Hirdetés

Alcatel 5V - egy éve indult a múltba

A középkategória alján eleve nem magas az átlagos minőségi szint, viszont az Alcatel 5V esetén sajnos rég nem látott hibákkal is találkozunk.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Korrekt, de alapszintű adatkommunikációs csomagot élvezhetünk ki. A rendszerchip által maximálisan támogatottnál gyengébb, Cat. 4-es LTE-t tettek bele, ez 150/50 Mbps elméleti maximumokat tud, a Wi-Fi 802.11b/g/n szabványú hálózatokat támogat directtel és hotspottal, a Bluetooth 4.0-s, a microUSB-csatlakozó pedig 2.0-s adatvátvitelt tesz lehetővé. Van gyorsulásmérő, iránytű, giroszkóp és NFC is, a GPS-vevő azonban csak közepes pontosságúnak és sebességűnek mondható, BeiDou és Galileo műholdakat például nem is lát.

Hirdetés

A kétmikrofonos kialakításnak köszönhetően zajszűrt telefonbeszélgetéseket tudunk folytatni, ám ez sajnos a szélzajjal és a város hangjaival nem sok mindent tud kezdeni, tesztünk alapján a hátérben lévő beszédből tud valamennyit tompítani. A hangszórója egyébként kellemes, és a közelségérzekelője is mindig jól tette a dolgát.

Alcatel 5V a Redmi Note 7 mellett
Alcatel 5V a Redmi Note 7 mellett [+]

Értékelés: Alcatel 5V
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 4 pont
Összeszerelés minősége 5 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 4 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 6 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 4 pont
Hogyan értékelünk?

Sok hibája van az Alcatel 5V-nek, de az üzemidő a 4000 mAh-s akkumulátorral nagyon korrekt. Átlagos készenléti fogyasztással bír, viszont aktív használat közben a megszokottnál jóval visszafogottabb a merülés, 12-14 óra folyamatos videónézés minden probléma nélkül megtehető vele, egy órányi 3G-s telefonbeszélgetés pedig mindösszesen 7%-ot merített a telepen. Kétnapos ciklusokra minden további nélkül be lehet rendezkedni, ha valaki csak elvétve használja a mobilt, a három nap is akadálymentesen megvalósítható, viszont cserébe a töltési időt rá kell szánni, a gyári adapterrel nagyjából 3 órára van szüksége, hogy 0-ról 100%-ra jusson el.

Belépőszintű okosmobil, a megszokott gyermekbetegségekkel – mondtuk volna ezt akkor, ha ez a termék nagyjából másfél-két éve kerül tesztasztalunkra, körülbelül azon az áron, amennyiért mostanában lehet venni. Ezért a termékért azonban egy éve kértek 70 000 forint körüli összeget, most pedig 50 000 forint körül próbálják elsütni, és bár ez az árkategória még mindig nem a legjobb termékekkel van kikövezve - gondoljunk csak a Galaxy A10-re, vagy a Nokia 3.2-re – összességében az 5V még mindig lefelé lóg ki az átlagból, ráadásul vannak olyan, elég kellemesen használható mobilok is, mint a Redmi 7 vagy a Honor 8A. Az Alcatel 5V legnagyobb problémája az, hogy tényleg évek óta elfeledett kompromisszumokat kér a nyeklő-nyakló készülékházával, a horpadó plasztikhátlapjával, az elavult szoftveres biztonsági csomagjával és a szörnyű minőségű videórögzítéssel.

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés