-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
IT#
újonc
válasz mecsek20 #1950 üzenetére
Ez valami bug lehet akkor mert a Telenornál a VoLTE az iPhone-on még nem hivatalos mert még csak teszt fázisban van. De úgy tapasztaltam, hogy ha mégis működik akkor csak úgy, hogyha előre akiválva van a VoLTE a SIM kártyán és úgy van berakva az iPhone-ba. Én úgy csináltam, hogy kivettem a Vodafone-os SIM kártyát és megcsináltam a Reset Network Settings-et és úgy raktam bele a már a Telenoros VoLTE SIM kártyát nekem így hiba nélkül megy.
-
IT#
újonc
2 tiltás van? Én csak 1 tiltásról tudok. Nekem legalábbis csak egy van!
-
IT#
újonc
Igen én megnéztem a biztonság kedvéért és csak 1 tiltás van azt nálam is kevették!
-
zizidor
őstag
válasz mecsek20 #1958 üzenetére
Én pl. így jártam. Látszólag minden rendben volt, értesítés megjött, az ügyfélszolga is állította, hogy bizony aktív, mégsem ment. Aztán többszöri próbálkozásra kisütötték, hogy ja, mégsem lett aktiválva, az okát persze nem tudja senki. Azóta sincs változás.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Speedy7
tag
válasz mecsek20 #1960 üzenetére
6s Plus-on nekem sem ment Telenorral a VoLTE. Ugyanaz az IOS és carrier bundle verzióval 11 Pro-val megy. A beállítási lehetőségek is különbözőek: a 6s plus-on továbbra is 2/3/4G között lehet választani, míg újabb készülékeken 2/3/4G VoLTE on/4G VoLTE off opciók vannak.
-
tomp
Topikgazda
válasz 4Grider #1934 üzenetére
Ez azért is érdekes mivel alapesetben minden VoLTE hívás 23,85kbps AMR-WB kodekel indul.
Amit megnézhetnél: Amikor rossz a hangminőség, mérjél hálózati sebességet. Hívás után szintén. Rossz hangminőségnél nyisd meg a tárcsázót és írd be a *#0011# kódot és a képernyőképet töltsd fel ide. Samsung mutatja az éppen használt VoLTE kodeket.
Nálam VoLTE-3G hívásnál olyan a hangminőség mintha én is 3G-n lennék. Ha a másik fél is VoLTE-n van azt hallani lehet. -
-
RR-13
őstag
Üdv mindenkinek!
Vodás előfizus Mate 20 Pro telefonom van pár napja, és elvileg tegnap bekapcsolták a VOLTE szolgáltatást, mert hogy tudja a telefonom ezt...
Ma 4 ügyintézővel beszéltem mindenki mást mondott...
Van aki szerint működnie kellene, van aki szerint nincs hálózati engedélyük csak a Mate 20-ra (a Pro-ra nincs) van aki szerint tudja a telefonom ezt a szolgáltatást, van aki szerint nemA telefonban nincs ilyen beállítás, hogy VOLTE, csak olyan, hogy LTE nagysebességű mód, zárójelben, hogy szolgáltatói támogatás szükséges.
Most akkor ez lehet a VOLTE szolgáltatás bekapcsolása? Ha kikapcsolom, akkor újra akarja indítani a telefont, vagyis ez nem sima 4G vagy LTE szolgáltatás lesz..Akkor most meg mi van? Működni kellene vagy nem ezen a telefonon?
Szerintem nem működik, mert a 4G+ vagy 4G hálózati ikon, miután felhívom pl. a Vodát, akkor átvált 3G-re vagyis nem működik a VOLTEVan aki Vodás, és megy neki a VOLTE? Esetleg MATE 20 Pro-s tulajnak? Köszi
SIM kártya csere nem kell ehhez? 4G-s SIM-em van, de 4 éves.[ Szerkesztve ]
-
legenda
Szia,
Nem, az az LTE-A/4G+ mód magasabb szintje, azt tudod ott be- és kikapcsolni.
A telefonod tudja a VoLTE funkciót, ha adott esetben nem működik, akkor az a szolgáltató, vagy annak SIM kártyája miatt van.
Amikor bekapcsolta a Vodafone az előfizetéseden a VoLTE funkciót, azóta a hálózatról a le-, majd vissza történő csatlakozás megtörtént? (Telefon újraindítása, vagy repülős mód be és ki.)[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
A telefon (szoftvere) ha érzékeli a SIM kártya által, hogy adott szolgáltató/előfizetés VoLTE képes és a szolgáltató olyan szinten támogatja, akkor megjeleníti a VoLTE kapcsolót is.
Esetedben hibádzik/hiányzik valami.[ Szerkesztve ]
-
legenda
A feleségem telefonján pont tudom most szemléltetni:
A Telekomnál adott a VoLTE és a kapcsoló, a Vodafone esetén nem:Ritkán ugyan, de olyan is előfordulhat, hogy nincs VoLTE kapcsoló, de úgy is működik a funkció. (A fenti eset nem ilyen.)
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Köszi, pont ezt akartam én is mutatni, hogy beraktam egy Telekomos dominós SIM-et, és azon mutatja a menüben a VOLTE beállítást, míg a Vodafonos 1-es SIM beállításai közt nincs Nálatok pont fordítva van
Nálam az 1-es SIM Voda a 2-es SIM Telekom.Amit nem értek egyenlőre, hogy ha a két kártyás beállítás menüben be van állítva a Két kártyás 4G, akkor miért csak az egyik hálózat jelzés mellett van kiírva a 4G Lehet, hogy átvált, ha szükség van majd rá...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
Bailey
senior tag
Nekem Mate 20 Pro van, két vodás kártyával használva. Mindkét kártyán megy a VoLTE. Kapcsoló nekem sincs a menüben, de a VoLTE jel kint van az értesítési sávon mindkét kártyánál. A Mate 20 Pro topikban írtad, hogy neked még EMUI 9 van a telefonodon. Akkor ott a gond. Mikor pár hete megvettem a Mate 20 Pro-t és beletettem a vodás kártyákat, akkor még nem ment a VoLTE, pedig mindkét kártyán be volt kapcsolva. Miután frissített a telefon EMUI 9.1-re megjelent a VoLTE jel. A Mate 20 Pro-ba a vodás támogatás a frissítéssel került be.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Köszi szépen!
Csak akkor azt nem értem, hogy a Telekom SIM-en miért mutatja a Volte kapcsolót, és miért nem látszik viszont az ikon? Elvileg tegnap azon a kártyán is bekapcsolták mégsem megy, vagy nem tudom... várom, hogy felajánlja a 9.1-et, de még nem történt semmi.
Neked mennyi idő után és hol ajánlotta fel a frissítést? Köszi! -
Bailey
senior tag
A Huawei telefonok a Telekom hálózatán nem mutatják az ikont, de a szolgáltatás működik. Vodafone és Telenor hálózaton ott az ikon. Ezt a szolgáltatók szabják meg a Huaweinek. Voda kártyánál nincs kapcsoló a menüben, alapból aktív a szolgáltatás. Gondolom ez is a Voda kérése volt, hogy alapból aktív legyen, így hamarabb elterjedhet. Próbáld ki Telekom hálózaton, ha hívás közben is 4G-n marad a telefon, akkor működik. A szolgáltatáshoz az is kell, hogy a telefon szoftverébe bekerüljenek a szolgáltatói beállítások. Mivel a Vodánál indult utoljára a szolgáltatás, az ő beállításai kerültek be utoljára a telefonba. Az EMUI 9.1 már hónapok óta elérhető a Mate 20 Pro-ra, a tied valamiért beragadt a 9.0-án. Nekem a dobozból kivéve 9.0 volt rajta, de rögtön bekapcsolás után jöttek sorban a frissítések, utoljára a 9.1. Esetleg próbáld meg a HiCare appból indítani a frissítést, vagy tedd fel PC-re a HiSuite-ot, és próbáld ott megnézni. Esetleg tegyél bele más szolgáltatói sim kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
A Telekomról indítva a hívást, a hívás közben 3G amit kiír (és egyébként a vodás hívásnál is ugyanígy 3G, majd néha H+) Vagyis nem működik... Lehet nem jól állították be.
A frissítés nem látszódik a HiCare-ben sem még. Pár kisebb frissítést feltett nekem is 4 napja mikor vettem a telefont, de azóta semmi nem jött.
Te is a Vodánál vetted?
És amikor lefrissített 9.1-re akkor gyári alap beállításba állította vissza a telefont? Vagy az csak a HiSuite megoldással történik? Köszi.A HiCare azt mutatja indításkor,m hogy Uj verzió Hamarosan..., de hogy azt mire érti nem tudom.
-
Bailey
senior tag
Akkor sajnos nem tudom. Én nem szolgáltatónál vettem, de dual simes európai verzió. Telekommal szerintem már megjelenésekor ment a VoLTE ezen a típuson. A 9.1 nem törölt semmit, de én még a belakás előtt letudtam minden frissítést, majd nyomtam egy teljes visszaállítást. Utoljára pár napja jött a 338-as verzió nekem. Sajnos egyes Huaweiek beragadnak egy régebbi verzión, nekem még nem volt ilyen, így nem tudok segíteni. De kérdezd a Mate 20 Pro topikban, ott szerintem tudnak megoldást erre.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
Topikgazda
válasz fant0mi #1979 üzenetére
Ismert bug! A VoLTE indulása óta jelen van! Elég sok telenoros rövidszám nem hívható VoLTE-n.
A Telenor miatt lett kiegészítve az alap VoLTE szabvány! Ha nem jön létre VoLTE-n a kapcsolat akkor váltson le a telefon 3G/2G-re.
Régebbi telefonok nem váltanak le a régi konfig miatt így megszakad. Friss konfigot tartalmazó telefonok leváltanak. Nekem levált de már "LTE Only" módban megy a telefon így csak VoLTE van. Azaz nem tud leváltani hiába szeretne. -
RR-13
őstag
Szia. Lefrissítettem a 9.1-re és a VOLTE a Vodás SIM-nél kiíródott fenn, és a hívás alatt is
Viszont eltűnt az LTE nagy sebességű mód a Bővebben menüvel együtt, a Mobilhálózatok Menüből.
A 9.0-án ott volt, most meg nincs.. de akkor ezek szerint Neked sincs igaz?[ Szerkesztve ]
-
legenda
Nincs, de amiatt ne aggódj, a Cat16/18 módhoz kell(ene) - a Mate 10 Pro-val jött be, annál még ki is írta ezt a kapcsolónál -, viszont olyat még nem tudnak a szolgáltatók és ez vélhetően így is marad egy ideig.
A VoLTE fontosabb, hiszen az már a jelen.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
RR-13
őstag
válasz Lackooo84 #1995 üzenetére
Köszi, beírtam, és úgy sem ment..
Aztán felhívtam az ügyfélszolgálatot, és valami másik szolgáltatás volt bekapcsolva nekem valami VoLTE Pro, aztán bekapcsolta a VoLTE packot, és most működik
Egyébként miután átírtam a hozzáférési pontot kiszedte a beállításuk az ims-t és visszatette a supl-t
Most a default,supl,xcap van csak ott megint.
Az a fura, hogy ha mindkét SIM-en 4G hálózat van, akkor ha az első SIM-re van beállítva a mobiladat kapcsolat, és beállítom, hogy a 2-es SIM-re átváltson az adatkapcsolat VoLTE hívás közben, akkor a 4G nem ugrik át a 2-es SIM térerő vonalaihoz, hanem marad az 1-es SIM mellett tovább..
Gondolom mert az a lényeg, hogy maradjon kiírva a 4G egyáltalán. SZóval most működik is -
RR-13
őstag
Hát elvileg kell, mert a menüben is az van írva...
Egyébként kipróbáltam azt is, hogy ha az 1-es SIM-et 3G-re állítom a preferált hálózaton belül, és a 2-es SIM kártyára a 4G marad beállítva, de bejelölöm, hogy VoLTE hívások alatt váltson át az adatkapcsolat a 2-es SIM-re, akkor viszont a 2-es SIM-ről való hívás indításakor az 1-es SIM-nél kinn lévő 3G eltűnik, és a 2-es SIM mellett a 4G megjelenik.
Remélem követhető volt -
legenda
Nem kell, de ezt egyszerűen ellenőrizheted, kikapcsolod adott SIM kártyán a mobilinternetet/adatkapcsolatot és úgy is működni fog a VoLTE.
A Telekomnál írják is:
A VoLTE technológiával jó minőségű hanghívásokat tudsz lebonyolítani 4G hálózaton, mobilinternet adatforgalom felhasználása nélkül.
Forrás: [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest