Külső

A telefon kimondottan fiatalos külsővel rendelkezik, ezt a lekerekített formaterv mellett az okostelefonok körében szokatlan színvilágának is köszönheti. Végre egy cég, aki nem kizárólag feketében és fehérben gondolkodik, ha a telefon borításáról van szó. A mi tesztpéldányunk piros színben pompázik, emellett egy lila, illetve egy sötétkék modell is forgalomba fog kerülni. Bár a borítás plasztikból készült, ez nem ront az összképen, a készüléken egyáltalán nem érezni, hogy egy főleg belépő szintű feature phone-ok gyártására szakosodott cég gyártósoráról került le. A méreteket tekintve egy átlagos okostelefonnal van dolunk: a 116 x 62,2 x 12,15 milliméteres méret az arany középutat követi, a 144 grammos tömege pedig egy kicsit nehezebb a megszokott átlagnál.

Alcatel OT-990
[+]

Bár a készülék több színösszeállításban is kapható, az előlap minden esetben fekete. Felül található a hangszóró, amely mellett a másodlagos kamera kapott helyet, alattuk pedig egy ezüstös Alcatel felirat olvasható. A hangszóróhoz tartozik, hogy telefonáláskor a beszédminőség korrekt; ez egyébként mindkét félnél igaz, tisztán és érthetően szól a masina. Az előlap legnagyobb részét a 3,5 hüvelykes képátlójú kijelző foglalja el, szerintem ezzel semmi meglepőt nem mondtam. Egy 320 x 480 pixeles felbontású, multitouch-képes TFT panellal van dolgunk, amely 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, az érintéseket pedig kapacitív módon érzékeli. A viszonylag nagy betekintési szög mellé kissé fakó színek társulnak, a korrekt fényerő ellenére viszont tűző napfényben nem nagyon látható a kép; igaz, ez szinte minden telefonra igaz, a kivételt az LG Optimus Black és a Samsung GalaxyS II megjelenítői képzik. A megjelenítő alatt három, szintén kapacitív gomb található (beállítások, keresés és vissza), legalul középen pedig a fizikai home billentyűt püfölhetjük; utóbbi a képernyő feloldására is szolgál.

Alcatel OT-990
[+]

A telefon hátlapja kimondottan szép, a selymes tapintású plasztik és a kissé lekerekített sarkok miatt kényelmesen a tenyérbe simul a mobil. A hátlapon a kötelező One Touch és with Google feliratok mellett két egyéb elemet találunk. Az egyik az 5 megapixeles kamera, amelyet egy LED-es villanóval is megtámogattak az Alcatel mérnökei. Közvetlenül mellette kapott helyet a külső hangszóró, amelynek kvalitásai megegyeznek a tartozék fülesével: korrekt hangerő és tompa hangzás jellemzik a gépet.

Alcatel OT-990
[+]

A telefon oldalát egy krómszínű, műanyagból készült csík futja körbe, ezen kaptak helyet az interfészek és a billentyűk. Felül találjuk a 3,5 milliméteres kimenetet és a microUSB aljzatot, a hangerőszabályzó billentyűk pedig jobb oldalt csücsülnek. A ki- és bekapcsolásra, illetve a képernyő lezárására és feloldására használatos gomb a telefon bal oldalán, alul található, a kialakítása sajnos egy kissé szerencsétlen. Míg a hangerőgombok egy pár millimétert kiemelkednek az oldalsó panel síkjából, az on/off billentyű teljesen egy szintben van a lappal. Persze ki- és bekapcsoláskor ez nem zavaró, a képernyőt pedig az előlapon található fizikai gomb segítségével is feloldhatjuk, lezárni viszont csak ezzel lehet, ami így egy kissé kényelmetlen műveletté fajul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.