Hirdetés
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Dreame A1 - por helyett a fű is jó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- VoLTE/VoWiFi
Hirdetés
-
Kidobja a Slacket a Disney
it Miután több mint 1 TB céges adatot szivárogtattak ki egy hackertámadás után, a Disney úgy döntött, hogy beszünteti a Slack használatát.
-
Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
ph A dolog már eléggé időszerű volt, mindenesetre a három színben készülő, TKL-es megoldás nem dúskál a hobbistáktól ellesett okosságokban.
-
Őszi WTCR-es AC bajnokság az Elantra/Cupra duóval okt.3-án rajtol!
lo Az idei őszi Assetto Corsa bajnokságunkban, a jelenkori túrautós bajnokság krémjét, a WTCR-es autókat keltjük életre....
Új hozzászólás Aktív témák
-
thungoozka
csendes tag
Az IP68 tanúsítvány szú, gomba és harkály állóságot is jelent?
-
Celithrandi
addikt
Mi a fene tud felenni egy telefonon 16gb ramot és 1tb romot? Windows 11 fut rajta?
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Szena67
tag
Pont olyan, mint samsung korábbi szappan korszaka. Tudnám mi értelme van a lekerekítésnek? Megmaradt kijelzők olcsón esetleg több a törés miatti kijelzőcsere?
-
janeszgol
félisten
Hát a Moto idén nem alakít nagyot. Nem is tudom melyik készülékét venném meg szívesen. Szerintem egyiket sem most. Ennél is, szemmel is láthatóan villog a kijelző?
A 239 Hz-es pwm nem rosszabb, mint a Samsungnál, de számít az amplitúdó.
De szemre villogni...Kamera se nagy szám. Nem szeretem az Omnivision kameráit. Nem csinálnak jó képeket.
-
veterán
Három hónapja használom a telefont, 95%-ban elégedett vagyok vele. A kijelző lekerekítésével nekem semmi bajom sincs, a MediaMarktban már három hónapja gond nélkül felapplikáltak rá egy kijelzővédő fóliát, se a gyári, se az utángyártott tokok nem nyomják fel a fóliát.
A kijelző lekerekítése egyébként a Samsungoknál megszokottnál is meredekebb, aki nem használt eddig 3D kijelzőt, az ne ezen a telefonon próbálja ki
A telefon kamerája tényleg csúcs, szerintem teljesen pariban van az S24Ultra kamerájával
Nekem nem zavaró fényképezéskor a kamerák eltérő színhőmérséklete (WB értéke?), de a videózásnál már zavaró ez, mert ott az objektívek váltását közvetlenül egymás után látja az ember.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
-
tms+
tag
azt mindenképpen értékekem, hogy nemcsak a színekkel, hanem a használt anyagokkal is kísérleteznek a Motorolánál
múltkor megnézegettem a mobiljaikat, a műbőr hátlap annyira szuper
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
paatrick
őstag
válasz Celithrandi #2 üzenetére
Az app készítők utolérték a játékgyártókat és mindenki optimalizálatlan trágyát ad ki a keze közül.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Neurotoxin
őstag
Először azt hittem, amikor megláttam a telefon háttérképét, ami kísértetiesen hasonlít a Win11-ére. Egyébként a fából készült hátlap nagyon klassz lett, tetszik!
18 éve a PH! lapcsaláddal!
-
joey04
titán
ov64b tud sokkal jobbat is. csak nem ebben a motoban...
-
Celithrandi
addikt
ebben igazat adok neked viszont jelenleg 8gb/128gb telefonom van és sosem éreztem, hogy bármi kevés lenne. (Pixel8) Pedig az erőforrásokra nagyon háklis vagyok, tehát én lennék kb az első aki 16gb ramra váltana ha csak megriccenne a telefon. Viszont nem játszom telefonon, lehet ezért nem értem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz Neurotoxin #9 üzenetére
Gyári háttér.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
heheja84
újonc
Ezer hála a tesztért! Már vártam.
-
addikt
Jó kis teló ez.!
Tiszta android mint a pixelekben, csak itt el lehet távolítani az óra widgetet és kereső sávot + vannak tényleg hasznos moto funkciók.(pl elemlámpa, kamera bekapcsolása gesztusra)
Kamerás hardver nagyon jó, lényegében koppra megegyezik az x3 fold pro-mal, bár a Vivo ennél többet kihozott belőlük.
Megvan a snapi proci is, még ha nem is a legjobb.
Az ár az, ami szerintem túl sok lett..[ Szerkesztve ]
The King Of Innovation - Vivo X Fold3 Pro
-
ghiottone
nagyúr
válasz Donki Hóte #6 üzenetére
Azt nem is fogod. Aki érzékeny a pwm-re, mint pl. én csak tapasztalja - szemfáradtság, szemfájdalom és rosszabb esetben fejfájás. A villódzásmentes mód nekem anno segített, de este alacsony fényerőn gyorsabban fáradt a szemem az Ultrával. Mondjuk most a Pixel 7-el jobban szívok, mert ott 90-360hz között ugrál, így este nem tudom 50% fényerő alatt használni. Ez se marad nálam így, mint az Ultra se
Ami viszont nekem nagyon nem tetszik, hogy a tegnap bejelentett Edge 50 Neo tovább kap főverzió és biztonsági frissítést, mint a jelenlegi csúcs.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
válasz Elit3Zotya #14 üzenetére
Ennyiért nem is nagyon éri meg. 300 lenne a reális nyitóár kb. + azért az is érdekes, hogy gyárilag felraknak egy rakás kacat appot és reklám van az időjárás appukban 4 kilóért...
Nekem a túlzottan lekerekített kijelző volt még, ami nagyon zavaró volt.
-
addikt
válasz ghiottone #16 üzenetére
Igen kicsit drága lett szerintem is.
Én szeretem a hajlított kijelzőket, mert a gesztus kezelés jobb rajta és szebb is volt mostanáig.
A legjobbnak a mate 60 pro és xiaomi 14 ultra megoldást tartom, mert ott lapos a kijelző, de hajlított az előtte lévő üveg.
Így nem is torzít a széleken és kényelmes is maradt a vezérlés, na meg most az a legesztétikusabb is számomra.[ Szerkesztve ]
The King Of Innovation - Vivo X Fold3 Pro
-
ghiottone
nagyúr
LinkedIn, block puzzle, booking, triple match, woodoku. Lehet az fb és a tiktok is fent volt, de abban nem vagyok már biztos - a gyári időjárás pedig ez az 1weather, aminek itt egy képernyő képe:
Nekem is fura volt, mert jó pár Motorola volt már nálam.
-
sphe
senior tag
Nálam volt egy ilyen telefon egy ideig és tényleg jó a kamerája, kb s23-s24 szint, jobb fehéregyensúllyal, erősebb kontraszttal (ami ízlés kérdése). A villódzás engem nagyon zavart minden fényerőn (kimondottan rossz volt 60% alatt háttér fénytől függetlenül), mindenféle beállítást és programot próbáltam, el kellett adjam miatta, pedig van itthon öreg Pixel 2 is 240-es PWM-mel amit évekig nyúztam.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Picit drágán kezd. Szimpatikus a fahátlap és a hozzá adott tartozékok.
A jövő most van
-
kbyte1024
veterán
Nekem is tetszik. Elég a vas és szép fotókat lő. Simán vennem,de nem 4kilóért.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
mjani1172
addikt
Bár semmi jelentősége de a tesztben ellentmondás van.
Ezzel együtt is kifejezetten jó üzemidőre képes a telefon
Átlagosnál gyengébb üzemidő. -
drzsoo1
aktív tag
válasz ghiottone #15 üzenetére
Moto esetén a bejelentett termék támogatás és főverzió frissítés köszönő szinten sincs a valósághoz képest. Moto z2 force általuk is elismerten hibás főverzió soha nem lett kijavitva, emiatt pl az ota frissitést is letiltották.
Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
ghiottone
nagyúr
-
veterán
Nekem az az egyik bajom a telefonnal, hogy van benne pár szoftveresen elrontott, és/vagy magyarra rosszul fordított dolog.
Pl. szoftveres hiba, hogy a főképernyő nem fordul el, hiába van beállítva az automatikus elforgatás. Azért mondom, hogy szoftveres hiba, mert pl. a Edge40 pro telefonon elfordul a főképernyő.
Rosszul fordították pl. a hívásfogadásnál kiírt szöveget, a magyar szöveg szerint nem lehet elutasítani a hívást
Ezen kívül sok ilyen kisebb-nagyobb hiba van, amit lelkesen megírtam a Motorolának a telefonban erre rendszeresített menüpontban, de nem történt semmi. Már jött egy szoftverfrissítés, de ezeket a hibákat nem javították ki
-
dbius
veterán
válasz Donki Hóte #29 üzenetére
Te két SIM kártyát használsz a készülékben? (Fizikai és eSIM)
Ha igen kipróbálnál valamit? Adat SIM kártya váltása előtt állítsd 4G-re a készüléket mindkét SIM esetén, majd válts adat SIM-et, ezt követően pedig ellenőrizd, hogy 4G- maradt-e a hálózathasználat a két SIM kártyánál.
Nálam az a helyzet áll elő, hogy (fizikai DIGI SIM, valamint Voda eSIM) én 4G-re állítva használom a készüléket, mivel egyik SIM-mel sem tudok 5G hálózatot használni, így nincs értelme bekapcsolva hagynom az 5G-t.
Viszont amikor adat SIM kártyát váltok, akkor a hálózathasználat visszaáll automatikusan 5G-re, nem tartja meg a korábbi 4G beállítást, ezért vissza kell állítani 4G-re.
Ez reprodukálható és szerintem nem így kellene működnie, meg kellene tartania a felhasználó által beállított hálózathasználati módot.
Én a képernyő vibrálását egyáltalán nem érzékelem semmilyen fényerőn, viszont éjszaka vagy sötétben automatikusan abszolút minimumra veszi a fényerőt, ami nem elég, mindig emelnem kell manuálisan.
-
Predatorr
őstag
Nem kell nagy képzelőerő, csak a házi videók és a veszteségmentes zenéim máris majdnem 400GB, ami csak több lesz. Ha már SD foglalat nincs, legyen tárhely.
Az ajánlott „alternatívák” elég gagyik, elég a Honor 200Pro-t negnézni, mindenben sokkal kevesebb. Xiaomi 14 260e-ért többet tud.
Kár a hajlított kijelzőért. Ezt is úgy rakták össze, mint anno a Samsungokat, hogy direkt a hajított üvegen érjenek földet? Úgy tört ripityára az S8-am tokban, védőfóliával.
Nem tudom, mennyi a gyakorlati különbség a csúcsszetthez képest, de a 8g3 teljesítménye 30(X14)-45%(S24U)-ot zuhan terhelés alatt az általam látott tesztekben (azaz 8sg3 szint), olyan telefont meg miért vegyek, amelyik vagy azért „lassú”, mert nincs kihasználva, vagy azért, mert igen. Xiaomi legalább annyival olcsóbb.
Az említett faszeret csak én nem látom sehol? Mondjuk furcsa is lenne.
Donki Hóte: Én Samsungnál is ezt tapasztalom sok éve, de hasonló a Xiaomi ua, vagy az Asus, PC-n is. 1 normális supporttal találkoztam évtizedek alatt, az AsRockéval, csak nem gyártanak telefont.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Celithrandi
addikt
válasz Predatorr #31 üzenetére
itt a kérdésem főleg a 16gb ramra vonatkozott, tárhelyet felhasználás függvényében mindig el lehet használni.
-
veterán
Két kártyát használok, a fizikai SIM mellett van eSIM is.
De sajnos a fizikai SIM kártyám egy Voda TUTI kártya, így a szolgáltató "gondoskodik" róla, hogy ne menjen 4G-nél feljebb
Az eSIM kártya pedig egy SPARKS adatkártya, azon beszélni nem tudok, de az felmegy 5G-re (ez egy EU-USA global roaming kártya, itthon vagy a Voda, vagy a TKom hálózatát használja, a Yettelre nem megy fel, szóval nem gyorsabb az 5G rajta ).
-
veterán
-
janeszgol
félisten
-
dbius
veterán
válasz Donki Hóte #34 üzenetére
Azt hiszem félreértettél. Nekem sem tud egyik kártyám sem 5G-re felmenni, nem ez a kérdés (pont ezért kapcsolom ki az 5G hálózatot)
Szóval ha a SIM kártyáknál az előnyben részesített hálózat 4G-re van állítva mindkét SIM esetén és ha mobilnetet váltasz egyik kártyáról a másikra akkor az előnyben részesített hálózat visszaáll nálad is 5G-re mindkét kártyán a váltás során, manuálisan kell ismét 4G-re visszaváltani?
-
Pinyo16689
senior tag
válasz Predatorr #31 üzenetére
Az alternatívák minősítésével azért vitatkoznék. A Honor néhány dologban egyértelműen gyengebb, de a mindenben gyengébb erős túlzás. A műanyag keret, az USB2.1, és a display port hiánya, az IP68 hiánya, egyértelmű hátrány. Kamerában sztem nem jobb a Moto, talán az ultra-széles felbonása lehet előny, és a 2.5xes helyett 3xos zomm. A kijelző jobb a Honorban. (felbontás, pwm). Az op rendszer pedig szubjektív. Egyéb tekintetben kb.ugyanaz. És olcsóbb több, mint 100 eFt-al..
[ Szerkesztve ]
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
Predatorr
őstag
válasz Donki Hóte #35 üzenetére
"nem fog öregedni a Motorola szerint a faszerű textúra"
Celithrandi: Mind a kettőre vonatkozott, nyelvtanilag. A 16GB RAM szerintem az 1GB kezelése miatt kell, nem nagyon zabálja meg azt semmi.
Pinyo16689: Hivatalos forgalmazók, működő vállalkozások. Legföljebb nem márkapartner extraprofittal, de direkt kerestem megfelelő garanciával (tehát pl. nem saját költségeden küldözgeted), stb-vel. Egyébként már 252 000-ről indul. Mellesleg semmi nem garantálja, hogy ha pl. egy zöld manóval, vagy verekedős bolttal üzletelsz (stb.), akkor korrekt garanciális elbírálásban lesz részed. Volt szerencsém többhöz + fogyasztóvédelemhez.
Várom a 14T Pro-t és a 15-öt, de 250 000 alá nem akarok lemenni, hogy aztán 30 000-et fizessek a 3. év garért. 300 körül elfogadhatónak tartok egy jobb minőségű 8g3-as cuccot, a többi nyilvánvaló lehúzás, főleg a valójában sokkal kisebb teljesítményért.
Azért vesd össze a Xiaomi 14-gyel.[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Celithrandi
addikt
válasz Predatorr #40 üzenetére
mármint 1tb kezelésre gondolsz. Passz, nekem a win 55tb mellett se zabál meg 16gb ramot max 1-1 4k game ami el tudja használni ezért volt fura. Most a pixel9 is már 12gb-vel jött ki, szerintem csak paraszt vakítás lehet a 16gb mint a sokszáz megapixeles kamera
-
dojle
csendes tag
A Ready for-t használja valaki élesben? Értem ezalatt, hogy valamilyen dokkolóval, monitorral, billentyűzettel stb. .. ha nem is napi szinten, de alkalomszerűen.
Nagyon érdekelne, hogy Ultrával ez milyen szinten működik? Erőforrás elég rá? Nyilván nem vált ki egy laptopot, de mondjuk egy köztes eszköznek használható talán. A mai böngészős világban (Google Workspace, Microsoft 365) ez már lehet egy alternatíva. -
asdf_
veterán
válasz ghiottone #15 üzenetére
most a Pixel 7-el jobban szívok, mert ott 90-360hz között ugrál, így este nem tudom 50% fényerő alatt használni. Ez se marad nálam így, mint az Ultra se
Néha észrevehető kis minőségromlásért cserébe nincs pwm: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mlhg.screenfilter
-
nagyúr
Fa-bambusz hátlapos mobilom sosem volt. Ellenben nagyon elegáns és kivanatos. Csak az ár ami döbbenetes.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Fecó 11
csendes tag
Az összehasonlításokban miért nem az Iphone 15 Pro vagy Pro Max van? Így nem egyenlő az összehasonlítás!
-
veterán
-
arty
veterán
-
dbius
veterán
válasz Donki Hóte #46 üzenetére
Köszi, hogy megnézted, azt hiszem erről kéne egy bug reportot készíteni nekik.
-
nagyúr
Szerintem az ár sokaknak a szolgáltatói támogatás és részlet miatt nem fontos. A támogatás a sarkalatos pont szerintem. És jelenleg ebben a Samu droid fronton verhetetlen.
Menő a fa burkolat. De van olyan egyéni tervező aki bármilyen mobilra elkészíti keretben a fa burkolatot.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Phoenixy
senior tag
Munkára nem használtam, de képek/videók nézegegetésére szoktam használni wifi-n tv kijelzőn a Desktop felületet, ha ez megy, akkor gondolom billentyűzettel használva munkára is alkalmas lehet. Egyáltalán nem lassú a felület.
Én egy 3 éves Edge 20 Pro-n használom (Snapdragon 870).[ Szerkesztve ]
Motorola 4EVER
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Politika
- iPhone topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Napelem
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gondoskodik róla az EU, hogy az Apple felnyissa a rendszereit
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen