- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tajcsi
őstag
-
tajcsi
őstag
válasz SSJmeszes #3402 üzenetére
Akkor pláne szerintem nézz használtat. 500+eurót inkább menj és k*rvázz el, vagy ha már nős vagy vidd el valahova őt, jobb lesz mindenkinek hidd el am is az aprón aztán minden van. Tripla radit pl ajánlani tudom a sysrad-okat, asszem 8ezer forint, és vadiujak...érted már miért rendelnék pl EKt ha ez is megteszi a tizedéért...
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
viperabácsi
addikt
Itt a topikban írták nemrég ,hogy víz mellett szellőztetni kell a házat is.
(#3398) r-chee rég óta szedegetem össze a léghűtést és most azt mondhatom szerintem léggel nem lehet ennél csendesebbet csinálni elfogadható hő fokok mellett.
Én azt gondoltam a víz teljesen csendes lesz azért vágtam bele.Már meg van prociblokk tartály pumpa tripla radi meg egy csomó csati már csak vga blokk és cső hiányzik.Most döbbentenek rá hogy nem lesz csendesebb a gép csak drágább.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
TaaT
nagyúr
-
baboss
őstag
Sziasztok valaki tudna segíteni még nem kaptam választ
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ha a H80-on a 2 db sima 1200-as Coolermaster ventit lecserélném 2 db [ilyenre] , akkor nyernék a hűtési teljesítményen?
Jelenleg a 2 db Coolermaster 1200-as fordulaton a 4 Ghz-re húzott i5 2500k-mat 75 °C-ig engedi fel. Ha lecserélném a fentebb említettekre akkor nyerhetek vele ? Tehát tud-e a Coolink venti annyit esetleg 800-as rpm-en,mint a CM 1200-on?
THXXbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
törölt tag
Használt cuccokat ha veszek, beépítés előtt kell azokat pucolni vagy kezelni? Vagy ezek nem korrodálnak víz után ha levegőn van hagyva?
-
r-chee
őstag
válasz viperabácsi #3404 üzenetére
Vízhűtés esetén is kell némi légáramlást biztosítani a gépházban. Az alaplap alkatrészeinek nem árt némi légmozgást biztosítani. Erre elég a táp ventije, plusz egy másik venti. Ventikből én sehová sem tennék 800-900 rpm felett dolgozót, mert akkor oda a csendélet. Nekem 3 éve már 3db Scythe venti (800rpm) van a radimon, s hangjukat sem hallani.
Pumpát rugalmas gumibakokra kell letalpalni, s be is lehet burkolni pl. szivaccsal.
Onnantól egyedül a winyód hangját fogod hallani, amely ellen szintén tenni fogsz valamit....Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
törölt tag
Én nem tervezek légáramlatot a házba. Nyitott ház lesz aztán annyi. A melegedő alkatrészek kapnak még passzív bordát. Csak a radira gondoltam ventiket. Szar elgondolás? Passzív gépeknél sincs semmi, itt annyival jobb a helyzet hogy a bazi bordákból a forróság nem ömlik rá az alaplapra.
Radiátorokból amúgy ha jól látom kétféle van? Az egyiknél egy oldalon van a két csatlakozó, a másiknál két oldalt. Az elsőnél a víznek valahol vissza kell jönnie gondolom a fele le van zárva, tehát felül átmegy, végén megfordul, majd alul visszajön és ki. A másiknál csak egyszer megy át, de ott a teljes radin. Melyik a jobb?
-
X@b3e
addikt
válasz viperabácsi #3404 üzenetére
Amióta viz van a gépemben (kb 10 éve, Socket A óta), azóta egy házventi sem volt a gépemben, mert nem kell.
Ami légmozgás van, azt a táp venti generálja.
Ha még nagyobb csendet akarsz, cseréld le S-Flexre vagy Noctuara a ventijeidet. Nekem 5db 800as Noctua van az oldalsó radin, kettő S-Flex a felsö radin, és a pumpa a leghangosabb, de az is csak azért, mert szegény Eheim pumpák rotorját 2 évente ki kell cserélni, és ez már 3 éves...... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
törölt tag
Az a cinkes az egészbe, hogy 4x140-es egyenes radi nincs használtakba ,de még újonnan se látok, vagy nem ismerek elég vizes áruházat az országba. Külföldi rendelésért nem rajongok.
Két 2x140-es már okésabb lenne, de nem tudom hogy állna a helyzet ellenállással, meg nekem az úgy nem tetszik és ha már bele kell ölni fossok lét akkor nekem ne legyen unszimpatikus a cucc. 140-es nem is nagyon kapható semmilyenből amúgy használtan, újonnan se mondanám.Amúgy vannak valami szabvány cső, csatlakozó, furat méretek, vagy mekkora kell, mi a feleslegesen nagy ha vagy egyáltalán?
-
törölt tag
Ez 1/4 col? ~0.6 mm? Nem kicsi ez?
És amúgy autóradikkal mi a helyzet? Mert az nem 20k hanem 2k jó esetben és a bordázata ugyan az. Szerintem egyenértékű a teljesítménye, nem lenne jó az? Nemcsak egyszerűbb beszerezni, fingolcsó az eredetihez képest. Ha meg tudom oldani a beburkolását akár még kinézetre is lehet ugyanolyan. Csak nincs 140*560-as méretben ilyesmi. Szóval csak mentőötletként kérdem, de amilyen beszerezhetetlen a radi, lehet a végén ez lesz.
Gondolom ez rontani nem ront a hűtésen semmit. Nem úgy mint egy házimukucs blokk például.
-
törölt tag
válasz AssAssynn #3421 üzenetére
Ok.
Van két Lada fűtőradi 4k-ért. Két 14-es venti rámegy egyre, de csak 40 vastag. Szerintetek érdemes ilyennel foglalkozni, vagy halott? Vannak ilyen vastagcsöves, kakilamellás darabok is, na olyat én se gondoltam ,de ez mintha ugyanaz a felépítés lenne, mint a PC radiknál.[ Szerkesztve ]
-
Alu
senior tag
DCC -hez es 7db hazventilatorhoz milyen szabalyzot erdemes venni?
A DCC 18w -os es igy siman iszonyat hangos..
Nincs valami olyan szabalyzo, ami 1 - 2 agon tudja a 18w vagy akar 18w+ -ot, a tobbi 6-7 agan meg csak a normal venti teljesitmenyt?[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
Pista0001
addikt
válasz apollo12 #3424 üzenetére
Bontott autóradit egyáltalán nem ajánlok. Főleg miután leengedik belőlük a folyadékot nagyon hamar tönkremennek. Amúgy nem nagy az ellenállásuk amennyiben normálisan karban volt tartva az autó, de ha nem akkor elég sok szennyeződés, akár részleges vagy teljes dugulás is lehet. Több mint 7 évig javítottam autóhűtőket (többek között), eléggé kiismertem a lelkivilágukat.
-
Alu
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #3426 üzenetére
Es nem is olyan veszes az ara.
Ha ket ugyan olyan venti (Artic F12) van rakotve egy potira, ami meri a fordulatot is, akkor az atalakitot megcsinalhatom ugy, hogy mind ket ventit szabalyozza?λŁƯ™
-
baboss
őstag
válasz #90933760 #3423 üzenetére
Szia én S.O.S-ben megoldottam egy 100x70cm-es fehér lemezradiátorral előtte jól kimostam.Tökéletesen hűtött a legnagyobb melegben sem ment fel a vízhőfok 45 fok fölé,pedig AMD 8120 fel volt húzva 4.3 Ghz-re.Beállítottam a fal és a pc állvány közé.igaz nem szép látvány de engem nemzavart .Itt lehet látni a háttérben.
-
r-chee
őstag
válasz #90933760 #3420 üzenetére
G1/4 alias csőmenet.
Külső átmérő ( csatlakozón menetre értve): 13,16mm
Menetemelkedés: 1,34mm
Menetek száma 1"-on (25,4mm-en): 19G1/4-es menetfúró elé ajánlott magfúró átmérő: 11.5-11.8mm
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
AssAssynn
őstag
válasz #90933760 #3423 üzenetére
Nem titok, hogy azzal is el lehet boldogulni.
Amiért kevesen használják az egyrészt az, hogy nem a legszebb, illetve nehéz megoldani a csatlakozást. Azután, ez típusfüggő ugyan, de sok esetben a lamellázat túl sűrű is, ami miatt nehéz szellőztetni, illetve sok esetben a víznek nehezebb közlekednie az ilyen radiátorokban."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
törölt tag
Nem látok. Amúgy az kicsit korai, én kb. egy hónap múlva tervezném elkezdeni és akkor is egyesével.
Végülis itthon is kapni, de ez egy vicc ár érte. Pedig olyan..., ahhh. Ge*i jól néz ki.
Lemezradit akartam én is anno, de lebeszéltek róla.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Csak úgy tudod, hogy mind a két ventit szabályozza, mivel ezek feszt csökkentenek. Szóval amíg a ventikbe be van kötve a föld meg a táp, addig megy a szabályozás. Annyi, hogy ha az RPM-ből egynél többet kötsz be a vezérlőbe, akkor meghülyül...
Nem tudom, hogy melyiket érdemesebb, azt viszont igen, hogy jóval nagyobb a választék.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
A lemezradi az a régi bazinagy izé, ismert vasradi néven is. De mi erre gondoltunk, ez meg lapradiátor. Ebből van három lapos három konvektoros, WC-kbe van ilyen kicsi is 40*30 centis, végtelen méretbe vannak. Azzal érdemes lehet foglalkozni, bár tuningra nem tudom mennyire jó. Ezek 70-90 fokos víz melletti használatra vannak, nem 40. Ott nagyon szar a hőleadó képességük.
Az a baj, hogy rengeteg a hőlépcső és magas a deltaT. Legalábbis ezt vonom le abból, hogy 40 fok felett szar a víz.
[ Szerkesztve ]
-
Destructo
senior tag
Ő ezt így komolyan gondolta?Egyáltalán gondolta?
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #3444 üzenetére
Az, hogy gagyi pasztát használt? Vagy, hogy nem full cover a blokk?
Szerk: a gyorsítás miatt nem triviális, hogy nagyon "gyilkolja-e" a vasat.Destructo: ha arra célzol, akkor valóban, neki biztos kevésbé "értékes"
egy ilyen cucc, mint magyar kortársának - hiszen eleve olcsóbb ott, és
még több pénzből is gazdálkodik. Ennek ellenére, ha a szerelés után a
vas működőképes, és nem gyilkolt le róla egy alkatrészt sem, akkor jó.Nem értem: ezen kevésbé lehet megbotránkozni, mint egy hardvereket
szándékosan tönkre tévő videón... Bár azokból is akad a neten elég.[ Szerkesztve ]
-
SVLaller
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #3444 üzenetére
A VRM FET-eket kapásból csupaszon hagyja, pedig eredetileg volt hűtésük. + az eredeti hűtő feszegetése
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest