Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz kymco #4495 üzenetére

    mindenhatosag egy orszagon? mondom, hogy igazad van :)

    amiket kesobb irtal, a kulturacsoport amelyik szerint emberaldozatokat kell hozni, a masik kulturacsoport amelyik szerint feltetlen engedelmesseg kell, a harmadik aki szerint az ember eleve egy rakas szerencsetlenseg, nos ezekhez nem tudok hozzaszolni.
    az ilyesmi nekem a latokoromon kivulre esik, nekem tok mindegy hogy kinek milyen suletlen marhasagok vannak bemagyarazva a vallasa altal, legfeljebb a vallas mondanivalojanak az esszenciaja az ami erteket kepviselhet es osszehasonlitasra, egyaltalan idotoltesre erdemes. a kulturalis szenny ami raragad ezekre ket-, harom- negyezer ev alatt, az lenyegtelen. en ugy hiszem hogy egy hivonek nem csak lehetosege hanem feladata es kotelessege az hogy lehetosegehez merten felkutassa, megertse es adaptalja a vallasa gyokerenek mondanivalojat a sajat eletere, helyzetere es korara, es ne vakon kovesse akarmi is kerul a szeme ele a vallas neveben.

    te maskent latod, es amig akar egy szo is kulonbozik attol amit te hiszel az mar meroben mas kepet fest barmirol es csak helytelen lehet. ezert ebben a kerdesben nyilvanvaloan nem fogunk megegyezni, hiszen en alapvetoen inkluziv vallasban hiszek te meg exkluzivban. de ezt mar regebben megbeszeltuk, es nincs ezzel semmi gond.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák