- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #27600 üzenetére
A jelszót megjegyzi egy időre (15 perc), nem kell minden egyes parancs kiadásánál beírni.
Az asztali felhasználó csak annyiban különbözik, hogy a saját jelszavával nem tudja root jogkörrel felruházni magát. Viszont egy rendszergazdajelszóval már lehet mindent, nála bejelentkezve is. -
addikt
válasz kovaax #27599 üzenetére
Hát a linked alapján az jutott eszembe. Parancssori file-kezelés. Nyilván többet tud, mint a DOS parancsok, de egyrészt azóta öregedtem annyit, hogy ne ássam bele magam mindenbe, másfelől kétpaneles filemanager-ekről volt szó
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
kovaax
őstag
válasz Dark Archon #27602 üzenetére
Tudom miről volt szó. Olyan eszközökről, amik kihaltak a DOS-sal együtt.
De nem erőltetem, azt használsz, ami neked legjobban kézre esik. Csak elmondtam, hogy én mit használok fájlkezelésre. Használtam én is amúgy kétpaneles filemanagert, valamikor a 90-es évek közepén. Meg a midnight commandert is kipróbáltam már, még az is lehet, hogy fent is van a gépemen, de évek óta nem indítottam el.
-=- There's no place like /home -=-
-
EmberXY
veterán
válasz Dark Archon #27602 üzenetére
Esetleg itt találhatsz még egy-két progit, ha esetleg még itt nem jártál...
Egyébként nekem a Nautilus-sal sincs semmi bajom...Up the Irons!
-
addikt
válasz EmberXY #27605 üzenetére
Köszi, ezeket végigzongoráztam. Na, de legalább rájöttem most arra, hogy a Nautilus a beépített filekezelő neve Csakhát ezt még Windows-on sem bírom.
kovaax: nem vettem zokon, de még én is idejétmúlt megoldásnak találom a parancssort (hozzátenném, otthoni környezetben), nemhogy édesanyám, akire erőltettem az Ubuntu-t :-) Egy felhasználóbarát OS-ben egyántalán nem kéne, hogy kelljen parancssor (vagy terminál, ahogy tetszik). A kézre eséssel kapcsolatban meg én totál megszoktam a Total Commander-t, mert Norton Commander alapokon, azok gyorsbillentyűit pofátlanul lemásolva zökkenőmentes átállást biztosított.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
No egész jól belaktam a rendszert Hogyan lehet azt elérni, hogy a Windowshoz hasonlóan a magokat ne folyamatosan 3GHz-en tartsa ?
A konfig az adatlapomon olvasható
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #27607 üzenetére
Hiszen nem hajtja őket, ha megy a C'n'Q.
Jobb egérgomb a panelra -> Hozzáadás a panelhez -> CPU órajelváltozás-figyelő
Annyi, hogy egy pár perc kellhet a rendszer indulás után, hogy OnDemand-ra kapcsoljon, de megcsinálja magától is. Ez nem lehet túl szokatlan, mert Windowsban is hasonlóan cselekszik. -
kovaax
őstag
válasz Dark Archon #27606 üzenetére
Én "otthoni környezetben" (is) használom a parancssort, mert ennél hatékonyabb nincs, (szvsz)!
"Egy felhasználóbarát OS-ben egyántalán nem kéne, hogy kelljen parancssor (vagy terminál, ahogy tetszik)."
Majd szóljál, ha találtál ilyet. Pont ezért nyüstölöm az Ubuntut, Fedorát, openSUSE-t a jól bevált Debian mellett, hogy lássam: oda lehet-e adni a linuxot egység sugarú júzernek. Hát izé...
Mondjuk ha valaki felrakja (és a hardver is olyan), akkor már oda lehet adni a kész rendszert, ahogy olvasom itt többektől a sikersztorikat. Meg az is lehet előny, ha a páciens nem használt előtte még semmilyen operációs rendszert/környezetet. De azt is folyamatosan olvasom, hogy előbb-utóbb be kell mindenkinek gépelnie ezt-azt a parancssorba, ha boldogulni akar rendesen...
-
kovaax
őstag
válasz ntomka #27611 üzenetére
Ott is hallottam már olyanról, hogy valakinek bele kellett nyúlnia a registry-be... Meg hogy időnként újra kell húzni az egészet, mert máshogy nem megy... Vagy benyaltak valami vírust. Legalábbis már sokan bepróbálkoztak nálam, hogy csináljam meg nekik. Ilyenkor széttárom a karomat, és azt mondom: nem értek hozzá. Merthogy ez az igazság.
-
-
ntomka
nagyúr
Na, egy nagyon jó progi: Manage Ubuntu Gnome Themes with Gstyle (GUI).
ツ Headphones on - World off
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám, szokás szerint.
USB-s telepitőt szeretnék csinálni, de amikor a programban kijelölöm a pendrive-ot formázásra, hibát ir ki, ha leválasztom, akkor meg nem látja (hogy-hogy nem ), ha újra bedugom, akkor meg ismét hibát kapok, mi lehet a gond?a hibaüzenet a következő:
Az 1,0 GB fájlrendszer nem csatolható
DBus error org.gtk.Private.RemoteVolumeMonitor.NotFound: The given volume was not foundElőtte csatolnom kéne, de hol?, ha bedugom, látszik a fájlkezelőben...
Előre is köszönöm.
Up the Irons!
-
MODERÁTOR
válasz EmberXY #27615 üzenetére
Ne azzal formázd le, mert ott nem mindig jó. GPartedben csinálj rajt egy új partíciós táblát, majd formázd le FAT32-re. Az Indítólemez-készítőben pedig már ne formázd, csak válaszd ki (elképzelhető, hogy kétszer is látszódik a listában, de azt válaszd amelyiknél állítható a tárolásra fenntartott hely is).
-
törölt tag
Kisebb problémám van :
Eredetileg így nézett ki az ubuntu. Most viszont a jobb oldalról eltünt az Empathy és a kijelentkezés, hogyan lehetne vissza varázsolni ?
Most így néz ki :
[link] -
törölt tag
Két kérdésem lenne :
1. Ki lehet gnome alá rakni egy ikont, mint kde alatt szokott lenni, amely arról informál, hogy van e új frissítés ?
2. Az ubuntu 10.04 64-bites rendszert használom (DVD-s ) Szeretném feltenni a KDE-t is, ezt hogy lehet megoldani ?
Szerk : a másodikra azt hiszem megvan a megoldás http://www.psychocats.net/ubuntu/kde[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #27622 üzenetére
Hiszen a frissítéskezelő alapból naponta keres frissítést, ha van már pár, akkor elég idegesítően értesít is róla. Kizárt dolog, hogy ne vedd észre, nemhogy még ikont is kelljen kirakni hozzá.
A másiknál meg csak fel kell rakni a kubuntu-desktop csomagot és kész, aztán lehet választani melyiket szeretnéd indítani. -
addikt
válasz kovaax #27610 üzenetére
Windows-nál, főleg Vista-tól felfelé, tényleg semmi szükség parancssorra még nem általános felhasználásra sem. S elmondhatom magamról, hogy a netezéstől kezdve a játékokon át a 3D tervezésig mindenre használom a gépet, mégsem kellett sosem a cmd-hez folyamodnom. Igazából Ubin sem kellett igazán terminálhoz folyamodnom, ami azért fejlődés a korábbi kiadásokhoz képest. Más kérdés, hogy egységsugarú user kezébe Windows-t is hiába adsz, azt sem fogja tudni kezelni. Én is kipróbáltam több Linuxot, de az Ubuntut tartom a legnormálisabbnak.
Tegnap viszont kipróbáltam a Guild Wars-t Ubuntun. Hát valami siralmasan képregény volt az egész. A konfig: P4 3GHz, GF6600, 1Gb RAM. A játék XP alatt tűrhetően, ~30 fps-sel fut. Itt jönne a képbe a parancssori szerencsétlenkedés, manuális nVidia driver telepítése, stb., amivel valószínűleg nem érnék semmit...
-
PuMbA
titán
válasz Dark Archon #27624 üzenetére
A GW tökéletesen megy Ubuntun,ha felrakod az NVIDIA drivert.
" Itt jönne a képbe a parancssori szerencsétlenkedés, manuális nVidia driver telepítése, stb., amivel valószínűleg nem érnék semmit..."
Milyen szerencsétlenkedés? Bemész az Eszközmeghajtók kisalkalmazásba,aktiválod az NVIDIA drivert és restart. Ugyanolyan könnyű,mint Windowson.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
PuMbA
titán
válasz Dark Archon #27626 üzenetére
Milyen Wine verzióval próbáltad? Ha lejjebb veszel a grafikán akkor sem jó? Asztal effekteket kikapcsoltad?
Wine oldaláról:
"I seemed to average 40-80+ FPS depending on what I was casting or doing nothing.
I have an Intel e6600 cpu, 4 gig of ram, and a nVidia 8600gt with 256 ram."[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
válasz Kendek #27623 üzenetére
Igen nekem be is van állítva, mégis órákig neteztem, és nem értesített csak amikor manuálisan kerestem akkor szólt, hogy van 145 darab update Most beállítottam, hogy engedély nélkül is töltse le a frissítéseket.
Szerk : lenne még egy kérdésem : http://logout.hu/tema/re_google_chrome_5/hsz_157-157.html
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Azzal, ami a szoftverlistában volt. Totál le van butítva a grafika (1280*1024-nél nem adom alább), de még a post process-t ki tudnám kapcsolni. Azért a P4 3GHz/GF6600/1Gb csöppet soványabb, mint az E6600/GF8600/4Gb, sz'al nincs kizárva, hogy az összes CPU erőforrás elmegy az emulálásra. Még kipróbálom Cedega-val, aztán, ha úgy sem, akkor marad az XP-n játszás. Ja, az asztali effekteket kikapcsoltam.
-
MODERÁTOR
válasz #41133696 #27629 üzenetére
Én naponta rászoktam kattintani a Rendszerfrissítés nevű ikonomra, az elvégzi helyettem a teendőket aztán kész. Mondjuk nálam naponta jön is jó pár frissítés, úgyhogy nemérdemes várnom, hogy figyelmeztessen. Sőt, le is szedtem a frissítéskezelőt, úgyhogy nem is fog.
-
törölt tag
Ubuntu-ra valami pofás oldalsáv szerüség van ? Olyasmi mint a Superkaramba volt KDE-re csak itt Gnome-ra leginkább ? A Google Desktop-ba reménykedtem de pont a sidebar részét nem csinálták meg
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Köszi :
"sudo sensors-detect (ha lm-sensors fent van, itt mindenhol yes, majd a végén is, amikor azt kérdezi, hogy ezeket rendszerinduláskor automatikusan betöltse e, ezek után a pwmconfig is megy)
Ezek után meg progik tömkelegével lehet leolvasni minden finomságot (conky the best"Ezt végig csináltam ,a conky is fent van, hogy lehet a Conky-t elindítani, illetve a menübe hova teszi, mert nem találom ?
-
Aktív témák
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest