Huawei IDEOS X5 - jó az irány

Bevezető, tartozékok

A Huawei már bebizonyította, hogy képes egészen korrekt androidos készülékeket gyártani, elég csak az Ideos S7 Slim névre keresztelt táblagépre, vagy az Ideos széria előző tagjára, az X3-ra gondolni. A gyártó eddigi zöld robotos telefonjai viszont elsősorban az olcsóbb árkategóriában indultak, ennek megfelelően a vásárlóknak gyakran kellett kompromisszumokat kötni. Az IDEOS X5 esetében nem ez a helyzet, a telefont a középkategóriába szánták, ennek megfelelően odaillő hardvert is kapott.

Huawei IDEOS X5
[+]

Tesztalanyunkat elnézve úgy látszik, a Huawei szép lassan a középkategóriába is be szeretne költözni. Az IDEOS X5 specifikációi ugyanis egy komolyabb telefont sejtetnek, amely simán felveszi a versenyt a kategóriabeli ellenfeleivel, ráadásul mindehhez kedvezőbb ár is társul. A telefon többek között egy 800 x 480 pixeles felbontású kijelzőt kapott, amelyhez egy 800 MHz-es processzor és 512 MB RAM társul, ez a kombináció pedig manapság bőven elég a középkategóriabeli üdvösséghez.

Huawei IDEOS X5
[+]

A telefon egy fehér dobozban érkezett, melynek tetejét a telefon fotója díszítette. A csomagban a szokásos kiegészítők és tartozékok lapulnak: kapunk egy kézikönyvet, egy microUSB-kábelt, egy hálózati töltőt és egy sztereó headsetet. Utóbbi nagyon vacak: a hangminőség borzasztó, zene helyett egy masszív recsegéshullámot lehet hallani. Ráadásul az egész kemény műanyagból készült, a füldugón sincsen semmilyen borítás, így a füles viselése is kényelmetlen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Hova tovább, Android?

  Az Android jött, látott és győzött, külső szemlélőként legalábbis ez jöhet le. Bizonyos szempontból így is van, viszont az egész ökoszisztéma könnyedén bedőlhet.

 • Huawei U8650 Sonic - semmiképp sem sün

  Egész pályás letámadás a Huawei-től, megint egy androidos telefon, megint jó áron. És még csak most kezdenek bedurvulni.

 • Huawei Ideos X3 - Ideális?

  Tesztalanyunkban az árbajnok U8500 utódját tisztelhetjük, amely az alacsony ár mellett hiányosságokkal is kecsegtet. Vajon sikerült kijavítani az előd hibáit?

 • Alcatel One Touch 990 - érintsd meg a droidot

  Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.

Hirdetés