- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mallee
tag
Helló!
Sikerült valakinek wifi kliens módba tenni ezt a csodát OpenWRT-vel? Hiába állítom be, a másik routeren nem látszik, hogy felcsatlakozna..
Köszi!
-
dethroner
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz adamka16 #6955 üzenetére
Mondtam en hogy jo... de wifinel bizonyos kombinaciok nemmennek..
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz adamka16 #6957 üzenetére
Bizonyos csatorna és módnál (N, 40MHz, AutoCH), ilyenkor ki-be kapcsolgatja a WIFI-t, majd kikapcsolva marad es lehet ujra allitgatni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
dethroner
veterán
Azért még próbálkoznék pár dologgal. Nem tudnátok valami nagyon részletes, magyar leírást belinkelni?
kösziA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Only N már volt, most épp mixben megy. De ki fogom próbálni akkor N, 40MHz és végignézem a csatornákat. Még azt vettem észre hogy a laptop több hálózatot is lát, ami az enyém. Pl be hálózatazonosító: barack. Nos látja a barack nevű, de lát barack 2, és barack 2 3 hálózatot is. Holott én csupán azt hoztam létre amiben nincs szám. És tud is bármelyikhez csatlakozni, tehát mindet az én hálózatomnak látja. Itt valami nagyon el vagy cseszve?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Keresztapper
senior tag
válasz Intruder2k5 #6934 üzenetére
Inkább lassan át kellene nevezni "OpenWrt kérdések és válaszok"-ra. A legtöbb, itt leírt dolog úgy s használható más routereken is, amikben Atheros-van.
http://palscoffeetech.com/
-
Tuya
tag
sziasztok!vennnek en is egz ilyen 1043as routert,de videki vagyok sajna,tudtok mondeni egy normalis nem lehuzos webshopot?olyan kellene amiinel kiszallitaskor fizetek....thx
-
Magnat
veterán
válasz Intruder2k5 #6968 üzenetére
Ráadásul korrekt cég, korrekt árakkal.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Tuya
tag
válasz Intruder2k5 #6968 üzenetére
bazz innen rendeltem laptopot es akartam volna a routert is de nem talaltam,huhhhh egy postak0ltseg ala kellene venni a kettot....
-
k.zozo.
tag
Szevasztok!
Segítségeteket kérném.
Adott egy Tp-link 1043 Router, gyári legfrissebb FW-el. Rádugtam 1 usb-s winyót. Látja a router, network sharing-nál beállítottam a megosztást, user accounts-ban a jelszavakat.
Úgy tűnik minden ok., de a számítógépről nem látom a winyót. Hálózatnál néztem, ahol látszik a másik hálóba kötött gép is. Rossz helyen keresem, vagy mi lehet a gond?
Köszi -
AndrewTdi
addikt
válasz k.zozo. #6973 üzenetére
Üdv!
Elvileg IP-re éred el, írja is a router infoja amikor a Sharinget állítod. A router ip-je / a név amit megadtál az USB-nek. pl:
192.168.1.1/pendrive
itt írja:Viszont nekem ennél tovább van a gondom.
Beállítok én is mindent. Viszont az IP-s eléréssel (192.168.1.1/pendrv) olyan üzenetet kapok, hogy nem jó a név és jelszó. Viszont nem is kért semmit, hogy írjak be. Ezt kapom.Én értelmezek valamit rosszul vagy kihagytam valamit?
[ Szerkesztve ]
-
yodee_
őstag
válasz AndrewTdi #6974 üzenetére
hogy akarod elérni? mert ha böngészőben, akkor nem kell elé a http. én hálózati meghajtóként csatlakoztattam és gyönyörűen működik. persze a külön jelszóval.
más: olvasgattam és lassan belevágok egy openwrt feltelepítésébe. melyik verziót ajánljátok? a webes config mindenképp kellene. köszi
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
félisten
Pár hónapos 1.7-es verzióm van. Az imént csonttá fagyott teljesen random. Nem lehetett elérni és áramtalanítás után a power leden kívül más nem ment az újboli áramtalanításig. kb 50 napot bírt ki non stop. Találkozott valaki ezzel? Ünnepek előtt jó jel.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
yager86
csendes tag
Üdv kollégák!
Van egy ilyen fasza routerem Gargoyle 1.3.8 firmware-rel. Beton stabil, minden megy, addig a pontig amig nem kezdek el torrentezni vele. Próbáltam eddig transmissiont, rtorrentet, a beállitások elvileg megfelelők voltak, azonban 10-20 perc után kifagy mind2 kliens, vagy újraindul a router vagy befagy vagy csak a kliens, ez változó. Van 1 GB swap , 2 GB a progiknak ext2-ben + egy 1,5 TBos ntfs partició, amire próbálok tölteni.
Örömmel és sörrel jutalmaznám, ha valakinek támad egy jó ötlete. -
félisten
válasz Kolondrum #6977 üzenetére
JA kimaradt, hogy a reset gombra sem reagált nyomhattam napestig, illetve a sok led villogása beakadt és egy mintát ismételt. Jó lenne ha valaki mondana valamit, pl: nekem is volt ilyen. A legelejnén is meghalt ugyan így, de azt a korai f/w-re fogtam.
A dlinkem soha nem fagyott le. Ez meg most másodszor.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
CS_D
senior tag
válasz yager86 #6984 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanilyen 80/25-ös netem van, viszont a router DIR-825.
Mindenképp javaslom, hogy használj ext3 vagy ext4 fájlrendszert. Ekkor a sebesség nekem fel tud menni akár 3-4 MB/s-ig is, de azt már sajnos nem bírja: kifagy, vagy újraindul.
Kisebb torrentek esetén megoldás, ha 2 MB/s-re bekorlátozom a sebességet, de nagyobbaknál ez sem elég. Peer-ek száma is le van csökkentve, de ettől függetlenül előfordul, hogy újraindul.
Most volt egy 15 napos uptime-om, amit tegnap egy 16 gigás torrent letöltése tett tönkre. Kb 3 perc után lefagyott. De a 15 napos uptimeban 8 torrent seedelését végezte, elég jó hatásfokkal (átlag 100-200 KB/s). Az a tapasztalatom, hogy a seed sokkal kevésbé terheli meg a rendszert. (Ezért: PC-n letölt -> Sambán átmásol -> hashcheck, majd seed)
A másik ami még fontos volt nekem, hogy milyen USB-SATA vezértlőt használsz. Nekem egy régebbi fajtával naponta rebootolt, majd lecseréltem ezt egy újabbra, és máris kibírt 15 napot. Szóval ezt is le lehetne ellenőrizni.
-
yager86
csendes tag
Hello!
Köszi a tippeket, próbálom csökkenteni a peerek számát, hátha segit.
Seednél nem hashel ezért tényleg nem terheli nagyon, de ha már képes rá, akkor csak használni szeretném egyszerre 1 torrent leechelésére is.
A winya egy Coolink házban van, annyira nem régi, 1-2 éves, kipróbálom másikkal is ha lesz lehetőségem.
-
Armagedown
őstag
Nem tudjátok véletlenül hogy ez a router hány gépet tud kezelni vezetékes hálózaton ?
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
[Misel]
tag
válasz Armagedown #6992 üzenetére
4 LAN-port van rajta, de ez minden leírásban szerepel, képeken látható
"Ipari szörnyeteghangdaganatok lepték el a lüktető, eleven, nedvzöld csodahippirétet."
-
CS_D
senior tag
válasz [Misel] #6996 üzenetére
Szerintem a kérdés nem erre irányult.
4 LAN port, de ha mind a 4 portjára egy hubot/switchet teszünk, és rá sok-sok eszközt csatlakoztatunk, amit a router menedzsel.
Nem vagyok benne biztos, de én 254 eszközt tartok elképzelhetőnek. Bár egy ilyen hálózati infrastruktúrát kétlem, hogy ez a hardver fenn bírna tartani.
[ Szerkesztve ]
-
szimla65
aktív tag
ÜDV!
Üdv!
Szeretnék ilyen Routert vásárolni.A milyen routert vegyek topikban ezt ajánlották.
Tetszik is a dolog,de vásárlás előtt lenne pár kérdésem.
1.Wint és Linuxot használok(linuxot pár hónapja csak)tetszik-tetszik de ez a parancssoros dolog ez nem.Nem is megy ,ezért ezt lehetőséget álltalában mellőzőm.
Ezért tippet kérnék,hogy milyem fw-t tegyek fel ami egyszerű és nem kell parancssorozgatni.Egy asztali gép vezetéken+egy laptop vezeték nélkül,és egy nyomtató.Kezdetnek ennyit kellene kiszolgálnia Szuperul.
2.Olvastam itt,hogy megoldható a teljes fw felrakása Pendrive-ra,azért,hogy a gyári fw sértetlen maradjon bármilyen probléma felmerülésekor.És esetleg a későbbiekben
mikor már biztosabban mennek ezek a dolgok akkor a routeren cserélném.Ezt a lehetőséget ajánljátok-e.Ha egyszer be van állítva akkor utánna minden működjön ki be kapcsolgatás nélkül.
Ha már meglessz a cuc akkor újra jelentkezem,addig viszont olvasom tovább ezt a topikot.Várom a válaszokat.Ez egy korábbi hozzászólásom,válaszokat kaptam is rá vargalex és Intruder2k5 személyében.Ha lehetséges akkor kérném a további segítséget.Milyen fw-t töltsek le és honnan.
Ma 16h körül megjött a cucc.Már alapon üzemel(asztali pc,laptop Wifin)
Gondolom kis beállítási problémával találkoztam,kb 20-30 percre itthagytam a gépet mire vissza jöttem nem volt net,belépni sem tudtam a routerbe csak úgy ,hogy pár másod percre kihúztam a tápot.A menüben nem találtam Exit vagy valami hasonló gombot amivel kilépek a menüből.
De ez egyenlőre nem is számít.[ Szerkesztve ]
-
laluna
csendes tag
válasz AndrewTdi #6980 üzenetére
Helló!
Sajnos nekem ugyanez a bajom. A routeren mindent beállítottam, elvileg minden rendben, viszont nem tudom a hálózatról elérni sehogyan sem. Ha elárulnád nekem a titkot örülnék. A korábbi jótanácsokat próbáltam figyelembe venni mégsem jön össze.
Mi volt az utolsó lépésed amitől beindult a hálózati láthatóság?Előre is köszi.
Ha persze valamikor itt leszel.
És persze szívesen veszek segítséget bárkitől.
Üdv. -
MODERÁTOR
válasz szimla65 #6998 üzenetére
Szia!
Milyen fw-t tölts le?
Ez attól függ, hogy végül OpenWrt, vagy DD-WRT mellett döntöttél... Előzőből viszont további választási lehetőségeid vannak. Legyen LuCI-val, WebIf-el, vagy esetleg legyen a Gargoyle? Ragaszkodsz a stabil kiadáshoz, vagy próbálgatnád az rc-t? Szeretnéd inkább magad építgetni, vagy legyen a már összerakott r3pl4y féle build?
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs