Bemutatkozott az Alcatel 5V

Hirdetés

A TCL bemutatta legújabb okostelefonját, az Alcatel 5V-t. A koncepciót szinte azonnal tisztázták: a csúcskategóriában látott elemeket a lehető legolcsóbban szeretnék nyújtani. Teszik ezt például egy 6,2 hüvelykes, 19:9-re nyújtott kijelzővel, ami ugyan csak 720 x 1500 pixel felbontású, de 88%-át foglalja el az előlapnak és 2.5D-s Dragontrail üveg védi. Hasonló a helyzet kamerás téren is, a dupla rendszer mögött természetesen nincs nagy technológiai csoda, egy 2 megapixeles segédszenzor segíti a 12 megapixeles főkamera működését, így állítja elő a bokeh-effektet. Szoftveres oldalról AI témafelismerés, HDR, élő bokeh, Google Lens és elektronikus képstabilizálás is adott.


[+]

Az előlapon 8 megapixeles kamera van, természetesen a jól megszokott arcszépítő effektekkel. A rendszerchip a MediaTek Helio P22-ese, 12 nanométeres gyártástechnológiával, nyolcmagos, 2 GHz-re skálázott Cortex-A53 processzorral és PowerVR GE8320 grafikus gyorsítóval, 3/32 GB-os memóriacsomaggal. A 153,7 x 74,55 x 8,5 milliméteres dimenziókkal megáldott mobil 158 grammot nyom és 4000 mAh kapacitású akkumulátor került bele. 200 dolláros, azaz körülbelül 55 000 forintos nyitóáron startol, de még nem tudni, hogy pontosan mely piacokon.

Azóta történt

Előzmények

  • Alcatel A7 - aranyt tévesztett

    Többet sejtet a dupla előlapi hangszórós, aranyfestést bevető Alcatel phablet, mint amennyit a középkategóriában nyújt, az üzemidőre azonban nem lehet panasz.

  • Alcatel A5 LED - lassúzás a fények alatt

    Új ötlettel próbálja feldobni az Alcatel a középkategóriát. A hátlap ugyanis teljes egészében képes világítani, amit a gyártó meg is próbál kihasználni bizonyos funkcióknál.

  • Alcatel A3 - két tűz között

    Az ötvenezer forintos árkategóriában már ujjlenyomat-olvasóra, HD kijelzőre és 13 megapixeles kamerára is számíthatnak az Alcatel-vásárlók, de vajon mire elég ez a piacon?

Hirdetés