Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz kymco #15640 üzenetére

    "Ez nekem most túl szerte ágazó lett. Hirtelen minden tévtanításotokat megvillantottad, talán csak az 1914-es Jézus visszajövetele maradt ki. Nem tudok ennyi mindennel foglalkozni."

    Miért kéne vele foglalkoznod? :F
    D1Rect kérdésére válaszoltam.
    Azt kérdezte, hogy mi a különbség a cselekedeteink között.
    Én erre válaszoltam. Vagy szerinted ebben nem különbözünk tőletek?

    "Nem foglalkozom a bibliográfiáddal, mert nem tudok ennek utánaolvasni. Elnézésedet kérem, ha ott megragadok, hogy azt állítottad, hogy a Biblia Újszövetségét tudatosan meghamisították csúnya bácsik, hogy majd kétezer év múlva megjelenő szekta néhány marginális tanulmányra hivatkozva igazolni lássa, hogy ezért ők, és csak ők az igaziak."

    Elnézem, hogy megragadsz ezen a szinten. Az eddig olvasott hsz-eid alapján úgy gondoltam, hogy nem titok előtted, hogy rengetegen átírták a tetragrammát.
    Ha jól gondolom Károly féle Bibliát használsz. Néz meg egy 1800-as évekből való kiadást, a sajátodat, és a legújjabbat. Számold meg, hogy hányszor szerepel bennük a Jehova szó. A nagyon régiben rengetegszer megtalálod. Nekem van egy kb. 20 éve kiadott Károlym, abban 9-szer szerepel. A legújabb kiadásban pedig egyszer sem.
    De tényleg, nem kell elhinned tőlem, hogy ' voltak csúnya bácsik akik tudatosan meghamisították a Bibliát'.
    Miért kéne ellhinned tőlem, mikor személyesen is meggyőzőhetsz róla. Ez nem hipotézis. Leülsz és megszámolod. Ennyire egyszerű. Ez nem tévtanítás. Ez megkérdőjelezhetetlen tény. Azt hittem, hogy az ilyen alapdolgokkal azért tisztában vagy, de úgy látszik tévedtem.

    "A sok Biblia kutató, ókori görög prófesszorok elmehetnek a sunyiba annak ellenére, hogy ez a jelenleg elfogadott tudományos álláspont. Az, hogy nincs bizonyítékod, max hipotézisek egy-egy szövegvariáns kapcsán, te állítod, hogy az Újszövetség tele van hazugsággal. Emögött elbújhat az, hogy a tanításaitokat hamisnak tarom..."

    Hipotézis egy-egy szövegvariáns kapcsán...
    Úgy gondolom, hogy csak kutyafuttában elolvasod amit írok, és egyáltalán nem értelmezed. Ki beszél hipotézidsekről? Bizonyára tudod, hogy több Septuaginta leletet tártak már fel a régészek. Akármilyen hihetetlen is számodra, ők leültek és megszámolták, hogy melyikben hányszor szerepel a tetragramma.
    Majd összehasonlították Pl. a Mózes 5. könyvét több leletben is. Észre vették, hogy a régebbi Septuagintában többször szerepel a tetragramma, mint az újabban. Szépen sorban megviszgálták az eddig feltárt összes ilyen leletet. Ezek számszerűsítve vannak. Ez nem elgondolás, nem hipotézis, ez tény. A régebbi fordításokban több helyen szerepel a tetragramma. Ha ezt te nem hiszed el, vagy ezt hazugságnak gondolod, akkor beszéld meg velük. Hipotézis??? :F Megáll az eszem.

    Hiába írok konkrétan, mindig ilyen gyerekes válasszal jössz.

    Történet, szemléltetés:

    Hol volt, hol nem volt. Volt egyszer közel 40 ember, akik elkészítettek egy gyönyörű polcrendszert, berendezve. Ez ki lett állítva. A polcokon elhelyezett tárgyak könnyen bárhol beszerezhetők, elkészíthetők. A polc szépsége a rajta elhelyezett tárgyak rendszeréből adódik. A egyik tárgyból csak 1-2 lett elhelyezve, de volt olyan is amelyikből több százat, sőt több ezret helyeztek el a polcrendszeren. Jöttek az emberek és sokan megcsodálták, gyönyörködtek benne. Sokan úgy gondolták, hogy ezt le kell fényképezniük, hogy megláthassa más is, ezért később visszatértek. Sok-sok fénykép készült. Sajnos voltak olyan fényképészek, akik az egyik típusú tárgyból levettek valamennyit a polcról és a helyébe egy másik típusú tárgyat helyeztek, amit magukkal hoztak a kiállításra. Volt, aki úgy gondolta, hogy ez így helyes. Volt, aki tudta, hogy helytelen amit elkövet. Volt, aki önszántából végezte ezt. És volt, akit erre rábeszéltek, lefizettek. De voltak olyan fényképészek is, akik egyáltalán nem nyúltak a tárgyakhoz.
    Majd egyszer a fénykép vizsgálók észre vették, hogy a különböző időpontokban készített fényképek (amik részben, vagy teljesen ábrázolják a polcrendszert), eltérnek egymástól. Sőt, ahogy tanulmányozták a fényképeket, észre vették, hogy minél régebben készült, az egyik típusú tárgyból annál több szerepel rajta. A polcrendszeren folyamatosan csökkentek az egyik típusú tárgyak száma. Pluszba sehova nem lett téve, csak elvették.
    Majd jött egy ember, aki a fényképek alapján elkezdte visszacserélni a másik típusú tárgyakat az eredeti tárgyakra, a fényképek alapján. Mivel helyes indítékból végezte, csak ott cserélt vissza tárgyakat, ahol bizonyítottan tudta (a fényképek alapján), hogy tényleg történt változtatás. Ezek után ő is készített fényképeket. Megmutatta az ismerőseinek és idegeneknek is. Sokan ráförmedtek:
    Hogy merészelte visszacserélni a tárgyakat?!

    Kedves kymco!

    Szerinted kinek kell szégyelnie magát?
    A) Annak aki visszacserélte a tárgyakat, vagy
    B) azoknak a fényképészeknek, akik ezért vagy azért kicserélték az egyik típusú tárgyakat.

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Új hozzászólás Aktív témák