Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #15957 üzenetére

    Ahogy mondtam nem kap senki több jutalmat attól, hogy jobban vagy kevésbé ismeri a Bibliát, (mint a nyáladzó autista). Remélem világos, nem tudom még hányszor kell neked leírnom. :) Ezt korábban is kifejtettem. Remélem előbb utóbb megérted. De ha kell minden hozzászólásod után leírom mert valami miatt mindig csúsztatsz. Isten elé kerül az autista is és a busman is és te is Isten ítélő széke elé és Isten megítél mindenkit. (Ezt is a Bibliából lehet tudni, és Isten mindenkit megítél saját lelkiismerete szerint. Az autistát is, a busmant is téged is és engem is.) Az autistát nem ítélem el, ahogy tégedet se. Őt azért nem, mert nem értetem mi folyik benne, téged pedig azért nem, mert nem érted meg amit mondok.
    A Bibliából tudható az is hogy Isten mindenható, nincs számára lehetetlen. De ránk bízta, hogy akinek el lehet mondani az evangéliumot azoknak elmondjuk. Éppen a múlthéten kezdtek el a gyülekezetünkből szolgálni egy szociáliss otthonban. Nem lehet tudni semmit, de a mi feladatunk, hogy az evangéliumot mindenkinek elmondjuk, de nem fog senkit igazságtalanul elítélni. Ezt bízta ránk Isten. Tehát a cél hogy minél több ember megismerje a Biblia Istenét, persze ha valakihez nem kerül el nem lesz hátrányosan megkülönböztetve, de attól még a Biblia Istenének a teremtménye, annak a világában és gondviselésében él. Isten gondoskodik az autistáról is és rólad is, te elutasítod, az autistáról nem tudsz te se és én se semmit, de nekem bizonyosságom van felőle, hogy mi fog vele történni.
    Istenre nem mi találunk rá, hanem Ő talál miránk. Az más kérdés, hogy mi mit kezdünk vele. Tehát, ha Isten megszólítja az autistát is ahogy téged is.

    A Bibliában leírt sztorik éppen Isten mindenhatóságáról szólnak. Tehát ezt bebuktad, már mondtam, hogy ha nincs elég tudásod akkor ne menj bele abba, hogy mit mond a Biblia (ahogy szerinted én se vagyok kompetens a taoista tanításokhoz, bár a te hited szerint lehet jobban követem a tao-t mint te...)

    Valószínűleg nem olvastad el az előző hozzászólásomat végig, de a Biblia tanulmányozása hozzátartozik az Istennel való kapcsolathoz. Isten már Jézus előtt is kijelentette magát, az emberek lelkiismeretébe beírta a törvényét, de már a kezdetek óta kijelentette magát (erről szól az ószövetség). Tehát Isten követéséhez nem kell semminek se megfelelni, de ha kapcsolatban vagy vele, akkor nem kerülöd őt hanem vágysz utána. Ennek következménye a Biblia tanulmányozása. Nem leszel tőle előrébb a mennyben, egyszerűen csak vágysz Róla többet tudni.

    Szerk: Amúgy sejtem, hogy az, hogy egy személytelen erőbe vetett hitben élsz, nehéz, személyes kapcsolatban gondolkodnod és ennyire pörögsz a megfelelés kényszer uralma alatt.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák