Alcatel 5V - egy éve indult a múltba

A középkategória alján eleve nem magas az átlagos minőségi szint, viszont az Alcatel 5V esetén sajnos rég nem látott hibákkal is találkozunk.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Mielőtt belemegyünk az Alcatel 5V alaposabb elemzésébe, mindenképp tisztáznunk kell, hogy a hozzánk, a cég képviseletétől frissiben beesett terméknek lassan boldog születésnapot is kívánhatunk, hiszen nagyjából pont egy éve, 2018 júliusában leplezte le az anyavállalat. Mindenki mérlegelje, hogy ezt előnyként vagy hátrányként fogja értékelni a következők olvasásakor.


[+]

A gyártó koncepciója annak idején az volt, hogy 19:9-es, noccsos kijelzővel és dupla kamerával szerelt, tehát friss külcsínnel rendelkező mobilt adjanak a felhasználóknak, mindenféle kamerás és AI funkciókkal, de természetesen nagyon kedvező árponttal. Akkor ez körülbelül 55 000 forintos összegnek volt fordítható, jelenleg nagyjából 45 000 forint körül alakul az Alcatel 5V új ára. Ez egyébként még egyáltalán nem hangzik rosszul, ha azt vesszük, hogy kapunk egy 12 nanométeres, nyolcmagos rendszerchippel szerelt, Dragontrail üveggel védett és 3 GB RAM-mal ellátott mobilt, amibe ráadásul 4000 mAh-s akkumulátor került, viszont vannak bőven hátulütők is, amikről nem szól a specifikációs tábla.


[+]

A fenti képen látható csomagolás a tesztelőknek szánt pakk, a valóságban egy ennél jóval egyszerűbb, a mobil árkategóriájához passzoló doboz jár, tartozékok szintjén viszont nincs különbség, és jó hír, hogy egy vállalható minőségű headset is jár hozzá a lassú töltő és a microUSB-kábel mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés