Alcatel 5V - egy éve indult a múltba

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Korrekt, de alapszintű adatkommunikációs csomagot élvezhetünk ki. A rendszerchip által maximálisan támogatottnál gyengébb, Cat. 4-es LTE-t tettek bele, ez 150/50 Mbps elméleti maximumokat tud, a Wi-Fi 802.11b/g/n szabványú hálózatokat támogat directtel és hotspottal, a Bluetooth 4.0-s, a microUSB-csatlakozó pedig 2.0-s adatvátvitelt tesz lehetővé. Van gyorsulásmérő, iránytű, giroszkóp és NFC is, a GPS-vevő azonban csak közepes pontosságúnak és sebességűnek mondható, BeiDou és Galileo műholdakat például nem is lát.

Hirdetés

A kétmikrofonos kialakításnak köszönhetően zajszűrt telefonbeszélgetéseket tudunk folytatni, ám ez sajnos a szélzajjal és a város hangjaival nem sok mindent tud kezdeni, tesztünk alapján a hátérben lévő beszédből tud valamennyit tompítani. A hangszórója egyébként kellemes, és a közelségérzekelője is mindig jól tette a dolgát.

Alcatel 5V a Redmi Note 7 mellett
Alcatel 5V a Redmi Note 7 mellett [+]

Értékelés: Alcatel 5V
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 4 pont
Összeszerelés minősége 5 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 4 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 6 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 4 pont
Hogyan értékelünk?

Sok hibája van az Alcatel 5V-nek, de az üzemidő a 4000 mAh-s akkumulátorral nagyon korrekt. Átlagos készenléti fogyasztással bír, viszont aktív használat közben a megszokottnál jóval visszafogottabb a merülés, 12-14 óra folyamatos videónézés minden probléma nélkül megtehető vele, egy órányi 3G-s telefonbeszélgetés pedig mindösszesen 7%-ot merített a telepen. Kétnapos ciklusokra minden további nélkül be lehet rendezkedni, ha valaki csak elvétve használja a mobilt, a három nap is akadálymentesen megvalósítható, viszont cserébe a töltési időt rá kell szánni, a gyári adapterrel nagyjából 3 órára van szüksége, hogy 0-ról 100%-ra jusson el.

Belépőszintű okosmobil, a megszokott gyermekbetegségekkel – mondtuk volna ezt akkor, ha ez a termék nagyjából másfél-két éve kerül tesztasztalunkra, körülbelül azon az áron, amennyiért mostanában lehet venni. Ezért a termékért azonban egy éve kértek 70 000 forint körüli összeget, most pedig 50 000 forint körül próbálják elsütni, és bár ez az árkategória még mindig nem a legjobb termékekkel van kikövezve - gondoljunk csak a Galaxy A10-re, vagy a Nokia 3.2-re – összességében az 5V még mindig lefelé lóg ki az átlagból, ráadásul vannak olyan, elég kellemesen használható mobilok is, mint a Redmi 7 vagy a Honor 8A. Az Alcatel 5V legnagyobb problémája az, hogy tényleg évek óta elfeledett kompromisszumokat kér a nyeklő-nyakló készülékházával, a horpadó plasztikhátlapjával, az elavult szoftveres biztonsági csomagjával és a szörnyű minőségű videórögzítéssel.

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés