- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hikvision
senior tag
Üdv!
Adott egy Win10 Tablet, ami egy kliens segítségével mutatja a biztonsági kamera képeit éjjel nappal, viszont a fényerő szabályzás fontos lenne ugyanis ha be van kapcsolva az automata fényerő, akkor a fölötte lévő csúszka szerinti intervallumban állítaná a fényerőt, ami soha nem ideális, tehát ha középen van hagyva akkor nem veszi eléggé le sötétbe, világosba pedig nem veszi eléggé fel. ha a legalacsonyabban van, akkor sötétben jó, de nappal nem látni semmit mert alig emel rajta. Az a durva, hogy olyan programot se találtam ami időzítve állítja a fényerőt, egyszerűen nincs ilyen. Nem lehet az adaptív fényerőt rendesen beállítani valahol, hogy a teljes tartományt használja?
20 éve a PH-n.
-
őstag
válasz RAiN91 #53450 üzenetére
Ha a programokban be tudod állítani, hogy melyiket használja az a legegyszerűbb, ha ez nem megy, a kx valamelyik paneljében hozzá tudod rendelni a programhoz a kimenetet, de már nem emlékszem pontosan melyikben. Sajnos 5 éve nincs sb kártya a gépemben, de amikor volt én is ezt a drivert használtam.
-
RAiN91
őstag
-
movax
őstag
Pedig ezek a problémák jó eséllyel driveres (főleg chipset) gondok. Másrészt megfelelően beállított rendszer (update beállítások, energiazdálkodás, magic packetes hálókártyás faszságok stb.) soha nem ébred fel alvó módból, nálam legalábbis, több mint félév alatt egyszer sem volt rá példa.
-
vlevi
nagyúr
De csak akkor ébredhet alvásból a frissítéshez, ha a biosban az intel smart connect engedélyezve van, telepítve van a drivere. Én még ezt fokoztam azzal, hogy az eszközkezelőben beállítottam, hogy áramtalaníthatja a hálókártyát alvás közben. Na, így ébressze fel távolról bárki is! Eddig nem sikerült, mert akár egész éjszaka alszik, vagy akár nappal is.
-
SipiBcs
őstag
válasz RAiN91 #53453 üzenetére
Pont most csináltam meg én is a napokban, eddig nekem 8,1-en futott, megy win10 alatt is. Nálam Realtec hangkártya van a lapon, a 251-es driver felment. A HD Audio Managerben egy opciót kellett átállítanom: előlapi jack-aljzat érzékelés letiltása. Innentől szól a hátsó 2.1-em és az előlapra kötött füles is. A speciális beállításoknál be lehet állítani, hogy akár külön két hangforrásból is engedjen rá jelet.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
RAiN91
őstag
válasz SipiBcs #53457 üzenetére
Néhány éve én is az integráltat használtam, ugyan így ahogy te is írtad, előlapi-hátlapi együtt.
Csak most az ezer éves SB Live hangkártyát használom mert van itthon egy, úgy gondolom jobb, mint az alaplapi, de lehet hogy csak én gondolom így és az alaplapi jobb mint egy ezer éves hangkártya
-
nonsen5e
addikt
válasz Partyface007 #53307 üzenetére
A laptopon semmiféle jelszó nincs, a hálózat otthonira van állítva (kábeles), és feltétel nélküli megosztást állítottam a D meghajtóra.
Elvileg minden a hálózaton lévő eszköznek látnia, olvasnia, és módosítani is tudnia kellene a laptopon lévő fileokat.
Ezzel szemben csak a fő megosztott mappákat listázza ki, mint
"megosztott cuccok xd1"
"valami mappa"
"D"
de ha megpróbálom megnyitni őket, mindegyiket ugyanezzel a hibával dobja vissza.D4: hunPH, nonsense#2596
-
Adott egy hálózati megosztás. "A" felhasználó csak olvashatja a tartalmát, "B"-nek írási joga is van. Első csatlakozáskor be lett pipálva, hogy jegyezze meg az user/pass párost.
Hogyan hívhatom elő megint ezt az ablakot, hogy átírhassam a másik felhasználóra?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
guiness
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Youtube nézegetésnél és online streamelt videók nézésénél csúszik/szaggat a hang, offline videótartalmak esetén is beszaggat a hang, illetve ha böngészőben (chrome-ot használok, de minden böngészőben) megnyitok egy új fület, akkor is beszaggat a hang. Mi okozhatja ezt? Semmi olyan szoftvert nem használok, ami nagyon igénybevenné a gépet, vírusírtó nem jelez vírust, töredezettségmentesítve van a vinyó. A rendszert újratelepítettük és hetekig működött szépen.A szóban forgó gép:
i5-4570 @ 3.20 Ghz
8 GB Ram
Geforce GTX 650
Win10 Pro 64Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz tordaitibi #53439 üzenetére
Futtattad-e a netplwiz programot?
Ott meg lehet adni, hogy automatikusan milyen felhasználóval jelentkezzen be a windows. Azt meg, hogy zárképernyőről ne kérjen jelszót, asszem az energiagazdálkodásnál lehet megadni.Vagy nem ez kell?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Partyface007
őstag
"MS távolról feléleszti ha akar valamit."
nyilván....
admin cmd-ben nézzétek meg milyen eszköz ébresztheti fel a gépet:
powercfg -devicequery wake_armedha nem akarod, hogy felébressze, tiltsd le Eszközkezelőben az Eszköz tulajdonságainál.
esetleg ha nem találtál semmit akkor powercfg -waketimers bár ha ki van kapcsolva a gép akkor tökmindegy mit listáz itt ki esetleg (szerintem)ha ezek után is felébred akkor a power options /sleep /allow wake timers-t állítsd disabled-re
-
Partyface007
őstag
válasz nonsen5e #53459 üzenetére
amint említettem ajánlott bekapcsolva tartani a jelszavas védelmet
így a következőt próbáld ki: hozz létre egy felhasználót share vagy amit akarsz..
adj neki legalább change jogot ha írni is szeretnél rá
2 helyen kell jogosultságot adni:
a security (magyar windows-on biztonság) fülön az NTFS jogosultságot állítod, itt add hozzá a share nevű felhasználót legalább change joggal
a sharing (magyar windows-on megosztás) fülön pedig az everyone-nak szintén adj legalább change jogot (igazából itt illene kivenni az everyone-t és hozzáadni szintén a share nevű felhasználót de az egyszerűség kedvéért elég ha az everyone-nak adsz megfelelő jogosultságot)
ezután a másik gépen ahonnét használni szeretnéd a megosztást map-eld fel a meghajtót (hálózati meghajtó csatlakoztatása vagy valami ilyesmi magyar windows-on) a share felhasználóval és annak a jelszavával (lehet hogy csak a gépnév\share formátumban fog működni amikor meg kell adni a felhasználónevet)
másik módszer hogy mindkét gépen létrehozol egy ugyanolyan nevű felhasználót és mindkét gépen ugyanazt a jelszót állítod be ( a jogosultságokat így is be kell állítani de nem kell map-elni)
[ Szerkesztve ]
-
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Az megoldhato meg, hogy Win10-et Win7 vagy Win8.1 kulccsal aktivalok be? Vagy ez a vonat mar elment es mar csak Win10 kulccsal aktivalhato a Win10? -
Popes
őstag
válasz Darth_Revan #53469 üzenetére
Próbáld meg, még elfogadja most is a tapasztalatok szerint.
Deus ex machina
-
Lenry
félisten
vettem egy ilyen 1-2 ezer forintos Bluetooth adaptert, de sehogy sem akar működni azon a gépen, amin működnie kellene. ha fel is ismeri, akkor is leáll 43-as hibával, semmilyen eszközt nem lát maga körül.
azt hittem az adapter rossz, de bedugtam a saját gépembe, és ott gond nélkül feltelepült, minden működik
mindkét gép folyamatosan frissített 64 bites Win10, annyi különbséggel, hogy az enyém Win7-ről lett anno frissítve, a másik meg 8.1-ről.
hol, mit töröljek vagy telepítsek, hogy működjön ez a vacak?
természetesen saját driverje nincs, kínaiaktól le lehet tölteni a BlueSoleil nevű bloatwaret, de ha lehet azt hanyagolnámGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
szucstom
őstag
válasz Darth_Revan #53473 üzenetére
Ha a 1607-es buildre gondolsz, akkor igen, már frissítés is jött rá.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
törölt tag
Üdv! azt hol tudom megnézni hogy az anniversary update feltelepült a gépemre? ez melyik w10 verziószám?
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Módosítva : Hogyan kell teljes rendszer mentést csinálni ? Mert szerintem én nem azt csináltam
Kérdezni szeretném hogy arra a meghajtóra amire a Visszaállítási mentést csinálja a rendszer oda lehet mást is pakolni? Mert ha nem akkor szerintem nagy neki amin most van
És azt a kis fájt fogja a Win használni ha netán a C meghajtóról nem tudna elindulni?
Vagy innen én is vissza tudom alítani a rendszert arra a pontra mikor csináltattam ezt a fájlt?[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz BullKoxa #53484 üzenetére
"Hogyan kell teljes rendszer mentést csinálni ?"
Ha biztosra akarsz menni, Offline Macrium Reflect Free
https://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_koltoztetese_hdd-rol_ssd-re_klonozo_es_b.html -
raidx
őstag
Ez mi akar lenni? Az slmgr -dlv adja.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz BullKoxa #53484 üzenetére
Visszaállítási mentést csinálja a rendszer oda lehet mást is pakolni?
Igen! Mentésből neked kell a visszaállítást kezdeményezni ha gond van a rendszerrel.
Gépház, Frissítés és biztonság, Biztonsági mentés, Biztonsági mentés és visszaállítás segédprogram megnyitása (Windows 7).
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
BullKoxa
őstag
válasz Partyface007 #53486 üzenetére
Köszi szépen!
krealon : Köszönöm neked is, ez túl bonyolult.
raidx : Köszi neked is 4 Ezek szerint majd itt kell betöltenem ha gond lenne az Új OP vel.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz -=RelakS=- #53463 üzenetére
Mint irtam, mindenen tul vagyok, amit irtal azon, a reg buherakon,
mivel ez home, tettem ra gpedit.msc, igy se jo, es kiolve a zarkepernyo is.
Ennek ellenere gepinditaskor a bejelentkezo, monitor off es altatasbol visszajovet mellejon meg a zarkepernyo is. :-) :-)Szerk, itt irtam le reszletesen a gondomat [link]
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz BullKoxa #53489 üzenetére
Már mért lenne bonyolult? Egyébként vannak a program használatához egyéb leírások is
—►
[link], [link]. A Macrium egy professzionális tool, sokan használják a rendszer lementéséhez / klónozásához.Amúgy nem véletlenül vannak Windowsra külső programok, az meg a másik...
[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy a Dell laptopomon a touchpad nem működik! Van fent Dell driver, Synaptics féle driver, de semmi. Nem is látom, hogy futna a Synaptics a háttérben.
Valakinek hasonló gond, megoldás?
-
szucstom
őstag
válasz KD6-3.7 #53492 üzenetére
Gépház - eszközök és nyomtatók - egér fül alatt nincs kikapcsolva véletlenül? Nekem van fent driver, de nem nincs kint kis gyorsindítóikon hozzá. Ha más nem, próbáld meg az eszközkezelőből törölni a touchpadot, majd keress rá a hardverváltozásokra. Az talán felismeri és leszedi a szükséges drivereket.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
-=RelakS=-
veterán
válasz tordaitibi #53490 üzenetére
Meg mi az már, hogy nem a köszöntő képernyő után kéri a jelszavadat, hanem előtte?
Gondolom a tablet mód nem okozhat ilyet.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
[CS]Blade2
addikt
Kíváncsiságból valamint később jól jöhet: Szerintetek lehet 8.1-es gépről 10-esre fejleszteni, úgy, hogy 1TB a hdd, de 800GB telepített program van, és megtartanánk a programokat?
Windows.old-ba nem teszi el a programokat? Nem lenne gáz, hogy kevés a szabad hely? -
BullKoxa
őstag
a Win 10 re is fell kell tenni az 5éves gépem dolgait? Alaplaphoz?? Hang , lan, Chipset, Hdd stb stb, mert netem az van de hangom az nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
mrbego
aktív tag
Sziasztok,
egy Windows 7 Professional kódját elfogadja most a legfrissebb MCT-vel letöltött Win 10 telepítő? Próbálta mostanában valaki még?Továbbá, ha elfogadja akkor jól tudom, hogy a Win 7 Pro az Win 10 Pro-ra frissíthető (és nem Home-ra)?
+1 ráadás kérdés: Dell Latitude E6420 laptopon (kb. 3 éves, valami i5 féle proc meg alap intel GPU) próbálta már valaki a Win 10-et? Gond nélkül megy?
Köszi előre is a válaszokat!
Üdv, P
-
tordaitibi
veterán
válasz -=RelakS=- #53494 üzenetére
Jo otletet adtal, a kovetkezo irtas a tablet mod lesz. :-)
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
régebben írtam windows hibával kapcsolatban. Még mindig nem oldódott meg. A windows kér egy lemezellenőrzést és utána meghülyül a windows. Most pl a chrome ment tönkre. Hiába telepítem újra ismét előjön a hiba. Kér egy lemezellenőrzést aztán valami elromlik. Start menü, képnézegető vagy valami más, attól függ milyen a kedve. SSD van a laptopban. ötlet?
sfc /verifyonly parancsra ezt kapom:
Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.Windows Resource Protection found integrity violations. Details are included
in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example
C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not supported in
offline servicing scenarios.köszi
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest